6 Microsoft-nieuwtjes om meer uit de moderne werkplek te halen

Blogs

8 oktober 2018

Leestijd: 6 minuten leestijd

Blog

Het zal niet als een verrassing komen: de moderne werkplek is helemaal ons ding. We werken er keihard aan om die al heel moderne werkplek iedere dag een beetje moderner te maken. Microsoft Ignite, het grootste technische event van Microsoft wereldwijd, is net achter de rug. Dit zijn de zes innovaties die Microsoft aangekondigde om de moderne werkplek nóg moderner te maken.

1. Microsoft Teams: de snelst groeiende business app in de geschiedenis van Microsoft

Nog geen twee jaar op de markt en nu al maken meer dan 329.000 organisaties gebruik van Microsoft Teams, waaronder 87 van de Fortune-100-bedrijven. Microsoft blijft dan ook steeds nieuwe mogelijkheden toevoegen om teamwork en samenwerking te stimuleren. Sinds kort zijn een aantal nieuwe vergaderfuncties beschikbaar die gebruik maken van kunstmatige intelligentie. Zo kun je nu – dankzij gezichtsherkenning – je achtergrond vervagen tijdens video-vergaderen. Ook kun je met de vergaderopnamefunctie vergaderingen opnemen en op elk moment weer afspelen, mét bijschriften en een doorzoekbaar transcript voorzien van tijdcodering. Later dit jaar wordt de live-evenementenmogelijkheid uitgerold. Hiermee kun je live en on-demand evenementen in Teams, Yammer en Microsoft Stream maken en streamen. Zo kun je klanten en medewerkers, waar ook ter wereld, informeren en enthousiasmeren.

2. Gebruik Teams om al je werknemers te helpen

Microsoft heeft Teams bovendien uitgebreid met functies die gericht zijn op specifieke branches en rollen. Deze functies helpen bijvoorbeeld je eerstelijnsmedewerkers om hun werk efficiënter uit te voeren. Met nieuwe managementtools kunnen managers tijdschema’s maken en delen. Werknemers kunnen zo eenvoudig van dienst wisselen, tijd vrijmaken en zien wie er nog meer werkt. Ook biedt Teams binnenkort een oplossing voor teams in de gezondheidszorg. Het zorgt voor integratie met elektronische medische dossiers en stelt zorgprofessionals in staat om real-time te communiceren binnen het beveiligde platform van Teams over patiëntenzorg, zonder al de privacyrisico’s die het gebruik van andere chat-apps met zich meebrengen.

10 New Ways For Everyone To Achieve More In The Modern Workplace 2b

Met de nieuwe Microsoft Search vind je makkelijker wat je nodig hebt, zonder uit de flow van je werk gehaald te worden. Het zoekveld staat op een consistente en prominente plaats in Edge-, Bing-, Windows- en Office-apps, zodat zoeken altijd met één muisklik mogelijk is. Search maakt nu ook verbinding met de gegevens van je organisatie en leert van je dagelijkse werkpatronen. Door de kracht van de Graph-technologie en de AI-technologie van Bing samen te voegen kan Search je ervaringen gaan bieden die relevanter zijn in de context waarin je werkt. Zo kan Search vragen als ‘Kan ik mijn vrouw en kinderen meenemen op een zakenreis?’ gaan beantwoorden.

10 New Ways For Everyone To Achieve More In The Modern Workplace 3b

 

4. Maak content die opvalt met Microsoft 365

Met behulp van kunstmatige intelligentie kun je content maken die van het scherm afspat. Ideas geeft je intelligente suggesties. In PowerPoint geeft Ideas suggesties voor ontwerpen en lay-outs. In Excel herkent Ideas trends, stelt diagrammen voor en identificeert uitschieters in je gegevens. Met de nieuwe beeldherkenningsmogelijkheden in Excel kun je zelfs een foto van een handgetekende of geprinte gegevenstabel maken en deze automatisch omtoveren in een Excel-spreadsheet. Het invoeren van gegevens wordt hiermee net zo makkelijk als het maken van een foto.

10 New Ways For Everyone To Achieve More In The Modern Workplace 4b

5. Office houdt van Macs

In het afgelopen jaar heeft Microsoft aanzienlijke investeringen gedaan in het platform van Apple. Ze hebben nieuwe ervaringen op maat gemaakt voor de Mac, zoals de nieuwe Touch Bar-integratie. Recent is OneDrive Files On-Demand voor Mac aangekondigd, een manier om al je files vanuit de cloud in Finder te openen zonder opslagruimte te gebruiken en ze alleen te downloaden als je ze nodig hebt.

Office Loves The Mac 1

6. Werk samen met je hele netwerk met LinkedIn in Outlook en Office web-apps

Microsoft biedt nu ook twee nieuwe manieren aan om de kracht van het LinkedIn-netwerk te gebruiken in je dagelijkse workflow. Als je je LinkedIn-account verbindt met Office 365, kun je samenwerken in Office-documenten met de mensen in je LinkedIn-netwerk en e-mails rechtstreeks vanuit Outlook naar hen verzenden. Zo breng je je bedrijfsadresboek en je LinkedIn-netwerk samen. Uitnodiging voor een vergadering? Je ziet de LinkedIn-informatie van alle genodigden in een oogopslag, zodat je je snel en gemakkelijk kunt voorbereiden.

Nieuwsgierig?

Geïnspireerd? Wij in ieder geval wel! Mocht je eens met ons willen sparren over de moderne werkplek en deze nieuwe – of iets minder nieuwe – functionaliteiten die Microsoft heeft aangekondigd, schroom niet. Kom gerust langs voor een kop koffie of thee, want onze partnerschap begint bij een goed gesprek. Bel even naar 071-5791010 of chat met ons via de website, dan plannen we een afspraak!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager