6 voordelen van professioneel mobile device management

Blogs

4 augustus 2020

Leestijd: 6 minuten leestijd

Blog

In onze vorige blog vertelde Martijn hoe je razendsnel je moderne werkplekken in kunt richten, zonder dat daar mensenhanden aan te pas komen. Ook het beheren van mobiele devices als tablets en smartphones kan volledig ‘zero touch’. Zo deden wij dat onlangs voor een grote kinderdagverblijforganisatie met zevenhonderd iPhones en iPads. In deze blog vertelt Bas van der Poel wat de 6 belangrijkste voordelen zijn van Zero Touch-beheer.

Flexibel en veilig aan de slag

Het aantal mobiele devices binnen een bedrijf neemt met de dag toe. Die wil je natuurlijk efficiënt kunnen beheren en tegelijkertijd wil je zeker weten dat je bedrijfsdata niet in verkeerde handen kan komen. Met een professionele MDM-oplossing doe je dit probleemloos – en ook weer zonder dat je zo’n apparaat daadwerkelijk in handen hoeft te hebben.

Microsoft Intune bedrijfsportal-app op elk mobiel apparaat

Onlangs rolden wij een dergelijke oplossing uit voor een kinderdagverblijforganisatie. Zij schaften zevenhonderd iPhones en iPads aan voor hun medewerkers. Deze devices zijn gekoppeld aan de organisatie via Apple DEP, het Device Enrollment Program van Apple. Apple DEP ‘praat’ vervolgens weer met Microsoft Windows Autopilot, de tool die ervoor zorgt dat apparaten of afstand worden voorzien van de applicaties en instellingen die voor jouw bedrijf van toepassing zijn. Microsoft Windows Autopilot zorgt er onder andere voor dat op elk mobiel apparaat de Microsoft Intune bedrijfsportal-app wordt geïnstalleerd, de app waarmee de medewerkers toegang krijgen tot de apps en gegevens die ze nodig hebben om hun werk te doen.

1 Automatische installatie

Op het moment dat je als medewerker de nieuwe iPhone of iPad aanzet en verbindt met het internet, wordt automatisch de Microsoft Intune bedrijfsportal-app opgestart. Zodra je dan inlogt, worden alle applicaties die voor jou relevant zijn, geïnstalleerd.

2 Eén keer inloggen en aan de slag

Alleen tijdens de installatie moet de medewerker inloggen bij de bedrijfsportal-app. Dankzij Single Sign On herkennen de Microsoft Office-applicaties de gebruiker, en wordt er automatisch ingelogd. Bij het beginnen van de dag is het ontgrendelen van je apparaat voldoende om er mee aan de slag te kunnen.

3 Alleen apps die het management gewenst vindt

Standaard staan er heel veel onnodige apps op een iPhone of iPad. Dankzij Intune kun je ervoor zorgen dat de apps die jij zakelijk gezien niet nodig – of ongewenst – vindt, niet zichtbaar zijn voor je medewerkers. Zo is voor de gebruikers van deze kinderdagverblijforganisatie bijvoorbeeld de app-store weggetoverd. Het management bepaalt welke apps hun mensen kunnen installeren, en die apps worden beschikbaar gemaakt vanuit de bedrijfsportal-app.

4 Waardeloos voor dieven

Op het moment dat een apparaat kwijtraakt of wordt gestolen, is het dankzij Intune ook mogelijk het apparaat te wissen. Maar het is voor altijd gekoppeld aan jouw organisatie. Zodra het apparaat opnieuw verbinding maakt met internet, moet je inloggen met je Microsoft-account en komt de bedrijfsportal-app weer naar voren. De iPhone of iPad wordt op die manier waardeloos voor dieven.

5 Toegangscode afdwingen

Om je data te beschermen, is een toegangscode op de apparaten binnen jouw organisatie een goede eerste barrière. Met Intune kun je zorgen dat al je apparaten verplicht van een code worden voorzien, en je kunt zelf bepalen uit hoeveel cijfers, letters en ‘vreemde’ tekens die code moet bestaan.

6 Data niet delen

Ook al vertrouw je jouw medewerkers volledig, ook onbewust kunnen ze bedrijfsdata delen via apps die daar niet geschikt voor zijn. Intune maakt het mogelijk om extra beveiligingslagen aan te brengen. Zo kun je instellen dat bedrijfsdocumenten bijvoorbeeld wel in OneDrive opgeslagen mogen worden, maar niet in de Bestanden-app van Apple. Zo belanden jouw gegevens niet per ongeluk in de verkeerde handen.

Voor alle mobiele devices

In deze blog heb ik het voorbeeld gebruikt van een kinderdagverblijforganisatie die met Apple-devices werkt. Uiteraard is deze oplossing ook geschikt voor tablets en telefoons van elk willekeurig ander merk.

Nieuwsgierig?

Zero Touch is gebaseerd op slimme technologie van Microsoft, bestaand uit Microsoft Intune in combinatie met Microsoft Autopilot. Benieuwd wat onze Zero Touch-aanpak nog meer voor voordelen brengt voor jouw organisatie? Op deze speciale pagina lees je er alles over. Ben je al helemaal klaar voor modern apparaatbeheer voor jouw organisatie? Vraag dan nu de quickscan aan of neem contact op via het formulier naast deze blog. Je mag me natuurlijk ook altijd bellen!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager