Zero Touch, zero gedoe

Smartphones, tablets, laptops en ook vaste werkplekken op afstand inrichten en beheren? Het kan met Zero Touch! Bovendien kun je als medewerker direct je nieuwe device in gebruik nemen. Plug and play.

Dennis Schellekens

Brand Manager

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager

Hoe regel jij je werkplekbeheer?

Een betrouwbare basis

Een betrouwbare basis
Alle smartphones, tablets, laptops en vaste werkplekken heel eenvoudig inrichten dankzij Zero Touch. Wij maken het mogelijk met ons Basispakket.

Wij zorgen voor:

 • De implementatie van Zero Touch op alle Windows apparaten
 • De implementatie van Zero Touch op alle mobiele apparaten

Vanaf €125 per medewerker eenmalig

Gewoon goed geregeld

Je wilt niet alleen een betrouwbare basis, maar ook extra ondersteuning van je eigen IT-afdeling op het gebied van beheer en onderhoud? Dat kan!

Wij zorgen voor:

 • De implementatie van Zero Touch zoals omschreven onder Basis

Qua beheer ben je verzekerd van:

 • Monitoren van apparaten
 • Uitvoeren van updates op apparaten
 • Doorvoeren van gebruikersmutaties, bijvoorbeeld bij nieuwe medewerkers, medewerkers die een andere functie krijgen of mensen die uit dienst gaan

Vanaf €11,47 per medewerker p/m

Kies voor uitmuntend

Nieuwe applicaties toevoegen, updates doorvoeren en technische ondersteuning voor medewerkers, wij regelen het allemaal!

Wij zorgen voor:

 • De implementatie van Zero Touch zoals omschreven onder Basis

Qua beheer ben je verzekerd van:

 • Alle onderdelen zoals omschreven onder Goed
 • Doorvoeren van updates en mutaties in applicaties en software
 • Uitgebreide gebruikersondersteuning via onze servicedesk

Vanaf €34,25 per medewerker p/m

Zero Touch, de toekomst van apparaatbeheer

Een gamechanger voor IT-afdelingen

Dankzij het moderne werken en de BYOD-trend vind je op de gemiddelde werkvloer diverse laptops, tablets, smartphones en andere hardware. Het inrichten van al deze verschillende apparaten kan voor een systeembeheerder een kostbare en tijdrovende taak zijn. Niet alleen vanwege de verschillende besturingssystemen en specificaties, maar ook omdat elke medewerker specifieke gebruikerswensen heeft. Met de Zero Touch-aanpak van MostWare wordt het inrichten en beheren van diverse apparaten en werkplekken een stuk makkelijker en eenvoudiger.

 

Windows Intune en Autopilot
Het inrichten van een nieuwe werkplek is met de traditionele manier van werken vrij complex en arbeidsintensief. Denk aan het maken van een nieuw image, bijwerken en vervolgens testen. Zero Touch zorgt ervoor dat dit verleden tijd is dankzij de slimme oplossing van Microsoft, die bestaat uit Windows Intune in combinatie met Windows Autopilot. Intune is een clouddienst voor het beheren van bedrijfsmobiliteit, ook wel Enterprise Mobility Management (EMM) genoemd. Hiermee configureer en beheer je heel eenvoudig, via een online platform, alle apparaten binnen de organisatie. Autopilot zorgt er vervolgens voor dat je als medewerker je nieuwe laptop, tablet of smartphone – of dit nu een Apple-, Android- of Windowsapparaat is – direct uit de doos kunt gebruiken. En is er een keer een probleem, dan kan dit snel en doeltreffend verholpen worden. Zo beschik je als medewerker altijd en overal over een werkend apparaat.

Optimale controle over alle apparaten
Naast gebruiksgemak voor zowel de medewerker als de systeembeheerder, levert Zero Touch nog meer voordelen op. Zo kunnen beveiligingsmaatregelen en andere beleidsregels automatisch op alle bedrijfsapparaten doorgevoerd worden. Ook stelt het je in staat om op afstand een laptop, tablet of smartphone te blokkeren en bedrijfsgevoelige data veilig te stellen. Bijvoorbeeld wanneer het apparaat verloren of gestolen is. Nieuwe updates, veiligheidspatches en applicatiewijzigingen worden bovendien automatisch uitgerold zonder dat medewerkers er last van hebben. Of een apparaat nu gebruikt wordt op kantoor of tijdens een congres aan de andere kant van de wereld. Op die manier houd je optimale controle over de toegang, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van alle apparaten, apps en data binnen je organisatie.

Modern werken? Ten Brinke waagde de sprong
Een stijlvolle, groene werkomgeving hadden ze al bij Ten Brinke Interieurbeplanting. Zij leveren en onderhouden

Lees hoe dat ging

Marc Both

Specialist Informatiebeveiliging

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Marc Both

Specialist Informatiebeveiliging

Zorgeloos werken met Microsoft 365 voor de NSOB
Een verouderde serverinfrastructuur vervangen is geen project dat je ‘er even bij doet’. Zeker niet

Lees hoe dat ging

Marc Both

Specialist Informatiebeveiliging

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Marc Both

Specialist Informatiebeveiliging

‘Up and running’ in enkele stappen

Zodra je aan de slag gaat met Zero Touch zul je merken dat de medewerkerstevredenheid omhoog gaat en de belasting op je IT-afdeling omlaag. Sterker nog, kies je voor ons meest uitgebreide Zero Touch-pakket, dan heb je helemaal geen eigen IT-afdeling nodig. Tenminste, niet voor het inrichten en beheren van werkplekken en apparaten of voor de technische ondersteuning van medewerkers. Laat dat maar over aan onze specialisten en high skilled servicedesk. Zij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Onafhankelijk van je eigen IT-afdeling of -leverancier.

Zero Touch in de praktijk
Hoe werkt Zero Touch nu in de praktijk? Stel, er moet een laptop besteld worden voor een nieuwe medewerker. Bij de bestelling geef je aan dat je gebruik wilt maken van Microsoft Autopilot. De leverancier stuurt je vervolgens een bestand met daarin de ID-gegevens van de laptop. Hiermee kun je het apparaat in Microsoft Autopilot aanmelden. Aansluitend kies je een implementatieprofiel of maak je een nieuw profiel aan met de juiste configuratie voor de nieuwe medewerker. Met behulp van Intune wordt daarbij niet alleen software, maar bijvoorbeeld ook de indeling van het startmenu of het inschakelen van Bitlocker afgedwongen. Daarnaast zijn een groot aantal andere instellingen op afstand te configureren. De leverancier kan de laptop vervolgens rechtstreeks naar de medewerker versturen. Het enige wat hij of zij dan nog hoeft te doen, is de laptop uitpakken, aanzetten en online gaan. Zodra het apparaat online is, wordt het door Autopilot herkend op basis van de ID-gegevens. Meldt de medewerker zich daarna aan op zijn of haar Microsoft 365 account, dan wordt alle software automatisch geïnstalleerd.

De belangrijkste voordelen op een rij
Met Zero Touch sla je dus meerdere vliegen in één klap. Bovendien vormt het een onmisbaar onderdeel in de digitale transformatie richting een wendbare organisatie, waarbij klant en medewerker centraal staan. Om een waardevolle en toekomstgerichte bedrijfsstrategie te creëren, komt de focus steeds meer te liggen op een holistische benadering van mens, business en technologie. Zero Touch sluit daar perfect op aan dankzij:

 • Moeiteloos beheren van alle apparaten binnen de organisatie
 • Gestroomlijnde installatie van nieuwe apparaten
 • Uitgebreide beveiligingsmogelijkheden
 • Optimale controle over apparaten en gegevens
 • Eenvoudig herstel bij problemen

Onze klanten vroegen zich de volgende dingen af, misschien heb jij dezelfde vragen?

 1. Ik heb al een IT-leverancier, moet ik volledig overstappen?

  Je bent uiteraard meer dan welkom als klant voor al jouw IT-beheer, maar je kan ons prima inzetten als de specialist voor een Zero Touchconfiguratie, om het traject naar Modern Werken goed te begeleiden waarin veel aandacht is voor de mens of bijvoorbeeld om alle security-zaken op een onafhankelijke manier goed te regelen.

 2. Hoe zorg ik er voor dat iedereen zo snel mogelijk modern werken in de vingers krijgt zonder dat dit in eerste instantie zorgt voor productiviteitsverlies?

  Met het MostWare Leerplatform wordt iedereen in jouw organisatie een ervaren Microsoft 365 gebruiker. En het mooie is, iedereen doet het op zijn eigen tempo via gepersonaliseerde trainingen en leerpaden!

 3. Heeft elke gebruiker een licentie nodig om te kunnen videovergaderen?

  Niet persé! Het is wel handiger natuurlijk, want dat maakt het gelijk ook mogelijk om in te bellen vanuit huis, andere werkplek of via een mobiel device en eenvoudiger aan de gang te gaan met je eigen bestanden. Maar een licentie per “ruimte” volstaat ook. Zorg voor een vaste computer voorzien van een skype-licentie in elke ruimte waarop de gebruiker kan inloggen en je kan aan de slag