Over naar de cloud? Wat doe je met je printserver?

Blogs

8 april 2019

Leestijd: 4 minuten leestijd

Blog

We stappen massaal over naar de cloud met onze IT-services en serverfuncties. Maar daarmee komt ook je printserver te vervallen. Wat dan? We horen er nog niet veel over, maar ook als het gaat om je printerinfrastructuur valt er heel wat te profiteren van de cloud.

Controle over het printen

Als je thuis een printer installeert, dan werkt dat heel simpel. Je installeert de printer op je laptop, tablet of ander device, drukt op print en het papier rolt uit je printer. Een kind kan de was doen. In je onderneming wil je graag meer controle over het printen. Een goede en veelgebruikte oplossing is het werken met een printserver. Die biedt extra functionaliteiten zoals bijvoorbeeld Follow-Me-printing: een techniek waarbij je printopdracht pas uit de printer komt als je daadwerkelijk bij de printer bent. Zo voorkom je dat je iets uitprint en je vervolgens vergeet je papieren op te halen. Dat is niet alleen in de zorg en de financiële wereld heel belangrijk; sinds de komst van de AVG staat privacy voor elke ondernemer hoog op de agenda.

Grip op het printen kwijt

Steeds meer organisaties stappen over naar de cloud. Daarmee komen eigen servers en eigen hardware te vervallen. Wat veel organisaties vergeten, is dat dan ook de printserver komt te vervallen. En dan? Natuurlijk kun je, net als thuis, stand-alone printers installeren. Alleen raak je dan wel de grip op het printen kwijt. Dat is thuis niet zo erg, maar in een professionele organisatie die te maken heeft met vertrouwelijke gegevens zoals persoonsgegevens is dat niet echt een goede oplossing. Voor je het weet heb je een anarchie aan stand-alone printers waarop van alles rondslingert. Dat is wel het laatste wat je wil.

Printserver in de cloud

Met een printserver in de cloud los je dit probleem op. Op het moment dat je dan in de cloud een printer toevoegt hebben al jouw cloud-gebruikers – of ze nu wel of niet op een vaste werkplek beschikken – automatisch de beschikking over die printer. Met een printserver in de cloud heb je weer een centrale plek waar alle printers op een rijtje staan en waarbij je – waar je ook bent en op welk device je ook werkt – altijd een printopdracht kan geven. Het maakt daarbij niet uit of je je document direct laat printen of dat je dat doet via Follow-Me, zodat je later je printopdracht kunt ophalen als je weer op kantoor bent. Zo heb je de controle over je printers terug en is het beheer weer zo eenvoudig als voorheen.

Meer weten?

Wil je eens praten over hoe jouw printerinfrastructuur mee kan naar de cloud? Kom eens langs voor een goede kop koffie!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager