Heb jij al de verborgen parel van Office 365 ontdekt?

Blogs

15 november 2017

Leestijd: 4 minuten leestijd

Blog

Microsoft publiceerde begin juni 2016 de Office 365 Microsoft Planner App voor Office 365 Enterprise-abonnementen. De Office 365-gebruikers die ik spreek maken helaas weinig of geen gebruik van deze handige tool. Zonde! Microsoft Office 365 Planner is een app die teams, taken, documenten en gesprekken samenbrengt voor een “betere planning en samenwerking”, zoals Microsoft het mooi beschrijft. Benieuwd wat je er mee kunt? In deze blog lees je verder waarvoor Planner gebruikt wordt.

Wat is Microsoft Office 365 Planner?

Planner is een nieuwe en verbeterde manier om samenwerken makkelijker te maken. Binnen de tool kun je bestanden delen en elkaar berichten over de status van een taak. Microsoft heeft Planner geïntegreerd met andere Office 365 applicaties zoals OneNote, Outlook en Teams.

Office 365 Planner lijkt veel op een scrumboard die we kennen, maar dan digitaal. Voor degene die nog niet weten wat een scrumboard is: “Een scrumboard is een takenboard om de status van je taken tijdens een project zichtbaar te maken.”  Een scrumboard is verdeeld in 3 vakken: te doen, mee bezig en gedaan.

De reden waarom MostWare Planner gebruikt

Microsoft Office 365 Planner wordt voornamelijk gebruikt om bijvoorbeeld taken in een project inzichtelijker te krijgen. Binnen MostWare gebruiken we Microsoft Planner omdat het laagdrempelig is. Iedereen kan er mee werken. Het is eenvoudig in gebruik. Planner heeft geen inrichting nodig. We kunnen het binnen no-time aanmaken voor een project. Verder hebben we met Planner altijd en overal inzicht. Het werkt op alle apparaten! Collega’s hebben zowel op kantoor als onderweg altijd inzicht!

Planner is nét even iets meer dan alleen maar taken en inzicht in voortgang. Binnen de taken is het bijvoorbeeld mogelijk om bijlagen toe te voegen, erg handig!

Het verschil tussen Microsoft Teams en Microsoft Planner

Wanneer gebruik je nou Microsoft Teams en wanneer Microsoft Planner? Het grootste verschil tussen beide is dat je Planner gebruikt om het overzicht te behouden met het team tijdens bijvoorbeeld een project. Wie gaat welke taken uitvoeren en wanneer moeten deze taken afgerond zijn. Het is een to-do lijst waar je makkelijk het overzicht behoudt. Microsoft Teams is vooral bedoeld voor het werk zelf. Hoe ga je het project aanpakken? Welke bestanden wil je delen? Je kunt met elkaar chatten, collega’s helpen, zaken afstemmen en besluiten nemen. Planner gebruik je dus meer voor het overzicht en om taken toe te wijzen.

Ook al zijn het twee verschillende programma’s, ze vullen elkaar wel ontzettend goed aan. Daarom is er ook een integratie binnen Teams, door een tabblad toe te wijzen aan Planner kan je binnen je Teams al je taken uit Planner gelijk inzien. Handig!

Waarom kiezen voor Planner?

De voordelen nog op een rijtje:

  • Duidelijke planningsoverzicht.
  • Taken organiseren en toewijzen.
  • Chatten over het project waaraan gewerkt wordt.
  • Overal en op elk apparaat de voortgangen bijhouden van het team.

Er zijn meerdere goede tools van Microsoft die draaien om “teamwork”, daarom raad ik deze blog ook zeker aan: Microsoft Teams, Outlook en Yammer, wanneer gebruik je wat?

 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager