Een goede IT-basis voor stabiele groei

Technologie helpt ons vooruit en we zijn er steeds meer op gaan vertrouwen. Een leven zonder smartphone, tablet en laptop is amper meer voor te stellen.

Jeffrey van Eijk

IT Technisch consultant

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Jeffrey van Eijk

IT Technisch consultant

Technologie en werk: Onmiskenbaar verbonden

In korte tijd zijn moderne technologieën, hardware, software en grote hoeveelheden data onlosmakelijk verbonden geraakt met ons werk en de rest van ons leven. Zo zeer zelfs, dat we ons pas realiseren hoe sterk we erop vertrouwen als er problemen of storingen optreden. Waarschijnlijk is de continuïteit van je organisatie er zelfs voor een groot deel van afhankelijk.

Goed IT-beheer

Informatie moet altijd en overal beschikbaar zijn en dat geldt ook voor de toepassingen en applicaties waarop jij, je collega’s en relaties dagelijks vertrouwen. IT helpt ons efficiënter te werken, de interactie op te zoeken met anderen en flexibel in te spelen op de laatste marktontwikkelingen. Goed IT-beheer is daarom onmisbaar.

Wat verstaan we onder IT-beheer?

De ene organisatie is immers de andere niet. Misschien wil jij je helemaal niet druk maken over IT en alles over de spreekwoordelijke schutting gooien.
Het kan ook zijn dat je net hebt geïnvesteerd in de cloud, maar er nog niet uithaalt wat erin zit of dat je ’s nachts wakker ligt omdat je je zorgen maakt over de beveiliging. En hoe cruciaal is jouw IT-landschap eigenlijk voor de continuïteit van je bedrijfsvoering? Ligt bij een storing de hele toko plat of red je het ook wel even zonder moderne technologie? Al deze aspecten spelen een rol bij de inrichting van jullie IT-beheer.

 

 1. Optimaal laten functioneren en beschikbaar houden van alle IT-oplossingen binnen de organisatie.
 2. Voorkomen en oplossen van storingen, zodat jullie onbezorgd door kunnen.
 3. Uitvoeren van onderhoud en updates aan alle draaiende IT-oplossingen.
 4. Inrichten en beheren van de technische infrastructuur en (cloud)werkplekken.

In korte tijd zijn moderne technologieën, hardware, software en grote hoeveelheden data onlosmakelijk verbonden geraakt met ons werk en de rest van ons leven. Zo zeer zelfs, dat we ons pas realiseren hoe sterk we erop vertrouwen als er problemen of storingen optreden. Waarschijnlijk is de continuïteit van je organisatie er zelfs voor een groot deel van afhankelijk.

 

IT-beheer als onderdeel van de MostWare IT Standaard

Binnen ons MITS-programma vormt IT-beheer de basis. Een stevige fundering waarop we verder kunnen bouwen, bijvoorbeeld met de andere drie processen IT Businessstrategie, Security en Continu Leren. Om deze basis goed neer te zetten brengen we tijdens ons onboarding-traject jullie IT-omgeving van a tot z in kaart. We inventariseren wat er al is, hoe het is ingericht en of alle toepassingen up-to-date zijn. Denk aan:

 • Het netwerk
 • Dataopslag
 • Besturingssystemen
 • Software en applicaties
 • Licenties
 • Beveiliging
 • Het back-up- en recovery-systeem

Op zoek naar schaduw-IT

We onderzoeken of er sprake is van schaduw-IT. Voorbeelden zijn het op eigen initiatief gebruiken van applicaties als DropBox, Google Forms, WeTransfer, Evernote en WhatsApp. Al deze verschillende oplossingen en systemen zorgen voor een versnipperd IT-landschap waardoor het moeilijker wordt om alles goed te beheren. Onze technische IT-professionals analyseren bovendien hoe jullie bedrijfsprocessen, applicaties en apparaten samenhangen. Zo leren we jullie IT-organisatie goed kennen en kunnen we nu én in de toekomst meedenken over de juiste IT-middelen en oplossingen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager

Inspireren met IT

Bij MostWare willen we laten zien dat IT veel meer is dan iets ‘wat je nu eenmaal nodig hebt’. Wij inspireren graag met de nieuwste technologieën en baanbrekende inzichten, maar bovenal laten we zien dat IT je kan helpen om beter, slimmer en efficiënter te werken. Zodat jij zorgeloos kan ondernemen.

Proactief monitoring. Niets ontgaat onze scherpe blik.

Met een haviksoog houden we alles voor je in de gaten. Zodat jij overdag kunt doen waar jij in uitblinkt en je ’s nachts niet wakker hoeft te liggen van je IT-beheer. Dit betekent dat wij jullie IT-omgeving opnemen in onze monitoring. Zo kunnen we 24/7 zien hoe het ervoor staat en of er bijvoorbeeld updates, patches of aanpassingen nodig zijn. Is er een storing of incident? Onze medewerkers lossen het met de juiste prioritering op. Dankzij onze analyse weten zij immers hoe cruciaal een bepaalde functie is voor jullie bedrijfsprocessen. Komen incidenten vaker voor of zijn er trends te herkennen? Dan halen wij de onderliggende oorzaak boven water.

De roadmap is de sleutel tot succes.

Een succes dat niet verzilverd kan worden zonder de waardevolle informatie en inzichten afkomstig uit het IT-beheer. Elk component van jullie huidige IT-omgeving houden we tegen het licht en beoordelen we in relatie tot de bedrijfsprocessen, -missie, -visie en -doelstellingen. Dit in combinatie met onze knowhow van de laatste trends, ontwikkelingen, technologieën en best practices zorgt ervoor dat wij precies kunnen aangeven waar de aandachtspunten, risico’s en kansen liggen. Zo past elk puzzelstukje binnen het MITS-programma naadloos op het IT-beheer. Meer weten? Lees snel verder op onze pagina over de IT Businessstrategie.

Veelgestelde vragen

Onze klanten vroegen zich de volgende dingen af, misschien heb jij dezelfde vraag?

 1. Als er nieuwe applicaties of updates zijn, vind ik die dan ook in het leerplatform?

  Jazeker! Je profiteert optimaal van onze goldstatus bij Microsoft. Wij beschikken daarom ruim voor dat updates of applicaties worden vrijgegeven al over deze versies. Dat stelt ons in staat om alles goed te testen, maar ook om voorbereidingen te treffen voor ons leerplatform. Zodra de nieuwe functies voor jou beschikbaar komen, vind je ze ook in het leerplatform!

 2. Kan ik de verschillende producten ook combineren?

  Kort en krachtig: ja! Combineren is zelfs aan te bevelen, want Modern Werken, beheer en uitrol via Zero Touch en optimale veiligheid met Zero Trust zorgt voor de beste werkervaring die je jouw medewerkers kan bieden op dit moment.

 3. Kan ik mijn huidige Microsoftlicenties blijven gebruiken?

  Uiteraard, als je licenties hebt dan gaan we die gebruiken. Onderdeel van onze dienstverlening is een check van jouw licenties. Wij brengen voor jou in kaart welke licenties je momenteel hebt en welke je in de toekomst nodig gaat hebben. Overigens zien we vaak dat op basis van onze grondige analyse dat er een forse besparing op licentiekosten te realiseren is. Stuur gerust een bericht als je een analyse wil van jouw Microsoftlicenties.