Inspireer jij je medewerkers? Een wake up call!

Blogs

31 juli 2018

Leestijd: 4 minuten leestijd

Blog

Een werkomgeving die teamwerk niet stimuleert staat in de top 5 van redenen waarom mensen ontslag nemen, volgens onderzoek door Ernst & Young. Andere belangrijke redenen zijn minimale salarisstijging, gebrek aan kansen om te groeien, overmatige overuren en een baas die het niet toestaat dat medewerkers flexibel werken. Het begint allemaal bij het begrijpen van medewerkers en de manier waarop ze willen samenwerken, met mensen van zowel binnen als buiten de organisatie. Het is dus belangrijk dat we zelf onze medewerkers inspireren met wat er mogelijk is.

Combineer moderne digitale tools met het juiste leiderschap

Uiteraard gaat het verbeteren van de ervaring en de betrokkenheid van onze medewerkers niet alleen over de juiste digitale tools of alleen de juiste manier van leidinggeven. Het gaat om een combinatie van de twee. Maar ze kunnen elkaar wel versterken. Een korte lijst met ideeën.

  • Zorg dat je mensen overal productief kunnen zijn, door ze aan te moedigen Office-apps zoals Outlook, OneNote, Word, Excel en PowerPoint op hun mobiele device te installeren.
  • Maximaliseer de productiviteit en inclusiviteit van vergaderingen door van elke vergadering een stem- of videovergadering te maken met Microsoft Teams en gebruik te maken van de inktmogelijkheden in Microsoft Whiteboard.
  • Bevorder de betrokkenheid van je medewerkers door ruimte te creëren voor discussies over belangrijke onderwerpen met Yammer.
  • Geef je medewerkers de mogelijkheid een hub te creëren voor teamwerk met Microsoft Teams als ze aan een belangrijk project beginnen.
  • Zorg voor effectievere interne training en communicatie met bedrijfsvideo’s en zet dat bijvoorbeeld in Stream, een Microsoft platform waar je eenvoudig video’s in kunt uploaden en vinden.
  • Zorg dat data belangrijk worden in je bedrijfscultuur. Met dashboards en rapporten in Power BI help je je het gevoel van een gezamenlijk doel te versterken.
  • Help je team om hun werkgewoonten te verbeteren met MyAnalytics. Hierin kun je zien hoe je je tijd besteedt en krijg je tips om slimmer te werken, van het terugbrengen van onproductieve vergadertijd tot het creëren van een betere balans tussen werk en privé. Voor niemand anders inzichtelijk dan jijzelf!
  • Voldoe aan compliance-vereisten zoals GDPR met tools die rechtstreeks zijn geïntegreerd in Microsoft 365.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig hoe jij je medewerkers nog meer kunt inspireren? Wij denken graag met je mee. Kom gerust langs voor een kop koffie of thee, want onze partnerschap begint bij een goed gesprek. Bel even naar 071-5791010 of chat met ons via de website, dan plannen we een afspraak!

Download hier Microsoft’s whitepaper ‘Practical Guide to the Modern Workplace’.


Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager