Vijf redenen waarom je vandaag nog moet beginnen met Microsoft Teams

Blogs

12 maart 2018

Leestijd: 6 minuten leestijd

Blog

Microsoft Teams: het nieuwe startpunt van je dag van Microsoft – geïntegreerd met Office 365 – die het mogelijk maakt nog efficiënter samen te werken in teams. Maar eh… wat is er mis met bestaande diensten zoals Yammer, Skype for Business of Google Talk? Op zich niet zoveel, maar toch zijn er vijf goede redenen om over te stappen naar Microsoft Teams. Tenminste, als je écht efficiënt wilt samenwerken.

1 – Het is je ideale vertrekpunt van je dag

Met Teams heb je direct toegang tot alles wat je nodig hebben vanuit Office 365. Alle gesprekken, bestanden en hulpmiddelen vind je in één teamwerkruimte. Maak en bewerk documenten direct in de app. Houd je team op de hoogte met e-mailintegratie. Zoek in personen, bestanden en chats met informatie van Microsoft Graph. En natuurlijk is toegang tot SharePoint, OneNote, PowerBI en Planner ingebouwd. En de Microsoft Team-app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows, voor mobiel en PC.

2 – Skype for Business geïntegreerd in Teams

Microsoft heeft een nieuwe visie voor intelligente communicatie in Office 365 geïntroduceerd. Microsoft Teams vormt de kern van die visie: het samenbrengen van gesprekken, vergaderingen, bestanden, apps – van Office én van derden – om zo één unieke hub aan te bieden voor teamwerk in Office 365. Dit alles wordt gebouwd op een nieuwe, moderne Skype-infrastructuur voor zakelijke spraak- en videocommunicatie. Daarom worden alle functionaliteiten van Skype for Business in de Cloud geïntegreerd met Teams, zoals het deelnemen aan Skype-vergaderingen met HD-video, VoIP en inbelopties voor audiovergaderingen. En er gaan hier en daar geruchten dat Skype for Business straks alleen nog maar in Teams te vinden is. Voorlopig vinden wij de geïntegreerde aanpak reden genoeg.

3 – Niet alleen voor je interne teams

Heerlijk natuurlijk, als je zo efficiënt kunt samenwerken met je team. Maar soms is het ook nodig om bestanden te delen of om te kunnen chatten met iemand van buiten je organisatie. En daar wordt het vaak lastig. Met Teams is dat opgelost. Je kunt letterlijk iedereen uitnodigen tot teams, documenten in kanalen, informatiebronnen, chatgesprekken en toepassingen. En daarbij houd je natuurlijk de volledige controle over je eigen bedrijfsgegevens.

 

4 – Heel veel applicaties van derden werken ook in Teams

De grote kracht van Teams zit ‘m in de flexibiliteit die je hebt om ieder team en ieder kanaal helemaal naar wens in te richten en te koppelen met applicaties die jij en je team nodig hebben. En dat kunnen andere Office 365-apps zijn, maar ook externe apps zoals bijvoorbeeld data van Zendesk, Salesforce of Mailchimp. Zo heb je alles op één plaats, hoef je minder te schakelen tussen applicaties en kun je makkelijker en efficiënter (samen)werken. Leuke aan teams is dat er ook al mogelijkheden zijn gebaseerd op bots!

5 – Opslag van alles wat je nodig hebt op één centrale plek

Alle documenten, bestanden en andere dingen die je nodig, kun je centraal opslaan in Teams. Dat kan opslag zijn van je persoonlijke documenten in OneDrive, of opslag van teamdocumenten in SharePoint, maar ook opslaglocaties van derden kunnen worden toegevoegd. Hebben jij en je team documenten staan in Dropbox of Google Drive? Geen probleem, die locaties voeg je gewoon toe aan Teams en zo kun je ook aan die bestanden blijven samenwerken.

 

En nog even dit…

Met Microsoft Teams communiceer je op het moment dat het nodig is en houd iedereen op de hoogte. Doordat je per team meerdere communicatiekanalen kunt aanmaken, bijvoorbeeld per project of per onderwerp, hou je het overzicht. Ook wanneer er veel besproken moet worden. Via chatberichten, gesprekken en vergaderingen blijf je verbonden met je team. Bestanden, apps of desktop kun je delen in onlinevergaderingen en belangrijke momenten kun je later via transcripties nog even nalopen. En natuurlijk biedt Microsoft Teams de functies voor beveiliging en compliance die je als bedrijf van Office 365 mag verwachten en dat maakt Teams zeker op beveiligingsgebied erg uniek. Wij bij MostWare zijn ‘om’. En jij?

Vandaag aan de slag?

Ook een vliegende start met onze online spoedcursus Microsoft Teams – inclusief 12 maanden toegang tot het uitgebreide MostWare-leerplatform? Kijk dan op onze speciale pagina over de spoedcursus.

Neem gerust contact met ons op via mij, het algemene nummer 071 579 10 10 of de chatfunctie op onze website als je getraind wil worden of meer wil weten.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager