Wat is lift and shift?

Een uitgebreide gids voor succesvolle cloudmigratie naar Microsoft Azure

Dennis Schellekens

Brand Manager

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager

Is jouw organisatie klaar voor de voordelen van Microsoft Azure?

Zoek je een naadloze en kosteneffectieve cloudmigratie? Ontdek de lift & shift-strategie: een populaire aanpak die bedrijven helpt om hun bestaande IT-systemen en applicaties eenvoudig en effectief naar de cloud te migreren. In dit artikel duiken we in de wereld van lift & shift cloudmigratie, de voordelen van Microsoft Azure en hoe je optimaal kunt profiteren van deze methode, inclusief extra beveiligingsondersteuning, het omgaan met verouderde serverhardware en funding mogelijkheden via MostWare en Microsoft.

Wat is een Lift & Shift cloudmigratie?

Lift & Shift is een strategie voor het migreren van bestaande IT-systemen en applicaties naar een cloud-omgeving, zoals Microsoft Azure. Het idee is om bestaande systemen, zonder grote wijzigingen, te verplaatsen naar de cloud. Dit kan helpen om de kosten van IT-infrastructuur te verlagen, de flexibiliteit van IT-systemen te verbeteren en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Waarom kiezen voor Lift & Shift in Microsoft Azure?

Kostenbesparing bij Microsoft Azure migratie

Het verplaatsen van jouw IT-systemen naar Microsoft Azure kan leiden tot lagere kosten voor het beheer en onderhoud van jouw infrastructuur. Bovendien zijn er funding mogelijkheden beschikbaar via MostWare en het Azure Migration Program van Microsoft, waardoor de migratiekosten nog verder gereduceerd kunnen worden.

Schaalbaarheid en flexibiliteit in de cloud

Microsoft Azure biedt de mogelijkheid om snel op te schalen, wat essentieel is voor groeiende bedrijven. Azure-systemen zijn toegankelijk vanaf elke locatie met een internetverbinding, wat zorgt voor meer flexibiliteit en samenwerkingsmogelijkheden.

Verbeterde beveiliging met Microsoft Azure

Microsoft Azure biedt geavanceerde beveiligingsmaatregelen, waaronder extra beveiligingsondersteuning voor systemen zoals Windows Server 2012, dat eind oktober 2023 de end-of-support-status bereikt.

Beschikbare funding voor jouw cloudmigratie

Funding kan een belangrijke rol spelen bij het verlagen van de kosten van jouw cloudmigratie. MostWare, als partner van Microsoft, kan je helpen om van deze funding te profiteren. Door samen te werken met MostWare en gebruik te maken van de beschikbare funding, kun je niet alleen profiteren van de voordelen van de lift & shift-strategie, maar ook aanzienlijke kostenbesparingen realiseren.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager

Verouderde serverhardware en de afweging voor cloudmigratie

Een belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen voor een lift & shift-strategie is de staat van jouw huidige serverhardware. Verouderde hardware kan leiden tot hogere onderhouds- en energiekosten, evenals verminderde prestaties. In plaats van te investeren in nieuwe serverinfrastructuur of datacenterfaciliteiten, kan het verplaatsen van jouw IT-systemen naar Microsoft Azure een kosteneffectieve en toekomstbestendige oplossing bieden.

Optimaliseren na Lift & Shift in Microsoft Azure

Na de initiële lift & shift-migratie is het belangrijk om te blijven optimaliseren en moderniseren in de Azure-omgeving. MostWare kan je als kennispartner ondersteunen bij het verder optimaliseren van jouw IT-systemen, door ze te integreren met diverse Azure-services. Dit kan leiden tot nog meer efficiëntie, kostenbesparing en verbeterde prestaties binnen jouw organisatie.

Een effectieve cloudmigratie strategie voor Lift & Shift in Microsoft Azure

Het is belangrijk om te kiezen voor een aanpak die zowel efficiënt als effectief is om jouw cloud-migratie succesvol uit te voeren. Dankzij jarenlange ervaring en expertise hebben we bij MostWare een effectieve aanpak ontwikkeld, gebaseerd op best practices, die zorgt voor snelheid, wendbaarheid en prijsvriendelijkheid tijdens het migratieproces:

  1. Analyse: We beginnen met een grondige analyse van jouw huidige IT-omgeving om te bepalen welke systemen en applicaties geschikt zijn voor een lift & shift-migratie naar Microsoft Azure.
  2. Planning: Vervolgens stellen we een gedetailleerd migratieplan op, gebaseerd op bewezen best practices, om de IT-transitie soepel en efficiënt te laten verlopen.
  3. Implementatie: Ons team van ervaren IT-professionals begeleidt je bij elke stap van het implementatieproces, van het overzetten van jouw systemen tot het configureren van jouw nieuwe Microsoft Azure-omgeving.
  4. Ondersteuning: Na de migratie bieden we continue ondersteuning en beheer om ervoor te zorgen dat jouw IT-systemen optimaal blijven presteren in Microsoft Azure.

Conclusie

De lift & shift-strategie is een uitstekende manier om jouw organisatie te helpen bij het realiseren van een soepele en succesvolle cloud-migratie naar Microsoft Azure. Door deze aanpak te volgen, kun je profiteren van de vele voordelen die cloud-gebaseerde oplossingen bieden, zonder jouw bestaande systemen drastisch te hoeven aanpassen. Dankzij onze effectieve aanpak op basis van best practices kan MostWare je als kennispartner ondersteunen bij elke stap van jouw lift & shift-traject in Microsoft Azure,

van de initiële analyse tot de voortdurende optimalisatie en ondersteuning na de migratie. Bovendien helpen we je om beschikbare funding te benutten, waardoor je kosten kunt besparen tijdens het migratieproces. Met MostWare als jouw partner, ben je verzekerd van een succesvolle, efficiënte en kosteneffectieve cloudmigratie naar Microsoft Azure. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe we jouw organisatie kunnen helpen bij het realiseren van een soepele transitie naar de cloud.

Klaar om te migreren naar Azure?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!

Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager