Videovergaderen, werk slimmer en vermijd reistijd

Blogs

15 december 2016

Leestijd: 4 minuten leestijd

Blog

Waarom zou je nog een uur in de auto zitten voor een vergadering van een uur en vervolgens weer een uur terug in de auto? Niet alleen zonde van de tijd, maar ook onnodig belastbaar voor het milieu en kostbaar. Wij bij MostWare doen dagelijks wat we ook bij onze klanten verkondigen: Werk Veilig, Overal, Samen en werk vooral Slimmer. Slimmer werken zorgt dat wij efficiënter werken en meer gedaan krijgen in dezelfde tijd, waarbij we waar mogelijk onnodige reistijd zoveel mogelijk vermijden.

 

Office 365 helpt daarbij door alle tools ook beschikbaar te maken in de cloud, zowel documenten als applicaties maar ook Microsoft Teams. Overleg met klanten of collega’s onderling die regelmatig plaatsvinden proberen we dan ook zoveel mogelijk via Microsoft Teams te voeren.

 

Thomas Kool, afdelingsmanager consultancy en software: dagelijks houden wij in ons team om 12 uur, net voor de lunch, een scrumsessie. Deze korte vergadering houden we staand en met behulp van Microsoft Teams kunnen ook de teamleden die onderweg of bij een klant werken, altijd deelnemen.

 

Onze ervaring is dat ook onze klanten en gesprekspartners deze manier van werken fijn vinden, want afspraken zijn eenvoudig tussen bestaande afspraken in te plannen waardoor wij in de praktijk eerder met elkaar kunnen spreken dan dit het geval zou zijn met een “fysieke” afspraak. Dat betekent tijdwinst en snellere opvolging.

 

Keuze van hardware bepaalt succes van videovergaderen

Bij MostWare hebben we dan ook een ruimte ingericht speciaal voor efficiënt vergaderen met Microsoft Teams We werken met een groot touchscreen op een elektrisch verstelbare beugel. Hierdoor is het touchscreen goed te gebruiken om op te schrijven waarbij je het scherm graag op de juiste hoogte wil hebben voor als je staat. Bij vergaderingen en videovergaderingen kunnen wij snel het scherm op de juiste hoogte voor de vergadertafel zetten.

 

Ook maken wij gebruik van een WePresent device dat ervoor zorgt dat er geen kabels meer op tafel liggen. Niets is vervelender dan een vergadering die voorafgaat aan geklungel met kabels en instellingen. Draadloos verbinden en presenteren is eenvoudig en snel en zorgt ervoor dat niet alleen wij maar ook onze gasten snel kunnen starten met de vergadering of presentatie.

 

Voor het vergaderen met Microsoft Teams is het aan te raden om gebruik te maken van een goede camera, luidsprekers en microfoons. Het effect en het gemak van video vergaderen wordt tenslotte volledig teniet gedaan met een korrelig beeld of een gesprekspartner die jou niet verstaat.

 

De camera’s van bijvoorbeeld Logitech zijn Teams gecertificeerd en bieden een grote kijkhoek waardoor iedereen in de ruimte goed in beeld wordt gebracht. Ook zijn deze camera’s eenvoudig te verstellen en zorgt de losse microfoon op tafel ervoor dat alles goed verstaanbaar is.

 

Meer weten over Microsoft Teams en draadloos vergaderen? Wij adviseren je graag zodat je ook tijd kan besparen en soepel van start kunt met een vergadering!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager