Security is geen pak suiker

Blogs

16 november 2022

Leestijd: 5 minuten leestijd

Blog

Dat je als bedrijf iets met security moet, daar is iedereen inmiddels wel van doordrongen. Maar wat dan? Security is niet als een pak suiker dat je bij de supermarkt koopt. Het is eerder als een mooie vlinderstruik: je moet het goed verzorgen, anders is de struik een kort leven beschoren.

Veiligheid is geen kwestie van set-and-forget

Security is een hot topic. We lezen bijna dagelijks wel weer over een of ander incident in de krant en veel organisaties kloppen bij ons aan omdat ze hun IT-omgeving goed beveiligd willen hebben. Aan ons de schone taak om dan uit te leggen dat security geen pak suiker is. Natuurlijk biedt Microsoft 365 mooie securityoplossingen, maar ook dat is geen kwestie van ‘set and forget’. Als het om security gaat, is wat je vanochtend om 11 uur aanzet vanavond om 11 uur alweer achterhaald. Dat ontwikkelt zich zo snel, dat moet je bijhouden. Een keer per jaar kijken of je security nog in orde is, is niet afdoende.

Security van morgen moet net zo veilig zijn als vandaag

Onlangs waren we in gesprek met een accountantskantoor. Zij werken met Microsoft 365 E5, de meest uitgebreide cloudoplossing van Microsoft die eersteklas productiviteits-apps combineert met de meest geavanceerde mogelijkheden op het gebied van beveiliging. Zij waren geaudit en de beveiliging van hun IT-omgeving kon beter. Ze hadden ons ingeschakeld om de mogelijkheden van Microsoft 365 E5 beter te benutten. Dat vonden wij natuurlijk een geweldig idee, maar we raadden deze mensen aan om dat als onderdeel van de MostWare IT Standaard te doen. Op die manier zorg je met een paar extra uren dat je security van morgen net zo veilig is als vandaag. Door je security blijvend te bekijken door de gezamenlijke bril van een security-officier, een businessstrateeg en een IT-architect, weet je zeker dat je veiligheid altijd optimaal is ingericht. En blijft. Door, bijvoorbeeld, doorlopend alle kwetsbaarheden te blijven scannen, het zorgen voor een goed disasterrecoveryplan te combineren met het werken aan het bewustzijn van je medewerkers, kom je immers het verst.

De MostWare IT Standaard

Bij MostWare hebben we het Zero Trust-model omarmd. Onze MostWare IT Standaard (MITS) is een soort Managed Services 2.0, met security als absolute must-have. Zo ben je als organisatie zeker dat je security voortdurend aan de nieuwste eisen voldoet. MITS geeft je meer grip op de complexe keten van schakels in je IT-omgeving én creëer je samen met ons een roadmap richting een digitale transformatie die je organisatie een positieve boost in de juiste richting geeft. Om jouw organisatie klaar te stomen voor de toekomst richten we ons bij MostWare op vier succesfactoren:

Deze vier onderdelen vormen samen ons MITS-programma. Managed Services, maar dan slimmer, beter en leuker. IT-beheer is slechts de basis. Een hele goede basis, dat natuurlijk wel, maar wat daarna komt is een stuk interessanter. Zodra de basis op orde is, gaan we namelijk pas echt meters maken. Zo toveren we jouw IT-omgeving om in een businessversneller. Ook jouw business versnellen met IT? Neem vrijblijvend contact op!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager