Intelligente firewall-oplossing voor Woonforte

Infrastructuur
#firewall
#veiligheid

Leestijd: 4 minuten leestijd

Case

Hugo Koren

IT Architect

Op ons algemene nummer
+31 (0)
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)

Hugo Koren

IT Architect

Om te voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving en de hoogste standaarden op het gebied van netwerkbeveiliging, realiseerde MostWare voor Woonforte een intelligente firewall-oplossing.

Een goede beveiliging is van essentieel belang

De samenwerking tussen Woonforte (toen nog WonenCentraal) en Mostware gaat alweer zo’n 10 jaar terug. Leen Spaans, manager ICT & Faciliteiten bij Woonforte, spreekt bewust van een samenwerking. “MostWare is niet zomaar een IT-leverancier. De samenwerking met MostWare laat zich veel meer omschrijven als een partnership. Daarin schuilt ook hun toegevoegde waarde,” aldus Leen. “We houden elkaar scherp.” Het is dan ook niet verwonderlijk dat toen Leen constateerde dat de verouderde firewall aan vervanging toe was, hij de hulp van Hugo inschakelde. Hugo: “Na zorgvuldig onderzoek waarbij ik onder andere rekening hield met de interne en externe systemen zoals het huurdersportaal, heb ik een voorstel gedaan voor een nieuwe intelligente firewall.” Door de bevindingen op een heldere en inspirerende wijze te presenteren, was ook de directie van Woonforte al snel overtuigd van de meerwaarde van het nieuwe systeem.

“Voor een organisatie als Woonforte is een goede beveiliging van de informatiesystemen van essentieel belang,”

Dat nieuwe systeem is een Cisco Firepower firewall met Advanced Malware Protection, URL Filtering en Intrusion Prevention. Deze oplossing behoort tot de Next Generation Firewalls die een stuk intelligenter zijn dan de traditionele firewall-oplossingen. Alle data die over het netwerk gaat wordt geanalyseerd. Doordat het systeem het dataverkeer ‘begrijpt’, kan er actie worden ondernomen door bijvoorbeeld bepaald netwerkverkeer te blokkeren of door te filteren op bestandstype, -grootte of (geo)locatie. Dankzij de virtuele FireSight server hebben Leen en zijn collega’s nu bovendien goed inzicht in het netwerk en eventuele bedreigingen en risico’s. Ook het beheren en configureren van de netwerkbeveiliging is eenvoudiger dan ooit.

“Voor een organisatie als Woonforte is een goede beveiliging van de informatiesystemen van essentieel belang,” benadrukt Leen. “Die verantwoordelijkheid hebben we ook naar onze huurders. MostWare begrijpt dat als geen ander en is daarom een prettige sparringpartner in dit traject geweest. Een van de voorwaarden die ik heb gesteld is dat het systeem redundant moest zijn, zodat we minder kwetsbaar zijn in het geval van een calamiteit. Ook vind ik het belangrijk dat het systeem goed configureerbaar is en voldoet aan de modernste standaarden. Hugo heeft hier goed naar geluisterd en ervoor gezorgd dat de veiligheid van ons netwerk nu van een ongelooflijk hoog niveau is.”

Veelgestelde vragen

Onze klanten vroegen zich de volgende dingen af, misschien heb jij dezelfde vraag?

  1. Wat is Advanced Malware Protection?

    Advanced Malware Protection detecteert, traceert, beperkt en blokkeert de voortgang van netwerkgebaseerde, geavanceerde malware, zero-day aanvallen en hardnekkige bedreigingen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager