Steeds meer bedrijven kiezen voor Microsoft CSP!

Blogs

1 september 2017

Leestijd: 5 minuten leestijd

Blog

CSP staat voor Cloud Solution Provider en heeft een relatie met de cloudapplicaties van Microsoft, zoals je die bijvoorbeeld kent vanuit Office 365. De naam geeft het al een beetje aan, het betekent dat je iemand jouw cloudoplossingen-partner maakt.
Het mooiste: hier zijn geen kosten aan verbonden, wel voordelen. Klinkt dit misschien wat te mooi? In de rest van dit blog leggen we je graag uit hoe dat zit.

Wat heb ik aan het CSP-programma?

Antwoorden altijd binnen handbereik

Als je jouw Microsoft clouddiensten onderbrengt bij een CSP, dan sluit je je als ware aan bij een persoonlijk tussenpersoon die al jouw vragen over de Microsoft cloud kan beantwoorden en die directe ingangen kent bij Microsoft. In dit geval hoef je als afnemer bij vragen of problemen niet meer bij de gigant Microsoft aan te kloppen, maar kan dat op een persoonlijke manier bij jouw CSP-partner en ontvang je antwoorden op maat.

Inzage in statistiek

Na het activeren van de CSP-relatie met jouw CSP-partner krijg je direct meer zicht op het gebruik van de clouddiensten. Welke onderdelen worden precies gebruikt en waarom gebruiken we bepaalde diensten niet? Met deze statistieken krijg je inzicht in de extra mogelijkheden die de cloud je biedt binnen de licenties die je al afneemt. Hiermee kan je de medewerkers en het bedrijf nog productiever laten zijn. Denk eens aan de inzet van Microsoft Teams (we schreven er al eens deze blog over) De CSP kan hierbij uitleg en advies geven.

statistiek office 365 power bi

Inzage in veiligheid

Maak je MostWare jouw CSP dan krijg je ook direct een zogenaamde veiligheidsscore toegekend. De veiligheidsscore is een weergave van het niveau van veiligheid van jouw cloudomgeving. Het peilt automatisch diverse zaken binnen de omgeving. Met concrete tips kan snel duidelijk worden gemaakt waar nog kan worden gewerkt aan het beter beveiligen van je cloudomgeving.Office-365-Secure-Score-Feb-2017

Flexibeler betalen

Via de CSP-dienst wordt het mogelijk te betalen per cloudonderdeel en per maand. In plaats van periodiek via creditcard bij Microsoft met mogelijk aparte BTW-constructies te moeten betalen, ontvang je op een vertrouwde manier maandelijks een factuur van jouw CSP-partner. Er verandert niets aan de prijzen van diensten waar je al voor betaalde en er zijn zelfs kortingen mogelijk. Uiteraard denkt een goede CSP-partner direct met je mee en kan het dan zomaar voor komen dat er bespaard kan gaan worden op diensten door licenties te combineren in bundels. De CSP-partner is immers de aangewezen persoon die jou hier mee kan helpen.

Flexibeler schalen

Naast het flexibeler kunnen betalen op maandelijks basis, kan je ook direct flexibel schalen. Dit houdt in dat je per dag het aantal licenties per cloudproduct kan laten doen af- of toenemen. Bestellingen van nieuwe clouddiensten worden direct geleverd en geactiveerd, zonder wachttijden. Tijdelijk meer collega’s die ook toegang moeten hebben tot de gegevens in de cloud? Je betaalt alleen de dagen dat de licenties nodig zijn, van activatie tot stoppen van de licentie.

 

Benieuwd? 

Mocht je interesse hebben in een dergelijke CSP-samenwerking waar niet alleen jij maar ook wij blij van worden, neem dan contact op met MostWare via ons contactformulier

 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager