BK Ingenieurs & MostWare

Moderne Werkplek
#Modern werken
#Skype for business

Leestijd: 4 minuten leestijd

Case

Dennis Schellekens

Brand Manager

Op ons algemene nummer
+31 (0)
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)

Dennis Schellekens

Brand Manager

Met een doeltreffende Skype for Business oplossing maakte MostWare vergaderen op afstand mogelijk, waardoor BK Ingenieurs meer grip kreeg op de reismomenten tussen de verschillende vestigingen. 

Flexibel samenwerken zonder reistijd

BK Ingenieurs is een snelgroeiend allround advies- en ingenieursbureau met zeven vestigingen in Nederland en kantoren in België en op Curaçao. Regelmatig vindt er overleg plaats tussen de verschillende vestigingen. Bob van der Woude is systeembeheerder bij BK Ingenieurs en als projectleider betrokken bij dit project. “We hebben vestigingen in heel Nederland, van Udenhout tot Joure. Daardoor werden er heel wat kilometers per jaar afgelegd door onze medewerkers. Daar wilden we vanaf. We wilden graag flexibeler samenwerken zonder te veel reistijd. Deze wens hebben we neergelegd bij Buyitdirect, onze vaste IT-leverancier voor hard- en software.”

“We hebben vestigingen in heel Nederland, van Udenhout tot Joure. Daardoor werden er heel wat kilometers per jaar afgelegd door onze medewerkers. Daar wilden we vanaf. We wilden graag flexibeler samenwerken zonder te veel reistijd.

MostWare is de vaste partner van Buyitdirect als het gaat om implementaties, beheer en het meedenken over complexe IT-vraagstukken. Zo belandde de vraag van Bob uiteindelijk op het bureau van Dennis. “Door samen met Bob te kijken naar het aantal gebruikers en de manier waarop BK Ingenieurs het nieuwe communicatieplatform wilde gaan inzetten, heb ik een aantal opties op papier gezet. Uiteindelijk heeft BK Ingenieurs gekozen voor een gebruiksvriendelijke oplossing die eenvoudig te implementeren was.” Bob: “Doordat Dennis goed op de hoogte was van de verschillende mogelijkheden en in staat was om vanuit ons perspectief mee te denken, kwamen we al snel tot de perfecte oplossing.”

Displays gecombineerd met Skype for business camera’s

Een oplossing die bestond uit grote professionele displays van Philips die opgehangen werden in de vergaderruimtes. Door deze schermen te combineren met goede gecertificeerde Skype for Business camera’s van Logitech, kunnen de medewerkers nu vanuit verschillende vestigingen met elkaar overleggen zonder eerst in de auto te hoeven stappen. Bovendien maakt Skype for Business het mogelijk om vanuit huis of vanaf een projectlocatie eenvoudig deel te nemen aan een vergadering. Bob vertelt dat er veel gebruik van wordt gemaakt. Ook om snel even te overleggen. “Onderwerpen die anders moesten wachten tot de eerstvolgende vergadering kunnen nu direct besproken worden, waarna er meteen actie kan worden ondernomen.” Voor de ICT-afdeling zelf is het ook een uitkomst: “Een van de collega’s werkt in Udenhout. Eens per twee weken hebben we een gezamenlijk ICT-overleg via Skype for Business waarbij we heel eenvoudig documenten met elkaar delen en meekijken op elkaars scherm.”

Combinatie met Microsoft Office 365

Niet alleen voor vergaderen op afstand is Skype for Business ideaal, medewerkers gebruiken het ook om te bellen, chatten, videogesprekken te voeren en realtime documenten en presentaties te delen. Zo kunnen ze effectief samenwerken met collega’s en klanten in binnen- en buitenland. Skype for Business is daarnaast uitstekend te combineren met alle Microsoft Office 365 productiviteitstools waardoor alle informatie altijd en overal binnen handbereik is.

Veelgestelde vragen

Onze klanten vroegen zich de volgende dingen af, misschien heb jij dezelfde vraag?

  1. Wat voor scherm heb ik nodig?

    Je kan eigenlijk elk scherm gebruiken met HDMI-aansluiting om te kunnen videovergaderen. De ervaring wordt wel een stuk beter als je rekening houdt met een aantal aspecten. Kies een goed formaat en houdt er rekening mee dat iedereen in de ruimte het scherm goed moet kunnen zien. Ook is het aan te raden om te kiezen voor een professioneel scherm. Deze schermen starten bijvoorbeeld al op in de juiste modus, kunnen lange tijd aan staan en zijn qua kleuren en helderheid een stuk beter dan een normale televisie.

  2. Heeft elke gebruiker een licentie nodig om te kunnen videovergaderen?

    Niet persé! Het is wel handiger natuurlijk, want dat maakt het gelijk ook mogelijk om in te bellen vanuit huis, andere werkplek of via een mobiel device en eenvoudiger aan de gang te gaan met je eigen bestanden. Maar een licentie per “ruimte” volstaat ook. Zorg voor een vaste computer voorzien van een skype-licentie in elke ruimte waarop de gebruiker kan inloggen en je kan aan de slag

  3. Welke camera en microfoon heb ik nu waar nodig?

    Gewoon aan MostWare of Buyitdirect vragen! 😉 Maar nee dat is betrekkelijk eenvoudig zelf te bepalen. In dit geval gebruikte we gecertificeerde skype-sets van Logitech. Dit zijn sets voorzien van microfoon, luidspreker en camera. Deze zijn in verschillende maten verkrijgbaar van kleine huddle-room, normale vergaderlocatie tot 4-6 personen en grote vergaderruimtes waarbij je moeiteloos 14 tot 20 personen in één ruimte kan laten deelnemen aan een vergadering.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager