Werken aan succes met een IT-businessstrategie

Weet je slim in te spelen op digitale transformatie en heb je ene goed plan dan liggen er volop kansen om je business te versnellen en de concurrentie voor te blijven.

Hugo Koren

IT Architect

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Hugo Koren

IT Architect

Technisch succes: de verbinding tussen IT en de bedrijfsvoering

Technologische ontwikkelingen, bij MostWare zijn we er dol op. Maar veel organisaties worstelen ermee. Zij zijn allang blij als de basis op orde is. Toch raakt de digitale transformatie vrijwel elke branche. Weet je hier slim op in te spelen dan liggen er volop kansen om je business te versnellen en de concurrentie voor te blijven. Dit vraagt niet alleen om volledige end-to-end kennis van je IT-landschap en de laatste technologische ontwikkelingen, maar ook om het inschatten van kansen en bedreigingen en het stellen van de juiste prioriteiten. Met andere woorden: je hebt een strategie nodig.

Slim inzetten van IT

Zo’n IT-businessstrategie helpt je om IT slim in te zetten bij het bereiken van je doelen. Technisch succes noemen we dit. Zie het als de verbinding tussen IT en de rest van de bedrijfsvoering. Op die manier verandert IT van een noodzakelijk kwaad in een integraal onderdeel van je business. Een onderdeel dat jouw organisatie sneller vooruit helpt. Grote corporate bedrijven hebben hiervoor een Chief Information Officer (CIO). Voor kleinere organisaties biedt een IT-businessstrateeg uitkomst. Door naast het IT-beheer ook het strategische deel te beleggen bij een partner als MostWare krijg je als organisatie direct meer slagkracht.

Wat verstaan we onder
technisch succes?

Als we het hebben over technisch succes dan bedoelen we de resultaten die je behaalt als je op een visionaire manier omgaat met IT. Wat er gebeurt op IT-gebied wordt niet langer bepaalt door de waan van de dag of een collega met een goed idee, maar door een heldere visie en haalbare doelstellingen. Daarbij houden we rekening met:

 1. Optimaal laten functioneren en beschikbaar houden van alle IT-oplossingen binnen de organisatie.
 2. Inrichten en beheren van de technische infrastructuur en (cloud)werkplekken.
 3. Uitvoeren van onderhoud en updates.
 4. Voorkomen en oplossen van storingen.

Zo weet je waar je aan toe bent, welke resultaten je wanneer mag verwachten en wat de bijbehorende kosten zijn. Bovendien ben je er met deze aanpak van verzekerd dat nieuwe technologieën, applicaties en werkmethoden daadwerkelijk geïntegreerd worden in de dagelijkse praktijk. Op een manier die past bij je organisatie en mensen.

IT-businessstrategie als onderdeel van de MostWare IT Standaard.

Binnen ons MITS-programma beginnen we altijd met het op orde brengen van de basis: het IT-beheer. Vervolgens kunnen we een brug gaan slaan tussen IT en de rest van de business. Dit is waar onze IT-businessstrateeg om de hoek komt kijken. Jouw ‘go-to’ op IT-gebied. Degene die snapt hoe jouw organisatie in elkaar steekt en hoe IT kan bijdragen aan jouw missie, visie en doelstellingen. Het is een vertrouwde partner die met je meedenkt, je adviseert en als geen ander weet welke impact de techniek heeft op jouw business.

Samenwerking strateeg & architect

Onze IT-businessstrateeg werkt hierbij nauw samen met een IT-architect die periodiek een uitgebreide technische beoordeling uitvoert. Dit is een technische analyse van de IT-omgeving op basis van vastgestelde standaarden. Deze standaarden zijn concreet, objectief en geven een eenduidig beeld van jouw IT-omgeving.

 • Het netwerk
 • Dataopslag
 • Besturingssystemen
 • Software en applicaties
 • Licenties
 • Beveiliging
 • Het back-up- en recovery-systeem

Bruikbare adviezen en aandachtspunten

Bang voor een breedvoerig en ingewikkeld technisch rapport hoef je overigens niet te zijn. De IT-businessstrateeg vertaalt de uitkomsten naar bruikbare adviezen en aandachtspunten. Dit kan variëren van aandachtspunten die direct actie vereisen tot zaken die nu misschien onbelangrijk lijken, maar op termijn aanzienlijke kosten en schade kunnen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan imagoschade door beveiligingsproblemen. Al deze bevindingen, adviezen en acties vormen samen uiteindelijk jouw strategische roadmap voor technisch succes.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager

Een strategische roadmap

Weet waar je heen gaat

Een strategische roadmap is als een echte langetermijnroutekaart voor besluitvormers. Het houdt rekening met je bedrijfsdoelen en schept duidelijkheid over de volgende aspecten:

 • Het probleem en de meest geschikte oplossing
 • De samenhang met de bedrijfsstrategie
 • De mate van urgentie
 • Doorlooptijden
 • Het financiële plaatje
 • Het gewenste resultaat

Een gedegen roadmap maakt inzichtelijk hoe een investering in technologie bijdraagt aan een innovatieve en toekomstbestendige organisatie. Een organisatie waarin medewerkers kunnen vertrouwen op applicaties en toepassingen die hun productiviteit op een prettige en efficiënte manier verhoogt. Zodat zij hun klanten, opdrachtgevers of cliënten nóg beter kunnen helpen.

Hoe kunnen we je helpen?

Het feit dat je op deze pagina bent beland betekent waarschijnlijk al dat je makkelijker, beter en slimmer wilt werken met behulp van IT. Misschien wil je overstappen naar een andere IT-partner of ben je op zoek naar een partij die moderne werkplekken kan inrichten. Of wellicht moet er een nieuw ERP-systeem geïntegreerd worden en is dat aanleiding om eens verder te kijken. Wat de reden ook is, bij MostWare inspireren we je graag om van jouw IT-omgeving een turbo te maken voor je organisatiestrategie.

IT als integraal onderdeel in je organisatie

Door IT te gaan zien als een integraal onderdeel van je organisatie. Een onderdeel dat je helpt om informatie te centraliseren, thuis- en samenwerken te faciliteren en slimme inzichten te genereren. Om maar wat te noemen. Natuurlijk kun je elke ontwikkeling oppakken zodra het op je pad komt, maar we hoeven jou niet te vertellen dat regeren vooruitkijken is. Ook op IT-gebied. Anders accelereer je enkel op korte stukken om vervolgens weer terug te vallen in de achterhoede.

Daarom gaan we met ons MITS-programma altijd uit van een gestructureerde professionele aanpak met aandacht voor de complexe samenhang van IT-componenten in relatie tot de rest van de organisatie. Dit doen we met een goede basis die bestaat uit IT-beheer, aangevuld met de IT-businessstrategie, Security en Continu Leren. Waarbij jij bepaalt wat de prioriteiten zijn en waar op welk moment budget, tijd en ruimte voor is.

Veelgestelde vragen

Onze klanten vroegen zich de volgende dingen af, misschien heb jij dezelfde vraag?

 1. Ik heb al een IT-leverancier, moet ik volledig overstappen?

  Je bent uiteraard meer dan welkom als klant voor al jouw IT-beheer, maar je kan ons prima inzetten als de specialist voor een Zero Touchconfiguratie, om het traject naar Modern Werken goed te begeleiden waarin veel aandacht is voor de mens of bijvoorbeeld om alle security-zaken op een onafhankelijke manier goed te regelen.

 2. Ik heb medewerkers van verschillende generaties, hoe laat ik die goed digitaal samenwerken?
 3. Zijn dit soort dataprojecten niet alleen weggelegd voor hele grote bedrijven?