Microsoft Office 365 cloud back-up

Microsoft Office 365 zorgt voor heel veel zaken om jouw werkdag een stuk leuker en productiever te maken. Een goede back-up van al je data, Microsoft Teams en data in SharePoint, in geval van nood, hoort daar helaas niet bij. Tijd dus voor een goede back-up van al je data dus!

Dennis Schellekens

Brand Manager

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager

Wat biedt Microsoft Office 365 Cloud Back-up jouw organisatie

 

Meer dan eens kijken we in verbaasde gezichten als we het hebben over het maken van een back-up van Office 365-data. ‘Office 365 draait toch in de cloud, dan is mijn data toch beschermd door Microsoft?’ Dat is deels waar. Microsoft investeert voortdurend in hun infrastructuur om zo te zorgen voor een hoge beschikbaarheid van de Office 365-omgeving. Zo zal je er weinig van merken als er een server bij Microsoft uitvalt, omdat er ‘gewoon’ wordt overgeschakeld naar een andere server. Zelfs in geval van een ramp is het mogelijk om terug te gaan naar de situatie van vlak voor het rampmoment dankzij een goede disaster recovery. Maar data? Daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Met een goede back-up bescherm je jezelf tegen de volgende situaties.

Per ongeluk verwijderde bestanden
Het overkomt de besten. Je verwijdert een bestand of zelfs een hele folder, maar komt daar pas later achter. En dat kan best eens na dertig dagen zijn, het standaard aantal dagen dat files in de prullenbak blijven staan. Als je een goede back-up hebt, kun je eenvoudig je bestanden weer terugzetten.

De ontevreden werknemer
Je moet er niet aan denken, maar helaas gebeurt het soms: een boze werknemer die om welke reden dan ook bestanden verwijderd. Een slimme medewerker leegt vervolgens ook de prullenbak, zodat er niets meer terug te draaien valt. Met een goede back-up, kun je deze bestanden herstellen.

Externe dreigingen
Het is niet langer de vraag óf je met een cyberincident te maken krijgt maar wanneer. Hoe goed je beveiliging ook is, je kunt nooit uitsluiten dat je een keer slachtoffer wordt van bijvoorbeeld ransomware. Met een goede back-up op een externe omgeving heb je altijd toegang tot een recente versie van je bestanden en geef je de digitale gijzelnemer het nakijken.

Juridische redenen
We hopen dat het nooit gebeurt, maar het kan voorkomen dat je in een rechtszaak terechtkomt en bepaalde mails of bestanden moet overleggen als bewijs. Als je geen goede datamanagementstrategie hebt, ben je in bepaalde landen en branches strafbaar. Microsoft heeft wel een aantal vangnetten ingebouwd, zoals de zogenaamde In Place Hold– en Ligitation Hold-instellingen, maar een goede back-up geeft een extra veilig gevoel.

Welk pakket kies jij?

Ik wil de inrichting van de back-up en basis ondersteuning door MostWare voor een optimale veiligheid

Inrichting van de technische componenten.

Maandelijkse controle van de back-ups en rapportage door onze servicedesk.

Toegang tot het cloud back-up dashboard voor je eigen IT-afdeling/medewerker(s).

Herstel en hulp bij incidenten op basis van nacalculatie.

€5,32 per medewerker per maand

Ik wil de inrichting van de back-up en volledige ondersteuning door MostWare voor een optimale veiligheid

Dagelijkse controle en maandrapportage door onze servicedesk.

Herstel bij incidenten in de back-upprocedure.

Herstel van gegevens op verzoek zonder meerkosten.

Selfservice mogelijkheid zodat jouw medewerkers gegevens kunnen herstellen zonder tussenkomst van de IT-afdeling of onze servicedesk.

€7,72 per medewerker per maand

Enterprise: Ik wil alleen de inrichting,de cloudsoftware, opslag en licentie

Voor organisaties vanaf 1000 Microsoft (office) 365-licenties.

Inrichting van de technische componenten.

Toegang tot het cloud back-up dashboard voor je eigen IT-afdeling/medewerker(s).

Het terugzetten en beheren van de back-up doen jullie zelf.

Eenmalig €2500 per organisatie voor de inrichting
€4,63 per medewerker per maand

Hoe werkt Office 365 Back-up?

Wij stellen voor jouw Microsoft 365-omgeving een back-up in die alle gegevens van de medewerkers en de organisatie veilig opslaat buiten jouw Microsoft 365-omgeving. Dagelijks of zelfs 4x per dag kunnen we een back-up maken van nieuwe en gewijzigde gegevens. Deze zijn op verzoek of zelfs door de medewerker zelf zonder tussenkomst van de IT-afdeling te herstellen.

Waarvan wordt er allemaal een back-up gemaakt?
In Microsoft 365 worden diverse soorten gegevens opgeslagen, van e-mail tot gesprekken in Teams en van documenten in SharePoint tot projectaanpakken in Planner. De volgende gegevens in Microsoft 365 stellen we veilig met de cloud back-up:

 • Exchange Online: postvakken, agenda’s en contacten
 • SharePoint Online: site collecties, sites, lijsten, documentbibliotheken, mappen en bestanden inclusief versiehistorie
 • Office 365 Groepen: bestanden in groepen, gesprekken, kladblokken en sites
 • Microsoft Teams: teams, kanalen, gesprekken en bestanden
 • OneDrive for Business: bestanden van medewerkers in eigen OneDrive
 • Planner: taken, buckets, voortgang, labels en toekenning van taken
 • Project Online: projectplannen, taken en opgenomen bestanden

Herstelmogelijkheden
In de meeste gevallen zullen verloren gegevens teruggezet kunnen worden op de originele locatie. In sommige gevallen is het handiger om de gegevens te herstellen op een andere locatie in Microsoft 365 of zelfs daarbuiten op je eigen laptop bijvoorbeeld.
Naast de laatste versie van gegevens kan je ook verder terug in de tijd. In verband met wettelijk verplichte bewaartermijnen kunnen we back-ups tot wel 7 jaar bewaren en dus herstellen.

Ook kan het gebeuren dat beveiligingsinstellingen per ongeluk worden overschreven. Denk aan het verwijderen van leden uit een SharePoint site of team in Teams. Naast het herstellen van gegevens kunnen ook enkel deze beveiligingsinstellingen terug gehaald worden om een originele situatie te herstellen.
Herstel van gegevens zonder wachttijd. Je kan je eigen IT-afdeling de back-up laten beheren of de back-uptaken onderbrengen bij onze servicedesk. We controleren de back-up dagelijks voor jullie en rapporteren hierover op maandelijkse basis.

Welke back-up heb ik nodig?
We maken geen onderscheid in wat we wanneer veiligstellen in de back-up. Dagelijks stellen we simpelweg alles veilig. Zo kunnen we ook geen gegevens vergeten en weet je waar je op kan bouwen.
MostWare realiseert en beheert de technische componenten die nodig zijn om de back-ups van jouw Microsoft 365-omgeving te maken inclusief de benodigde cloudsoftware en licenties. Hierbij kan gekozen worden tussen drie varianten met onbeperkte opslag en bewaartermijn.

Onze klanten vroegen zich de volgende dingen af, misschien heb jij dezelfde vragen?

 1. Ik heb al een IT-leverancier, moet ik volledig overstappen?

  Je bent uiteraard meer dan welkom als klant voor al jouw IT-beheer, maar je kan ons prima inzetten als de specialist voor een Zero Touchconfiguratie, om het traject naar Modern Werken goed te begeleiden waarin veel aandacht is voor de mens of bijvoorbeeld om alle security-zaken op een onafhankelijke manier goed te regelen.

 2. Hoe zorg ik er voor dat iedereen zo snel mogelijk modern werken in de vingers krijgt zonder dat dit in eerste instantie zorgt voor productiviteitsverlies?

  Met het MostWare Leerplatform wordt iedereen in jouw organisatie een ervaren Microsoft 365 gebruiker. En het mooie is, iedereen doet het op zijn eigen tempo via gepersonaliseerde trainingen en leerpaden!

 3. Heeft elke gebruiker een licentie nodig om te kunnen videovergaderen?

  Niet persé! Het is wel handiger natuurlijk, want dat maakt het gelijk ook mogelijk om in te bellen vanuit huis, andere werkplek of via een mobiel device en eenvoudiger aan de gang te gaan met je eigen bestanden. Maar een licentie per “ruimte” volstaat ook. Zorg voor een vaste computer voorzien van een skype-licentie in elke ruimte waarop de gebruiker kan inloggen en je kan aan de slag