Maak van verbetering de constante factor

Optimaal profiteren van IT als versneller van je business? Veranker continu leren en verbeteren in jouw organisatie.

Thomas Kool

IT Business Consultant

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Thomas Kool

IT Business Consultant

Continu Leren: Want jouw organisatie staat nooit stil

IT is geen statisch gegeven. Dat geldt ook voor Managed Services. Als je als organisatie optimaal wilt profiteren van IT als versneller voor je business, dan is het belangrijk dat continu leren en verbeteren verankerd raken in je organisatie. Zodat medewerkers op de best mogelijke manier blijven profiteren van de technologie. Vaak is hier een cultuuromslag voor nodig.

Een toegankelijk leerplatform

Wij mensen zijn bij het leren van nieuwe kennis en vaardigheden namelijk al snel geneigd te denken ‘als ik dit geleerd heb, dan ben ik klaar.’ Stabiliteit is immers veilig en verandering onzeker. De hedendaagse marktomstandigheden en technische ontwikkelingen zorgen er echter voor dat je als organisatie vandaag de dag continu in een staat van verandering bent.

Veranderprocessen hebben veel minder een begin en eind gekregen. Als management sta je voor de uitdaging om stabiliteit te creëren binnen continue verandering en verbetering. Dit vraagt om een open cultuur met ruimte om te experimenteren, fouten te maken en verbeteren. Een toegankelijk leerplatform is een goed hulpmiddel om deze groeimindset te stimuleren.

Wat verstaan we onder continu leren?

Uit verschillende Europese onderzoeken naar het effect van populaire managementthema’s zoals Operational Excellence, Lean, zelfsturende teams, innovatie en duurzaamheid, blijkt dat succesvolle organisaties een aantal zaken gemeen hebben: een stimulerende cultuur, gewaardeerd leiderschap en een nadruk op continu leren.

Technische adoptie en vooruitgang

De manier waarop dit ingevuld wordt is voor elke organisatie anders. Je kunt een zorginstelling tenslotte niet vergelijken met een bouwbedrijf of een makelaar met een kunststofengineer. Wel zijn er een aantal gemene delers als het aankomt op technologische adoptie en vooruitgang:

 • De visie en doelstellingen worden breed gedragen
 • Er zijn duidelijke leerpaden gedefinieerd
 • De manier van leren is breed toegankelijk
 • Nieuwe vaardigheden zijn direct toepasbaar
 • Er is ruimte voor experimenteren, reflecteren en onderlinge feedback

Wanneer je aan de slag gaat met Managed Services en een IT-businessstrategie is het daarom slim om de juiste balans aan te brengen tussen een gedegen en zorgvuldige technische aanpak en aandacht voor de medewerkers. Zodat alle medewerkers de noodzaak en doelstellingen van het verander- en leerproces begrijpen en bereid zijn daarin mee te gaan.

Continu leren als onderdeel van de MostWare IT Standaard

Om het concept van continu leren kracht bij te zetten is een online leerplatform een belangrijk onderdeel van ons MITS-programma. Dit is een interactieve online omgeving met meer dan duizend animatievideo’s. Door middel van zoektermen of vooraf gedefinieerde leerpaden kunnen medewerkers de juiste video’s bekijken en trainingen volgen. Zo helpen wij medewerkers IT in te zetten om productiever te worden en efficiënter samen te werken.

De voordelen van het leerplatform

Dit leerplatform introduceren wij bij voorkeur in een vroeg stadium. Hoe eerder medewerkers hiermee bekend zijn, hoe beter het ingezet kan worden. Dit doen we door:

 • Een duidelijke introductie: wat is het en wat kan je ermee?
 • Een koppeling met de Microsoft Online-omgeving voor een optimale toegankelijkheid
 • Het vaststellen van leerdoelen en leerpaden voor alle medewerkers
 • Op deze manier zorgen we ervoor dat het leerplatform eenvoudig te gebruiken is en iedereen zich betrokken voelt bij het verander- en leerproces.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager

Zelfredzaamheid stimuleren met een trainingsaanbod op maat

Het leerplatform is interessant voor alle typen medewerkers. Zo is het leerplatform voor nieuwe medewerkers te combineren met het inwerktraject. Zij raken op die manier snel bekend met de belangrijkste toepassingen en werkprocessen binnen je organisatie. Daarnaast kun je qua leerdoelen onderscheid maken tussen verschillende teams of groepen medewerkers. Zet het online leerplatform bijvoorbeeld in om gericht instructievideo’s te delen met medewerkers die aangeven dat zij extra hulp nodig te hebben bij bepaalde onderdelen. Op die manier geeft het leerplatform een grote impuls aan de digitale vaardigheden binnen je organisatie.

Binnen elke organisatie zijn tot slot ook specialisten en digitaal-vaardige medewerkers die het leuk vinden om voorop te lopen. Zij kunnen het leerplatform inzetten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en te profiteren van geavanceerde toepassingen en mogelijkheden. Bovendien kunnen zij op hun beurt opgeleid worden tot zogenaamde key-users, medewerkers die het leuk vinden om collega’s te helpen en zo je organisatie zelfredzamer te maken.

Hoe maken we leren leuk?

Voor een lerende organisatie is het van belang dat medewerkers op het juiste moment bij de juiste informatie kunnen, zodat zij niet achter de feiten aanlopen en optimaal kunnen profiteren van nieuwe technologieën. Leren moet daarbij geen vervelende, tijdrovende opgave zijn die van bovenaf wordt opgelegd, maar iets wat voldoening geeft en waar mensen plezier uithalen. Zodat zij gemotiveerd blijven zichzelf en de organisatie continu te verbeteren.

YouTube en Netflix als inspiratie

Op dit vlak laten wij ons graag inspireren door on demand services als YouTube en Netflix. Deze media bieden een platform met waardevolle, relevante content afgestemd op persoonlijke voorkeuren. Personalisatie is het toverwoord. Denk aan de suggesties die je krijgt op basis van je kijkgedrag. Bovendien krijg je content die je al bekeken hebt niet nogmaals voorgeschoteld. En stop je halverwege een aflevering, of in dit geval een training, dan ga je de volgende keer gewoon verder waar je gebleven was. Of dat nu op kantoor, thuis of onderweg is. Super praktisch en doeltreffend.

Kortom, hoe beter het leeraanbod is afgestemd op persoonlijke voorkeuren en leergedrag hoe makkelijker en leuker het is. Bij MostWare besteden we daarom veel aandacht aan het op een makkelijke en overzichtelijke manier aanbieden van relevante trainingsvideo’s die naar eigen inzicht gebruikt kunnen worden. Dit aanbod hoeft niet beperkt te blijven tot IT-gerelateerde trainingen. Deze gebruiksvriendelijke online leeromgeving kan ook gebruikt worden voor interne kennisdeling. Denk aan het aanbieden van bedrijfsspecifieke content om het leerplatform nóg completer te maken voor je medewerkers.

Veelgestelde vragen

Onze klanten vroegen zich de volgende dingen af, misschien heb jij dezelfde vraag?

 1. Heb ik een Functionaris voor de Gegevensbescherming nodig?

  Allereerst zien we organisaties worstelen met de vraag of ze überhaupt een FG moeten aanstellen. Overheidsinstanties en publieke organisaties zijn sowieso verplicht een FG aan te stellen, ongeacht het type gegevens dat ze verwerken. Denk daarbij aan rijksoverheid, gemeenten en provincies, maar ook aan zorg- en onderwijsinstellingen. Maar hoe zit het met het MKB? Waar eerder de duidelijke regel was dat organisaties met meer dan 250 medewerkers een FG moesten aanstellen, is dat nu weer gewijzigd. Nu heeft de regel meer betrekking op de mate van gegevensverwerking binnen je organisatie. Maar hoe weet je of je bedrijf ‘op grote schaal’ persoonsgegevens verwerkt? Wat is op grote schaal? Het is dus moeilijk heel hard te stellen of je wel of niet een FG nodig hebt; het zal vaak maatwerk zijn. De leiding van een organisatie moet samen met een GDPR-expert allerlei aspecten bekijken en analyseren om een goede beslissing te kunnen nemen.

 2. Kan ik de verschillende producten ook combineren?

  Kort en krachtig: ja! Combineren is zelfs aan te bevelen, want Modern Werken, beheer en uitrol via Zero Touch en optimale veiligheid met Zero Trust zorgt voor de beste werkervaring die je jouw medewerkers kan bieden op dit moment.

 3. Kan ik mijn huidige Microsoftlicenties blijven gebruiken?

  Uiteraard, als je licenties hebt dan gaan we die gebruiken. Onderdeel van onze dienstverlening is een check van jouw licenties. Wij brengen voor jou in kaart welke licenties je momenteel hebt en welke je in de toekomst nodig gaat hebben. Overigens zien we vaak dat op basis van onze grondige analyse dat er een forse besparing op licentiekosten te realiseren is. Stuur gerust een bericht als je een analyse wil van jouw Microsoftlicenties.