Roadmap ICT: versnel en faciliteer je business met een duurzame strategie

Thomas Kool

IT Business Consultant

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Thomas Kool

IT Business Consultant

Een langetermijnroutekaart voor besluitvormers: dát is een ICT-roadmap in een notendop. Deze routekaart (ook wel bekend als ‘roadmap ICT’ of ‘IT-roadmap’) houdt rekening met je bedrijfsdoelen en schept duidelijkheid omtrent verschillende aspecten: de meest geschikte oplossing, de samenhang met de bedrijfsstrategie, de mate van urgentie, de doorlooptijden, de financiën en het gewenste resultaat.

Een gedegen roadmap helpt je om te begrijpen hoe een investering in technologie bijdraagt aan een toekomstbestendige, innovatieve organisatie. Een werkplek waar medewerkers vertrouwen op applicaties die hun productiviteit op een prettige, efficiënte manier verhogen.

Blijvend innoveren? Pluk níet de dag

Je wilt dat je ICT-omgeving een echte businessversneller is. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Daarvoor heb je een visie en een langetermijnplan nodig. ‘Pluk de dag’ mag niet je motto zijn. Want dan is elk succes dat je boekt slechts een momentopname.

Om te zorgen dat je business geen kaartenhuis is dat op het beslissende moment instort, heb je een ICT-roadmap nodig — een driejarenplan waarmee je op strategisch niveau met je business bezig bent. Hiermee overstijg je een succesvol moment. Je kunt je organisatie blijven versnellen en faciliteren.

Met een IT-roadmap zijn verrassingen verleden tijd. Handig, want als je weet wat er op je afkomt, kun je daar rekening mee houden. Vanuit financieel oogpunt, maar ook vanuit innovatieperspectief.

Van techniek naar strategische organisatiedoelen en business-impact: hoe een ICT-roadmap tot stand komt

Werk je samen met MostWare, dan ontwikkel je een ICT-roadmap samen met je eigen IT-business-strateeg. Deze specialist is een echte partner die tot in de finesses begrijpt wat jouw organisatie doet en hoe IT je verder gaat helpen.

Op basis van (een analyse van) onze bevindingen vertaalt je IT-business-strateeg de techniek naar impact voor jouw business. Samen leg je op objectieve wijze vast waar je precies naartoe werkt.

Het resultaat: een enorm waardevol document dat een objectief beeld van je planning geeft en continuïteit creëert.

Stabiele basis met betrouwbare standaarden: dé graadmeters voor je ICT-omgeving

Een ICT-roadmap begint met het beoordelen van je ICT-omgeving aan de hand van bepaalde standaarden. Om tot een betrouwbare standaard te komen, brengt je IT-business-strateeg diverse zaken in kaart, zoals de naam van de standaard (bijvoorbeeld: ‘Wachtwoordbeleid’), een objectieve, ondubbelzinnige vraag (bijvoorbeeld: ‘Heeft deze organisatie een veilig wachtwoordbeleid?’) en de reden van de vraag (bijvoorbeeld: ‘Met een veilig wachtwoordbeleid bewaak je de integriteit en veiligheid van bedrijfsgegevens’).

De eigen IT-standaard van MostWare

Bij MostWare hanteren we de MostWare IT-Standaard (MITS). Je kunt MITS zien als een soort managed services 2.0 waarmee je grip krijgt op de complexe keten binnen je ICT-omgeving. Wij zijn niet enkel een IT-beheerder. Als managed service provider (MSP) richten wij ons op vier succesfactoren om jouw organisatie klaar te stomen voor de toekomst:

  • De basis: het IT-beheer
  • De sleutel naar succes: jouw eigen IT-business-strateeg (zie hierboven)
  • De absolute must-have: security
  • Het geheime wapen: blijven leren

Samen vormen deze vier onderdelen ons unieke MITS-programma: managed services, maar dan slimmer, leuker en beter. Met IT-beheer leggen we een ijzersterk fundament. Daarna is het tijd om jouw ICT-omgeving om te toveren tot een businessversneller. En dat doen we onder andere met de ICT-roadmap!

Klaar voor een duurzame, nauwe samenwerking?

Kijk jij graag verder dan je kortetermijndoelen? Wil je een roadmap voor ICT opstellen waarmee je jouw business in de komende jaren continu faciliteert en versnelt? Neem gerust een contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Lees meer