Ontdek de Toekomst van Datagedreven Besluitvorming met Microsoft Fabric

Ontdek Microsoft Fabric met MostWare tijdens dit event. Leer hoe Fabric je data-ecosysteem transformeert, van ervaren gebruikers.

Dennis Schellekens

Brand Manager

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager

Directielid, IT-manager, data engineer, data-analist, data scientist of strategisch leider? Wil je meer weten over datagedrevenheid of de stappen die je nog kunt zetten in je datagedreven organisatie?

Dan is deze ochtend voor jou.

In een wereld waar data exponentieel groeit, is het cruciaal om te weten hoe je deze overvloed aan informatie kunt omzetten in bruikbare inzichten. Het is niet langer voldoende om simpelweg data te verzamelen; het gaat erom hoe je deze data interpreteert, analyseert en toepast. Hier komt Microsoft Fabric in beeld.Microsoft Fabric is niet zomaar een tool; het is een revolutie in de manier waarop wij naar data kijken. Het belooft een einde te maken aan gefragmenteerde data-ecosystemen en biedt een geïntegreerde, efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing. Maar wat betekent dit precies voor jou en jouw organisatie

Stel je een wereld voor waarin je teams naadloos kunnen samenwerken, waarin data-silo’s tot het verleden behoren en waarin je snel en eenvoudig toegang hebt tot de inzichten die je nodig hebt om strategische beslissingen te nemen. Een wereld waarin je niet langer verdwaalt in de complexiteit van verschillende tools, maar waar je een gestroomlijnde, uniforme ervaring hebt die is afgestemd op jouw behoeften.Dit is de belofte van Microsoft Fabric. En wij zijn er razend enthousiast over. Als een van de voorlopers in de preview van Microsoft hebben we de kans gehad om intensief met Fabric te werken en hebben we een schat aan ervaring opgedaan. We hebben gezien wat het kan doen, de uitdagingen die het aanpakt en de oplossingen die het biedt. En nu willen we dit met jou delen.

Samen duiken we in de mogelijkheden, verkennen we de voordelen en kijken we hoe Fabric de toekomst van datagedreven besluitvorming kan vormgeven. Sluit je bij ons aan en ontdek waarom wij geloven dat Microsoft Fabric de toekomst is van datamanagement en -analyse.

Deel 1
Overview – C-level, Analisten, Engineers & Data Scientists

08:15 – 09:00
Ontvangst met ontbijt

 

09:00 – 09:20
Welkom bij MostWare & Introductie data bij MostWare

 

09:20 – 09:50
Wat is Microsoft Fabric en waarom is het belangrijk?

 • Wat is Fabric?
 • Voor wie is Fabric bedoelt?
 • Waarom zou jij Fabric gebruiken? Wat zijn de voordelen van Fabric?

 

09:50 – 10:10
Praktische Implementatie van Microsoft Fabric

In deze sessie duiken we dieper in de praktische kant van Microsoft Fabric:

 • Licentiemodel van Microsoft Fabric: van licentie-model naar capaciteit-model. Wat betekent dit in de praktijk?

 

 • Kosten en Migratie: Waar moet je rekening mee houden qua initiële en lopende kosten bij het implementeren en gebruiken van Fabric? Hoe kan je overstappen naar Fabric?

 

 • De ervaring van MostWare.Next met Fabric: Sinds juni is Next bezig geweest met het overzetten van de MostWare data-straat op Fabric. Wat vonden zij van? Tips en Tops.

 

10:10 – 10:20
Afsluiting & Vooruitblik naar de technische verdieping

Deel 2
Technische verdieping: Data Engineers, Analisten, Data Scientists en hun leidinggevenden

11:00 – 11:15
Introductie & Context door MostWare.Next

We duiken in de medaille architectuur en het sterrenmodel met Microsoft Fabric, zodat je een helder beeld hebt van de context waarbinnen we werken en hoe Fabric deze processen ondersteunt.

 

11:15 – 12:15
Business Case in Microsoft Fabric: Werkdruk & Ziekteverzuim. We nemen je mee door de verschillende lagen van het medaille principe:

 • 11:15 – 11:35: Brons in Fabric: Hier verzamelen we ruwe, onbewerkte data uit verschillende bronnen. Hoe doe je dat met behulp van pipelines en dataflows? Wat is nieuw in Fabric?
 • 11:35 – 11:55: Zilver in Fabric: Hier wordt de data gevalideerd, verrijkt en getransformeerd. Waarom is deze laag belangrijk en welke tools binnen Fabric ondersteunen hierbij?
 • 11:55 – 12:15: Goud in Fabric: Hier wordt de data geoptimaliseerd in een sterrenmodel, voor het efficiënt bouwen van rapporten die inzichten geven. Hoe zetten we de verzamelde en getransformeerde data om in concrete inzichten en acties met betrekking tot werkdruk en ziekteverzuim, en hoe maakt Fabric dit proces effectief.

 

12:15 – 12:30
Q&A: Een moment om dieper in te gaan op de besproken onderwerpen. Heb je vragen over de businesscase, het gebruik van Microsoft Fabric, het medaille principe of iets anders? Dit is het moment om ze te stellen.

 

12:30 – 13:30: Afsluitende lunch

Wanneer? Dinsdag 7 november
Waar? MostWare, van der Helmlaan 1a, 2321 EA Leiden

Aanmeldopties:
Je kunt je aanmelden voor de volgende delen van het programma:

 • Volledige Programma: Deelname aan zowel het Overview deel als de Technische Verdieping, inclusief ontbijt en lunch.
 • Alleen Overview: Deelname alleen aan het Overview deel van 09:00 tot 10:20, inclusief ontbijt.
 • Alleen Technische Verdieping: Deelname alleen aan de Technische Verdieping van 11:00 tot 13:30, inclusief lunch.