Soepel en snel werkplekken beheren voor Ten Brinke

Infrastructuur
#Microsoft365
#werkplekbeheer

Leestijd: 7 minuten leestijd

Case

Bas van der Poel

Systeembeheerder

Op ons algemene nummer
+31 (0)
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)

Bas van der Poel

Systeembeheerder

Een goed netwerk en fijne samenwerkingen maken je als bedrijf krachtiger en beter. Daar geloven we bij MostWare sterk in en ook bij Ten Brinke zit deze manier van zaken doen in het bloed. Niet vreemd dus dat wij onze leverancier van toffe planten en groene sfeermakers graag hielpen met de overstap naar de cloud en het inrichten van de werkplekken en hagelnieuwe tablets met behulp van onze Zero Touch-aanpak. 

Zekerheid, gemak en een optimale beveiliging met Zero Touch

Prettig werken doe je in een groene, sfeervolle en gezonde werkomgeving. Bij Ten Brinke Interieurbeplanting weten ze daar alles van. Als expert op het gebied van het onderhouden en leveren van interieurbeplanting voorzien zij menig kantoor in Nederland van planten, natuurlijke wanden, sfeerdecoratie en meer. Ook bij MostWare vind je de groene pareltjes van Ten Brinke. En omdat een nog lege kantoorverdieping schreeuwde om wat groen, kwam Commercieel Directeur Esther Weikamp langs om een plan te maken. “Ik wilde op mijn laptop een voorbeeld laten zien van een gave moswand, maar dat ging minder soepel dan ik hoopte. Maurice Breed, de eigenaar van MostWare, suggereerde toen dat dat makkelijker en beter kon. En zo is het balletje gaan rollen,” vertelt Esther.

Tijd voor een nieuwe moderne IT-infrastructuur

“In 2019 zijn we verhuisd naar een ander pand met flexplekken en nieuwe laptops voor de medewerkers op kantoor. Onze IT-infrastructuur was echter gelijk gebleven. Denk aan fysieke servers waarop onze bedrijfsgegevens en software stonden. MostWare inspireerde ons om de overstap naar modern werken via de cloud te maken, inclusief nieuwe tablets voor de onderhoudsmedewerkers.” Dit betekende een migratie van alle bedrijfsinformatie en -processen naar de Office-apps en intelligente cloudservices van Microsoft 365, plus het inrichten en beheren van de bestaande én nieuwe apparatuur en werkplekken.

Ik ben super blij dat we ons door MostWare hebben laten overhalen om deze overstap in één keer goed aan te pakken

Esther Weikamp – Commercieel Directeur Ten Brinke Interieurbeplanting

Zelf werkplekken inrichten en tablets installeren

Terwijl zijn collega’s aan de slag gingen met het vormgeven van het moderne werken in combinatie met Microsoft 365, stortte Systeembeheerder Bas van der Poel zich op het inrichten van de werkplekken en apparatuur. Hij maakte hiervoor gebruik van Microsoft Intune en Autopilot. Bas legt uit: “Microsoft Intune maakt het mogelijk om heel eenvoudig alle tablets, laptops en smartphones binnen een bedrijf op afstand in te richten en te beheren. Voor Ten Brinke heb ik de benodigde accounts en gebruikersprofielen aangemaakt, de instellingen geconfigureerd en de applicaties ingericht. Dankzij Microsoft Autopilot konden zij vervolgens zelf hun werkplekken en nieuwe tablets installeren. Zo uit de doos, zonder tussenkomst van ons. Letterlijk Zero Touch dus.” Esther: “We kregen een korte instructie met de basisstappen zoals het koppelen met de wifi, het instellen van de juiste taal en het aanmelden bij je Microsoft 365-account. De rest gaat automatisch. Nadat ik mij de eerste keer had aangemeld kon ik direct bij al mijn bestanden en applicaties. En ook voor onze dertien onderhoudsmedewerkers is het een uitkomst. Zij konden meteen op pad met hun nieuwe tablets.”

Alle bedrijfsgegevens goed beschermd

Daarnaast stond een goede beveiliging voor Ten Brinke hoog op de agenda. Esther: “Ons onderhoudsteam is constant onderweg en druk bezig met het plaatsen en onderhouden van de interieurbeplanting. Als dan per ongeluk een tablet zoekraakt, dan wil je dat je bedrijfsgegevens goed beschermd zijn.” Die zekerheid biedt Zero Touch. Bas vertelt: “Als een tablet, laptop of telefoon kwijt raakt of gestolen wordt, dan kunnen wij op afstand het apparaat blokkeren en alle data veilig stellen. Dit is overigens niet alleen handig in geval van een calamiteit, maar ook bij het uit dienst gaan van een medewerker. Zo zorgen we dat iemand na het einde van zijn of haar dienstverband geen toegang meer heeft tot bedrijfsgevoelige informatie en dat een nieuwe medewerker met een schone lei kan beginnen.”

Een complete oplossing die van a tot z klopt

Esther: “Ik ben super blij dat we ons door MostWare hebben laten overhalen om deze overstap in één keer goed aan te pakken. We hadden van tevoren een beeld van wat we ongeveer wilden, maar door de juiste vragen te stellen hebben Bas en zijn collega’s een complete oplossing neergezet die van a tot z klopt. Een oplossing die past bij ons bedrijf en onze ambities. We hebben in het begin best even getwijfeld of dit het juiste moment was om hierin te investeren, zeker zo vlak na de verhuizing, maar ik ben nog iedere dag blij dat we die knoop hebben doorgehakt.”

Veelgestelde vragen

Onze klanten vroegen zich de volgende dingen af, misschien heb jij dezelfde vraag?

 1. Wat als een laptop of telefoon wordt gestolen of kwijtraakt?
 2. Kan ik de verschillende producten ook combineren?

  Kort en krachtig: ja! Combineren is zelfs aan te bevelen, want Modern Werken, beheer en uitrol via Zero Touch en optimale veiligheid met Zero Trust zorgt voor de beste werkervaring die je jouw medewerkers kan bieden op dit moment.

 3. Wat vinden jullie van back-up mogelijkheden standaard aanwezig in Microsoft 365

  Hoewel er binnen Microsoft 365 dus mogelijkheden zijn om gegevens terug te kunnen halen, kunnen we constateren dat de standaard mogelijkheden niet afdoende zijn om data in elke situatie veilig te kunnen stellen. Een systeem waarin alle data op dezelfde wijze voor langere tijd als back-up bewaard wordt, geeft de zekerheid die van een back-up verwacht wordt door organisaties.

  Microsoft 365 heeft dus mogelijkheden voor herstel van gegevens, echter is deze zo beperkt dat dit geen “back-up” genoemd kan worden en we altijd adviseren het op een andere manier beter te regelen.

 4. Zijn mijn devices ook geschikt voor Modern Werken?

  In principe wel. Als je gebruikt maakt van Modern Werken krijg je de beschikking over Microsoft 365 inclusief Windows 10 en de laatste versies van Office 365 en dat is een uitstekende basis voor Modern Werken.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager