JGT Holland Rijnland & MostWare

Moderne Werkplek
#Modern werken
#Sharepoint

Leestijd: 4 minuten leestijd

Case

Thomas Kool

IT Business Consultant

Op ons algemene nummer
+31 (0)
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)

Thomas Kool

IT Business Consultant

Altijd en overal, op een eenvoudige en veilige manier met elkaar kunnen samenwerken. Dat was de wens van JGT Holland Rijnland. De cloudoplossing van Microsoft Office 365 en SharePoint Online bood uitkomst.

Dé sleutel naar succesvol online samenwerken

De Jeugd- en Gezinsteams in de regio Holland Rijnland bestaan uit hulpverleners van verschillende organisaties op het gebied van jeugdhulpverlening in de regio, zoals Cardea, Curium-LUMC en GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd. De hulpverleners van deze teams bundelen hun krachten om de jeugdhulp in de regio beter te organiseren. Dat zijn zo’n 18 teams verdeeld over 11 gemeenten, die op een efficiënte en professionele wijze met elkaar moeten kunnen samenwerken. Om deze professionaliseringsslag te maken, klopte Andries Hoekstra van JGT Holland Rijnland bij MostWare aan. “We waren op zoek naar een laagdrempelige oplossing waarmee de verschillende teams gemakkelijk en veilig konden samenwerken. Doordat de IT-voorzieningen bij al die verschillende organisaties anders geregeld waren, lag het voor de hand dat het een cloudoplossing moest worden.”

Met die opdracht ging Thomas graag aan de slag. “De moderne werkplek van Microsoft was op dat moment nog vrij nieuw en onbekend, maar bleek al snel dé sleutel naar succesvol online (samen)werken. We creëerden in korte tijd voor JGT Holland Rijnland een online werkplek met Office 365, onafhankelijk van de apparatuur en netwerkinrichting bij de diverse organisaties. Bring your own device dus.” Maar met alleen Office 365 ben je er nog niet. Of zoals Thomas het verwoordt: “Je kunt iemand wel in een snelle auto op het circuit neerzetten, maar dat betekent nog niet dat diegene ook gelijk een snelle tijd rijdt.” Werkplek 2.0, zoals het project werd gedoopt, is daarom gefaseerd geïntroduceerd bij de teams. De eerste stap was om een online werkomgeving te creëren die voor iedereen toegankelijk was. Daarin konden medewerkers documenten delen en de applicaties vinden die zij nodig hadden bij hun dagelijkse werkzaamheden. Daarbij voorzag MostWare JGT Holland Rijnland van uitgebreid advies en diverse gebruikerstrainingen. In fase 2 is daar single sign-on via Microsoft Azure active directory aan toegevoegd. Evenals extra tools zoals teamchats en online vergaderingen met Skype of veilige opties voor co-creatie en bestandsdeling om nóg geavanceerder samen te werken.

Andries ziet inmiddels alweer nieuwe mogelijkheden. “Eigenlijk zouden we nóg meer kunnen doen met Office 365. Zoals het ontwikkelen van een sociaal intranet via SharePoint in combinatie met Yammer, zodat er nog meer online interactie ontstaat. Niet alleen tussen medewerkers, maar ook bijvoorbeeld met het bestuur.” Thomas kan zich daar helemaal in vinden: “De mogelijkheden zijn eindeloos en Microsoft voegt constant gave nieuwe functies toe aan Office 365 en SharePoint. Bij MostWare zetten we die nieuwe technologie graag in om een werkdag nog leuker en beter te maken. Zo inspireren wij klanten als JGT Holland Rijnland met IT.”