Ga de uitdaging aan.
Met ICT

Jouw prioriteit? Ieder kind optimaal laten groeien en ontwikkelen in een veilige en vertrouwde omgeving. Dat gaat een stuk makkelijker als alles daaromheen goed geregeld is. Daar helpen wij je graag bij. Met passende oplossignen voor jouw ICT-uitdagingen.

Dennis Schellekens

Brand Manager

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager

ICT-oplossingen voor uitdagingen in de kinderopvang

De uitdagingen in de kinderopvang zijn reëel; van werkdruk en personeelstekort tot constant veranderende wet- en regelgeving en pedagogische kaders. ICT kan deze uitdagingen niet als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Wat het wel kan? De organisatieprocessen beter stroomlijnen, kwaliteit waarborgen, digitale veiligheid verhogen en je helpen sneller in te spelen op ontwikkelingen.

Samenwerken, informatie delen en communiceren

Als we kijken naar ICT dan lopen veel grotere organisaties tegen dezelfde vraagstukken aan. Je werkt vanuit een hoofdkantoor en vandaaruit bedien je een specifieke regio in Nederland met verschillende typen opvanglocaties en honderden of misschien wel duizenden medewerkers. Daarbij streef je uiteraard naar de hoogst mogelijke kwaliteit van opvang. Om dat te bereiken moeten regelgeving en beleid overal eenduidig worden doorgevoerd. Ook vraagt het om collega’s die constructief samenwerken, informatie delen en met elkaar communiceren. Ondanks de beste bedoelingen is dat in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan. Wat resulteert in een gebrek aan synergie en een gevoel van afstand tussen verschillende groepen medewerkers.

Bij MostWare herkennen we deze ICT-uitdagingen voor kinderopvangorganisaties. Wij combineren onze kennis en ervaring met de oplossingen van Microsoft 365 Business Premium met extra beveiligingstoepassingen om een online werkomgeving te creëren die je helpt deze uitdagingen het hoofd te bieden en jouw bedrijfsvoering naar een nieuw niveau te tillen.

5 slimme oplossingen

je eigen online serviceplein

Stel je voor: een eigen online serviceplein inclusief digitaal kwaliteitshandboek waar elke medewerker alles vindt voor een goede werkdag. Via SharePoint hebben zij altijd de beschikking over:

 

✅ Procedures, beleid & instructies
✅ De meest actuele documenten en formulieren
✅ Nieuws over het team, de organisatie en branche

 

Kortom, een duidelijk en gebruiksvriendelijk portaal waar medewerkers makkelijk en snel alle relevante informatie van en over de organisatie kunnen terugvinden. Hierdoor zijn zij beter in staat de gezamenlijke missie en visie uit te dragen en kunnen ze de hoogste mogelijke kwaliteit waarborgen. Hoeveel vestigingen, soorten opvanglocaties en medewerkers je ook hebt.

Alles veilig in de cloud

Lig jij soms wakker omdat je je afvraagt of alle gevoelige informatie binnen je organisatie wel goed opgeslagen en verwerkt wordt? Stap dan vandaag nog over op de cloud van Microsoft. Zo heb je de zekerheid van:

 

✅ Een goed beveiligde omgeving
✅ Het naleven van wet- en regelgeving
✅ De eenvoud van een overzichtelijke mappenstructuur

 

Intakegesprekken, observaties, oudergesprekken, groepsdossiers, toestemmingsformulieren, voortaan weet je precies waar welke privacygevoelige informatie is opgeslagen en wie daar toegang toe heeft. De pedagogisch medewerkers kunnen bovendien zonder veel moeite op een laptop of tablet formulieren invullen, deze digitaal laten ondertekenen en ze vervolgens veilig opslaan in het dossier.

Blijf in verbinding

Het contact met het eigen team is vaak hecht, maar het creëren van organisatie-brede betrokkenheid kan een uitdaging zijn. Met digitale platformen als Microsoft Teams en Viva Connections kun je:

 

✅ Medewerkers met elkaar in verbinding brengen
✅ Inzichten en ideeën uitwisselen
✅ Brainstormen en discussiëren

 

Pedagogisch medewerkers voelen zich gezien en gehoord. En de stafafdelingen zoals management, HR, Marketing & Communicatie en de afdeling Kwaliteit kunnen al hun collega’s op elke locatie makkelijk bereiken en informeren. Zo zorg je voor meer onderlinge betrokkenheid en communicatie. Bovendien profiteer zo je optimaal van alle professionele ervaring, kennis en talent die aanwezig is binnen je organisatie.

Modern werken

Je opent een document en kijkt naar het beeldscherm. Dit had je gisteren toch al aangepast? Een collega heeft per ongeluk jouw werk overschreven. Met modern werken overkomt je dit niet meer. Ook heb je:

 

✅ De mogelijkheid om overal en op elk apparaat te werken
✅ Altijd de juiste bestanden, informatie en toepassingen bij de hand
✅ Een online omgeving waar collega’s veilig en efficiënt kunnen samenwerken

 

De tijd dat je door de bomen het bos niet meer zag vanwege de verschillende bestanden, mappen, systemen en applicaties is voorbij. Voortaan heeft elke medewerker een eigen persoonlijke werkplek in de cloud. Een plek die zo is ingericht dat het de werkdag beter en makkelijker maakt. Of je nu in een kinderdagverblijf, peuteropvang, BSO, IKC, thuis of op het hoofdkantoor werkt.

Zero Touch, zero gedoe

ICT in de kinderopvang moet goed werken en veilig zijn, zodat medewerkers zich kunnen richten op waar het echt omgaat: de ontwikkeling van het kind. Dankzij Zero Touch kan de ICT-afdeling op afstand:

 

✅ Laptops, tablets en smartphones inrichten en beheren
✅ De juiste beveiliging instellend
✅ Problemen oplossen

 

Bovendien kunnen nieuwe apparaten direct uit de doos in gebruik genomen worden. Zodra een medewerker zich online aanmeldt, wordt de juiste software automatisch geïnstalleerd. En is een apparaat verloren of gestolen? Geen stress! Met een paar klikken blokkeer je de laptop, tablet of smartphone en stel je gevoelige informatie veilig. Zo houd je optimale controle over alle apparaten, apps en data.

Aan de slag met jouw ICT-uitdagingen

Welke uitdaging je ook wilt aanpakken, kies altijd voor een oplossing die uitgaat van jouw strategie. ICT is immers geen doel op zich. Het is een middel om flexibeler, efficiënter en veiliger (samen) te werken.

Meld je aan voor de gratis workshop

 

Omdat een goed begin het halve werk is, hebben we een gratis workshop ontwikkeld. Ben jij (mede) verantwoordelijk voor ICT in jouw organisatie dan is deze sessie voor jou! In deze interactieve workshop speciaal voor kinderopvangorganisaties gaan we samen met jou gericht aan de slag met de uitdagingen van jouw organisatie en verlaat je deze sessie met een roadmap vol met best practices en handvatten om jouw ict-uitdagingen te pakken.

 • Wat is de huidige situatie?
 • Waar wil je naartoe?
 • Welke groeiambities heb je
 • Welke oplossingen passen daarbij?

Zo bepalen we samen welke oplossingen passen bij jouw ICT-uitdagingen.

Workshop: aan de slag met de ICT-uitdagingen in de kinderopvang

Schrijf je nu in voor een gratis workshop op maat en wij nemen contact met je op voor de verdere invulling.

"*" geeft vereiste velden aan

*

Welzijnsorganisatie Combiwel stapt over naar Modern Werken
Hoe maak je de dagelijkse werkprocessen van een grote Amsterdamse welzijnsorganisatie beter en slimmer? Combiwel

Lees hoe dat ging

Thomas Kool

IT Business Consultant

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Thomas Kool

IT Business Consultant

Werken met Microsoft 365. Leygraaf Makelaars maakte de overstap
Als modern makelaarskantoor kun je natuurlijk niet zonder moderne werkplek. Dat vonden ze bij Leygraaf

Lees hoe dat ging

Martijn Bloem

IT Business Strateeg

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Martijn Bloem

IT Business Strateeg

Onze klanten vroegen zich de volgende dingen af, misschien heb jij dezelfde vraag.

 1. Wat vinden jullie van back-up mogelijkheden standaard aanwezig in Microsoft 365

  Hoewel er binnen Microsoft 365 dus mogelijkheden zijn om gegevens terug te kunnen halen, kunnen we constateren dat de standaard mogelijkheden niet afdoende zijn om data in elke situatie veilig te kunnen stellen. Een systeem waarin alle data op dezelfde wijze voor langere tijd als back-up bewaard wordt, geeft de zekerheid die van een back-up verwacht wordt door organisaties.

  Microsoft 365 heeft dus mogelijkheden voor herstel van gegevens, echter is deze zo beperkt dat dit geen “back-up” genoemd kan worden en we altijd adviseren het op een andere manier beter te regelen.

 2. Wij hebben Citrix/Remote Desktop, werkt Teams dan ook?

  Teams heeft een webversie, die kan het beste gebruikt worden in een Citrix of Remote Desktop systeem. Bellen met video en audio wordt dan niet ondersteund. Zet dan Teams ook op je iPhone of Android smartphone en je kan ook gebruik maken van audio en video.

 3. Zijn dit soort dataprojecten niet alleen weggelegd voor hele grote bedrijven?
 4. Zijn jullie zelf wel klaar voor de GDPR?
 5. Zijn mijn devices ook geschikt voor Modern Werken?

  In principe wel. Als je gebruikt maakt van Modern Werken krijg je de beschikking over Microsoft 365 inclusief Windows 10 en de laatste versies van Office 365 en dat is een uitstekende basis voor Modern Werken.

 6. Als er nieuwe applicaties of updates zijn, vind ik die dan ook in het leerplatform?

  Jazeker! Je profiteert optimaal van onze goldstatus bij Microsoft. Wij beschikken daarom ruim voor dat updates of applicaties worden vrijgegeven al over deze versies. Dat stelt ons in staat om alles goed te testen, maar ook om voorbereidingen te treffen voor ons leerplatform. Zodra de nieuwe functies voor jou beschikbaar komen, vind je ze ook in het leerplatform!