Thuiswerken is eenvoudig. Zo ben jij net zo productief als op kantoor!

Blogs

12 maart 2020

Leestijd: 4 minuten leestijd

Blog

Het nieuws over het coronavirus zorgt ervoor dat bij ons veel vragen worden gesteld over thuiswerken. Veel van onze klanten bereiden zich voor op een situatie waarbij het niet mogelijk is om op kantoor te werken en een deel van de collega’s vanuit huis dient te werken.

Afgelopen week stuurden wij deze klanten hoe wij omgaan met deze situatie en welke voorbereidingen we getroffen hebben om de continuïteit van onze dienstverlening te waarborgen. Bij deze update zat een korte, maar effectieve checklist om je voor te bereiden op een goede thuiswerk-omgeving. Deze checklist deel ik ook graag met jou want thuiswerken is eenvoudig te realiseren en dan ben je net zo productief als op kantoor:

Wat kun jij doen?

Is jouw organisatie al voorbereid op een scenario waarbij medewerkers niet op kantoor kunnen komen?
Een paar zaken waar je over na kunt denken en kunt voorbereiden:

  • Met een laptop, een telefoon en een internetverbinding is het voor iedereen mogelijk op afstand te werken. Zijn deze middelen voor iedereen beschikbaar en zo niet, wil je dat ze voor iedereen beschikbaar zijn?
  • Zijn je VPN-verbindingen in orde en heb je genoeg licenties om iedereen vanuit huis te kunnen laten werken?
  • Hoe ga je om met inkomende telefonie?
  • Heb je de juiste faciliteiten om op afstand te (video-)vergaderen met je collega’s of met klanten en relaties? Dat kan natuurlijk telefonisch, maar denk ook aan moderne tools zoals Microsoft Teams.
  • Zijn alle noodzakelijke bestanden voor iedereen beschikbaar in de cloud of benaderbaar met een VPN-verbinding?
  • Heb je de juiste instructies voor handen om je mensen te informeren over het op afstand werken en het eventueel aan- en afmelden van telefonie?
  • Heb je het thuiswerken getest? Probeer het binnenkort is uit met een afdeling om te zien of je er volledig klaar voor bent.

Zes maanden gratis Microsoft Teams

Microsoft Teams is een goede tool om op afstand met elkaar op afstand te (video)vergaderen, bellen, chatten, bestanden op te slaan én aan deze bestanden te werken. We schreven vorige week een blog over de vier gezichten van Microsoft Teams.

Door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus heeft Microsoft besloten om bedrijven te helpen met het faciliteren van thuiswerken en het gebruik van Microsoft Teams 6 maanden gratis ter beschikking te stellen. Als partner van Microsoft hebben we de tools gekregen om dit voor je aan te zetten. Laat het ons vooral weten als we je daarbij kunnen helpen.

Vandaag aan de slag?

Ook een vliegende start met onze online spoedcursus Microsoft Teams – inclusief 12 maanden toegang tot het uitgebreide MostWare-leerplatform? Kijk dan op onze speciale pagina over de spoedcursus.

Neem gerust contact met ons op via mij, het algemene nummer 071 579 10 10 of de chatfunctie op onze website als je getraind wil worden of meer wil weten.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager