Kijk uit wat je zegt op een borrel

Blogs

26 juli 2022

Leestijd: 5 minuten leestijd

Blog

In onze visie moet de IT-architectuur van een organisatie voortkomen uit de visie en strategie. Alleen zo kan IT gaan werken als een businessversneller. Martijn Bloem, IT Business Strateeg én inspirator, vertelt in deze blog hoe een flinke dosis nieuwsgierigheid hem daarbij helpt.

IT als businessversneller

Als je IT-omgeving wil laten beheren, kun je het best op zoek naar een club die jouw organisatie begrijpt en vanuit technologische kennis meedenkt over de best mogelijk IT-oplossingen en -strategieën. Een club die zich echt verdiept in jouw visie, missie en strategie. Alleen zo kun je komen tot een IT-architectuur die als businessversneller gaat werken. Dat is ook waarom een strategisch IT-partner het liefst bij jou aan de managementtafel wil zitten, om erachter te komen waar je naar toe wil, wat je meerjarenplan is en waar je het nog meer over hebt in het management. Zo kan een partner je helpen de complete puzzel van je IT-landschap passend te maken. Een fikse dosis nieuwsgierigheid helpt daarbij, is mijn ervaring.

Doosje gebakken lucht

Zelf ben ik een behoorlijk nieuwsgierig mannetje. Op de zaak noemen ze me ook wel het stokstaartje. Als er een pakketje geleverd wordt, zien ze meteen mijn hoofd boven alles uit steken. Ik wil weten voor wie het pakje is en wat erin zit. Daar wordt ook gretig misbruik van gemaakt. Zo kreeg Dennis laatst een doosje uitgereikt van een van onze directeuren. Alleen om mij te pesten, maakte hij het niet open. Achteraf verdenk ik ze ervan dat het een doosje gebakken lucht was, maar ik zal het nooit weten.

Stokstaartjesbrein

Maar goed, die nieuwsgierigheid helpt me ook verder. Laatst werd ik op een borrel van een klant uitgenodigd. Heerlijk om eindelijk weer eens fysiek met een club gelijkgestemden samen te komen. Ik heb die avond heel gezellig staan praten met de eigenaar van de organisatie. Alles wat hij me vertelde, heb ik zorgvuldig in mijn stokstaartjesbrein opgeslagen om dat de volgende dag op te nemen in de IT-roadmap. De eigenaar was positief verrast toen hij tijdens onze volgende bijeenkomst zijn eigen ideeën zag terugkomen in de IT-roadmap voor de komende jaren. Hij had maar één kanttekening: ‘Ik ben blij dat je niet álles wat ik je heb verteld hebt opgeschreven.’

De MostWare IT Standaard

Bij MostWare hanteren we de MostWare IT Standaard (MITS), een soort Managed Services 2.0. Hiermee krijg je meer grip op de complexe keten van schakels in je IT-omgeving én creëer je samen met ons een roadmap richting een digitale transformatie die je organisatie een positieve boost in de juiste richting geeft. Om jouw organisatie klaar te stomen voor de toekomst richten we ons bij MostWare op vier succesfactoren:

Deze vier onderdelen vormen samen ons MITS-programma. Managed Services, maar dan slimmer, beter en leuker. IT-beheer is slechts de basis. Een hele goede basis, dat natuurlijk wel, maar wat daarna komt is een stuk interessanter. Zodra de basis op orde is, gaan we namelijk pas echt meters maken. Om jouw IT-omgeving om te toveren in een businessversneller. Ook jouw business versnellen met IT? Neem vrijblijvend contact op!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager