Microsoft 365 voor bedrijven: werk altijd en overal samen

Thomas Kool

IT Business Consultant

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Thomas Kool

IT Business Consultant

Zoek je een complete, intelligente oplossing waarmee je medewerkers op een veilige en creatieve manier kunnen samenwerken? Vind je het belangrijk dat ze toegang hebben tot (mobiele) apps en bestanden vanaf desktops én andere apparaten? En is online opslag daarom een cruciale factor? Dan is Microsoft 365 voor bedrijven iets voor jou.Hiermee maak je gebruik van bekende Microsoft-apps, zoals Word, Excel, Outlook en PowerPoint. Maar deze versie van Microsoft 365 biedt ook toepassingen als SharePoint en OneDrive. Daarnaast kun je rekenen op cloudopslag. Gebruikers kunnen bestanden eenvoudig opslaan en delen met collega’s. Natuurlijk krijg je ook toegang tot Microsoft Teams, dat online vergaderingen en communicatie op afstand faciliteert.Microsoft 365 Business is hét fundament voor modern werken. Als je het optimaal implementeert en slim gebruikmaakt van de mogelijkheden, til je je organisatie naar een hoger niveau. Snel, efficiënt en transparant. Met dit totaalpakket profiteer je namelijk van intelligente hulpmiddelen, waardoor samenwerken via de cloud makkelijker is dan ooit.

Dat klinkt goed. Maar het klinkt ook héél erg als Microsoft Office 365 voor bedrijven. Hoe zit het daar eigenlijk mee?

Help! Wat gebeurt er met Office 365-apps en -abonnementen?

We kunnen je geruststellen: niet veel. Alle Microsoft Office 365-apps voor bedrijven, zoals PowerPoint, OneDrive en SharePoint, zijn gewoon nog beschikbaar — alleen wel onder een nieuwe noemer: ‘Microsoft 365 voor bedrijven’. Je leest het goed: het woord ‘Office’ is verdwenen, maar de rest is intact gebleven.

Microsoft heeft deze naamswijziging (die gepaard ging met een nieuwe look) doorgevoerd in november 2022. Eigenlijk is dat het belangrijkste wat je hierover moet weten. Benieuwd naar de ins en outs van deze verandering? Hier lees je er alles over.

Teamwerk beheren: de verschillende Microsoft 365-voordelen op een rij

Van een e-mailbericht in Outlook tot een meeting in Microsoft Teams: samenwerken op zijn efficiëntst

Als totaalpakket maakt Microsoft 365 voor bedrijven het makkelijk om efficiënt (samen) te werken via de cloud. Je mail checken in Outlook? Een presentatie opzetten in PowerPoint? Berekeningen maken in Excel? Documenten opstellen in Word? Online of hybride vergaderen met Microsoft Teams (een must in het huidige tijdperk!)? De handige apps in Microsoft 365 Business voorzien in al je organisatiebehoeftes. Daardoor verhoog je de productiviteit van je medewerkers, vereenvoudig je processen binnen het bedrijf en verbeter je de responsiviteit.

Veiligheid voorop: ongestoord doorwerken onder strikte beveiliging

Nu medewerkers vanaf allerlei locaties documenten delen, bestanden opslaan en e-mailbijlagen in de zakelijke e-mail openen, is security nóg belangrijker geworden. Maar bij een goede beveiliging komt veel kijken. Lastig? Niet als je Microsoft 365 Business gebruikt. Hiermee verrichten medewerkers hun taken vanaf iedere locatie en op elk apparaat onder strikte beveiliging. Alle klant- en bedrijfsgegevens zijn uitstekend beveiligd, zowel op de desktop- als mobiele versies. Met Microsoft 365 Business is jouw organisatie zo goed mogelijk beschermd tegen geavanceerde bedreigingen en cyberaanvallen.

Hoe navigeer je door het Microsoft-bos?

Als je je gaat oriënteren op Microsoft 365 Business, is de kans groot dat het je al snel gaat duizelen. Niet alleen zijn er verschillende abonnementen beschikbaar die je met elkaar moet vergelijken; standaard krijg je bij elk abonnement tientallen producten.

Het resultaat: je ziet door de bomen het bos niet meer. Het is verleidelijk om alle vinkjes gewoon maar aan te zetten. Maar tegelijkertijd weet je dat dit nooit constructief kan zijn. De vraag is: waar vind je een kompas dat jou leidt naar de combinatie van tools die jóuw organisatie helpt om slimmer te werken?

Met MostWare vermijd je keuzestress en navigeer je moeiteloos door het Microsoft-bos. Per Microsoft 365 Business-product bepalen we of dit voor jou relevant is. Zo stippelen we samen jouw route richting slimmer en efficiënter (samen)werken uit.

Microsoft 365 Business inzetten: waarom werken met MostWare?

Dicht bij het vuur en altijd up-to-date

Omdat MostWare een direct partner van Microsoft is, profiteer je van diverse voordelen. Zo kunnen wij gunstige tarieven bieden, aangezien we licenties rechtstreeks inkopen. Daarnaast doe je je voordeel met premier support: wij hebben harde SLA-afspraken met Microsoft gemaakt en bespreken elke supportkwestie meteen met de juiste Microsoft-teams.

Daarnaast behoren wij altijd tot de eersten die op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen. Zijn er kersverse technologieën, dan vind je ons tussen de ‘pionier-testers’. En als er een partnerconferentie is, zijn wij van de partij. Zo blijven we bij de les én bij de tijd.

Abonnement, apps, managed services: jouw behoeftes, jouw keuze

Een dure eenmalige aanschaf en implementatie: wie is daar níet bang voor wanneer de term ‘IT’ valt? Gelukkig is deze angst in het geval van Microsoft 365 Business niet nodig. Je neemt dit immers af op abonnementsbasis.

Wélk abonnement je kiest, is helemaal aan jou. Maar als je het advies van een expert nodig hebt, kun je bij ons terecht!

Heb je niet alleen een licentie, maar ook managed services nodig? Geen probleem. MostWare is een innovatieve managed services provider die een complete dienstverlening biedt.

Zoek je een betrouwbare partij waarbij je alléén een licentie wilt afnemen? Ook dat is mogelijk. De keuze is geheel aan jou.

Securitylevel: zo hoog als nodig

Dat de beveiliging binnen Microsoft 365 Business geavanceerd is, benoemden we hierboven al. Maar bij MostWare hebben we ook nog eens aparte securityspecialisten die de boel voor je in de gaten houden als dat in jouw situatie nodig is — bijvoorbeeld in de context van veilig samenwerken op afstand en compliance.

Kies je voor managed services, dan beleggen wij je security binnen ons eigen bedrijf bij een aparte consultant. Deze controleert of onze experts veilige omgevingen blijven opleveren én voert kwetsbaarheidsscans en phishingmail-campagnes uit.

Klein is fijn, specialistisch én persoonlijk

Groots denken met een klein team: daar zijn wij goed in. Met 100 mensen is het team van MostWare niet enorm te noemen. Dat is een bewuste keuze, want wij willen een kennishuis zijn — geen urenfabriek. Bij ons werk je samen met een specialist die zich volledig in jouw organisatie verdiept. Bovendien communiceer je zoveel mogelijk met dezelfde mensen binnen MostWare. Want, vinden wij: kleiner is fijner.

Meer weten of meteen aan de slag met Microsoft 365 voor bedrijven?

Als moderne organisatie kun je niet zonder dé basis voor modern (samen)werken. Werken op afstand, hybride vergaderen, slim samenwerken én de boel van alle kanten goed beveiligen: tegenwoordig is dit alles geen keuze, maar een must.

Ben jij klaar om je organisatie naar het volgende niveau te tillen? Wij helpen je hier graag mee. Neem gerust contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Lees meer