Waarom wij liever niet over techniek praten

Blogs

16 juni 2022

Leestijd: 6 minuten leestijd

Blog

Huh? Een IT-club die niet over techniek wil praten, da’s raar… Dat hadden wij vijf jaar geleden ook gezegd. Maar de afgelopen jaren hebben we bij MostWare een mooie reis doorgemaakt. Van kijken naar een organisatie vanuit de techniek, zijn we gaan kijken naar hoe organisaties kunnen groeien en bloeien en hoe techniek daaraan kan bijdragen. In deze blog vertelt Martijn Bloem, IT Business Strateeg én inspirator, hoe hij deze reis heeft beleefd en hoe hij daarin is meegegroeid.

Cisco op je voorhoofd

Toen ik 22 jaar geleden bij MostWare begon, was ik een echte techneut. Ik wist alles van netwerksecurity en firewalls en Cisco stond nog net niet op mijn voorhoofd getatoeëerd. Toen al stonden verbindingen centraal in mijn werkende leven, maar dan met kabeltjes enzo. Wat mensen met die verbindingen deden, daar had ik niet zo veel mee.

Luisteren naar klanten is het begin van een succesvolle samenwerking

Inmiddels is er heel wat veranderd. Verbindingen staan nog steeds centraal, maar dan de verbinding tussen mensen. Daarin ben ik met onze organisatie meegegroeid. Dat betekent om te beginnen dat we altijd de tijd nemen om een bedrijf te leren kennen. Alleen door goed te luisteren en op zoek te gaan naar de vraag achter de vraag, kun je een organisatie een optimaal passende oplossing bieden. Onlangs had ik een gesprek met een – toen nog potentiële – klant, een bedrijf in Amsterdam. Het ging om een eerste gesprek en we hadden een uur ingepland. Uiteindelijk hebben we ruim drie uur om tafel gezeten. Op het moment dat je oprechte interesse toont, vinden mensen het leuk om over hun bedrijf te vertellen. Al tijdens het eerste gesprek heb ik van alles geleerd over de missie en visie van het bedrijf en kon ik ook delen hoe we bij MostWare werken. Zo ontdekten we al tijdens dat eerste gesprek dat we een goede match waren.

Meedenken op tactisch en strategisch niveau

Ik ben ervan overtuigd dat die match, die klik qua bedrijfscultuur en qua aanpak, nodig is om daadwerkelijk op tactisch en strategisch niveau mee te kunnen denken met een organisatie. Alleen dan kom je tot een echt succesvolle samenwerking. Je moet eerst weten waarom een organisatie iets doet, hoe het DNA in elkaar zit en waarin men gelooft. Dan pas is het interessant hoé een organisatie iets doet en wát ze doen. Pas als je dat weet, kun je de stap maken naar de meest optimale technische oplossing die zo’n organisatie helpt bloeien en groeien.

IT als businessversneller

Dat is dus waarom wij bij MostWare liever niet over de techniek praten. Het gaat helemaal niet om de techniek en de oplossing, het gaat om wat je ermee gaat bereiken. Hoe maakt IT het werk leuker en makkelijker, hoe draagt het bij aan jouw unieke positie binnen de branche. Dat resultaatgerichte, dat zit in het DNA van MostWare. IT-omgevingen omtoveren in businessversnellers, dat is waar wij elke ochtend weer voor uit ons bed springen.

Strategisch partnership als versneller

Door een strategisch partnership op het gebied van IT aan te gaan, weet je niet alleen wat je financieel te wachten staat, het levert je zelfs veel meer op dan goed onderhouden werkplekken, servers en back-upsystemen. Het versnelt je business of dienstverlening daadwerkelijk doordat je meegenomen wordt in de digitale transformatie. Zo ben je klaar voor de toekomst.

De MostWare IT Standaard

Bij MostWare hanteren we de MostWare IT Standaard (MITS), een soort Managed Services 2.0. Hiermee krijg je meer grip op de complexe keten van schakels in je IT-omgeving én creëer je samen met ons een roadmap richting een digitale transformatie die je organisatie een positieve boost in de juiste richting geeft. Om jouw organisatie klaar te stomen voor de toekomst richten we ons bij MostWare op vier succesfactoren:

  • De basis: het IT-beheer
  • De sleutel naar succes: jouw eigen IT Business Strateeg
  • Een absolute must-have: security
  • Het geheime wapen: blijven leren

Deze vier onderdelen vormen samen ons MITS-programma. Managed Services, maar dan slimmer, beter en leuker. IT-beheer is slechts de basis. Een hele goede basis, dat natuurlijk wel, maar wat daarna komt is een stuk interessanter. Zodra de basis op orde is, gaan we namelijk pas echt meters maken. Om jouw IT-omgeving om te toveren in een businessversneller. Ook jouw business versnellen met IT? Neem vrijblijvend contact op!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager