JGT Oegstgeest & MostWare

Infrastructuur
#Infrastructuur
#Internet

Leestijd: 5 minuten leestijd

Case

Hugo Koren

IT Architect

Op ons algemene nummer
+31 (0)
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)

Hugo Koren

IT Architect

Dat een verhuizing veel rompslomp met zich meebrengt weet iedereen, maar als er dan ook nog eens geen internetverbinding geleverd kan worden, dan is dat een fikse tegenvaller. Of zoals Hugo het zegt ‘een leuke uitdaging’. Die uitdaging ging hij voor JGT Oegstgeest graag aan. Om uiteindelijk in recordtijd een snelle, stabiele en veilige netwerkverbinding voor meerdere partijen te realiseren.

Een vlekkeloze oplevering

In de regio Holland Rijnland zijn verschillende Jeugd- & Gezinsteams (JGT’s) actief. Zo ook in Oegstgeest. Het JGT Oegstgeest bevindt zich in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Toen het Centrum voor Jeugd en Gezin begin 2018 naar een andere locatie ging, verhuisde het JGT mee. Net zoals de jeugdgezondheidszorg van de GGD Hollands Midden en Kwadraad, de organisatie voor maatschappelijk werk in Oegstgeest. Dat betekende niet alleen dozen inpakken, maar ook de volledige infrastructuur opnieuw inrichten. “Uiteindelijk bleek vooral dat laatste nog een flinke uitdaging,” aldus Jeannette Anker van JGT Oegstgeest.

Hugo legt uit: “Het ISRA-punt in het nieuwe pand ligt er al 40 jaar en is een aftakking van het ISRA-punt in het hoofdgebouw. Dat hoofdgebouw wordt binnenkort gesloopt, waardoor deze aansluiting dus niet bruikbaar is. Dat was voor de GGD aanleiding om ervoor te zorgen dat er netwerkkabels werden aangelegd tussen het ISRA-punt van het gemeentehuis – dat er vlak achter ligt – en het nieuwe Centrum voor Jeugd en Gezin. Een van die kabels mochten wij voor JGT gebruiken.” Maar dat was pas de eerste stap. Een snelle internetverbinding regelen bleek vervolgens nog niet zo eenvoudig. Gelukkig houden we bij MostWare wel van een uitdaging en dus ging Hugo aan de slag. “Doordat ik de markt door en door ken en goede contacten heb met de internetproviders, was het voor mij wel mogelijk om een snelle internetverbinding te leveren.”

dankzij Hugo’s expertise kunnen nu ook de gemeente, het Centrum voor Jeugd en Gezin en Kwadraad gebruik maken van een snelle, stabiele en veilige netwerkverbinding.

Dat klonk niet alleen JGT als muziek in de oren, maar ook de gemeente en Kwadraad waren geïnteresseerd. Dat vroeg om een goede afstemming tussen de verschillende partijen. “Het wifi-netwerk moest voor alle partijen zo stabiel mogelijk zijn. Bovendien hadden we te maken met diverse veiligheidseisen van de verschillende organisaties, waar de verbinding aan moest voldoen. Daarom creëerde ik aparte VLAN’s voor de gemeente, JGT en Kwadraad.”

Ondertussen kwam de datum van de verhuizing steeds dichterbij. Gelukkig hield Hugo het hoofd koel. Jeannette: “Het was erg prettig dat Hugo ons tijdens de projectfase goed op de hoogte hield. Zo wist ik precies wat ik kon verwachten, wat de vervolgstappen waren en waar we nog actie op moesten ondernemen.” Nadat de verbinding in het gemeentehuis technisch opgeleverd was, had Hugo nog twee weken tijd voor het plaatsen van de access points en het inrichten van het netwerk. “Dat was krap, maar uiteindelijk is het gelukt om het netwerk op tijd in te regelen. De oplevering is vlekkeloos verlopen.” Iets waar niet alleen Jeannette blij mee was; dankzij Hugo’s expertise kunnen nu ook de gemeente, het Centrum voor Jeugd en Gezin en Kwadraad gebruik maken van een snelle, stabiele en veilige netwerkverbinding.

Veelgestelde vragen

Onze klanten vroegen zich de volgende dingen af, misschien heb jij dezelfde vraag?

  1. Kunnen jullie ook onze ISDN-lijn/ADSL1 upgraden nu dit stopt per 1 september 2019?

    Voor elke aansluiting kunnen we een alternatief bieden om toch een verbinding te realiseren. Of dat een internetverbinding of een spraakverbinding moet zijn, alternatieven zijn altijd mogelijk.

  2. Waarom lukt het jullie wel om een (snelle) verbinding te regelen?

    Mocht het niet mogelijk zijn om een verbinding te leveren in het pand omdat er geen of te weinig ISRA-punt aansluitingen zijn gaan we op zoek naar andere mogelijkheden. Voor deze locatie zijn we creatief geweest en konden via een ander pand wel een goede verbinding leveren.

  3. Kunnen de drie partijen deze internet verbinding veilig gebruiken zonder bij elkaar op het netwerk te kunnen?

    Elke partij heeft een volledig eigen en gescheiden netwerk door het gebruik van vlans.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager