Nog leuker en productiever aan de slag met Microsoft Teams

Blogs

6 juli 2020

Leestijd: 5 minuten leestijd

Blog

Het zal niemand verbazen: de afgelopen maanden is het aantal gebruikers van Microsoft Teams explosief gegroeid. Van 44 miljoen gebruikers per dag medio maart – wat al een astronomisch getal is – naar 75 miljoen dagelijkse actieve gebruikers eind april. Dat aantal zal inmiddels ongetwijfeld nog hoger liggen. Maar geen reden voor het Microsoft-team om achterover te leunen. Deze nieuwe toffe dingen zijn er al of komen er heel binnenkort aan.

Coole achtergrondeffecten

Als je deelneemt aan een Teams-vergadering, wil je de focus op jou – niet op die rommelige boekenkast of het naar binnen sluipende kind achter je. Vorig jaar heeft Microsoft daarom de achtergrondvervaging geïntroduceerd. Handig, maar vrij saai. De achtergrondafbeeldingen die volgden, variërend van professioneel (een modern kantoor) tot behoorlijk gek (een cartoonachtig strandtafereel), waren al een hele verbetering. Nu heeft het ontwerpteam in Redmond de opties uitgebreid. Je kunt kiezen voor een van de online collecties achtergronden of je eigen afbeelding uploaden. Zo kun je met de collectie van Fox afbeeldingen jezelf plaatsen in de woonkamer van The Simpsons of voor een enorme berg LEGO-bouwstenen. En mocht er toch een kind bij een van je collega’s naar binnen sneaken, dan maak je natuurlijk meteen diepe indruk met je Xbox-collectie. En dat allemaal zonder green screen of blinde muur.

Nieuwe functies in de gratis versie van Teams

Ook de gratis versie van Teams is een populaire samenwerkingstool. Speciaal voor de gebruikers van deze versie brengt Microsoft verschillende nieuwe functies. Konden zij voorheen alleen kiezen voor ‘Nu vergaderen’, nu kunnen ze ook vergaderingen inplannen en uitnodigingen verzenden. Als organisator van een vergadering kun je de link kopiëren en rechtstreeks of via een Outlook- of Google-invite naar andere deelnemers verzenden. De vergaderingen in deze versie kennen geen tijdslimiet meer. Ook is de mogelijkheid om live ondertiteling in te schakelen beschikbaar gekomen binnen de gratis versie. Zo komt Microsoft ook tegemoet aan deelnemers met verschillende gehoorvaardigheden of taalvaardigheden.

Meer deelnemers tegelijk op beeld

Het aantal deelnemers dat tijdens een videogesprek kan worden weergegeven op het scherm, is uitgebreid. Waren dat er oorspronkelijk maar vier en werd dat later uitgebreid naar negen (3×3 raster), nu kunnen er maximaal 49 deelnemers meedoen, in een 7×7 raster. De wijziging is inmiddels in preview geïntroduceerd en zal in de herfst algemeen beschikbaar zijn. Collega Martijn ziet wel een voordeel: ‘Je staat zo klein op het scherm dat het niet op valt als je haar niet goed zit.’ In ieder geval wordt de digitale vrijdagmiddagborrel er een stuk gezelliger van.

Voeg interactieve uitdagingen toe aan je vergadering

Het is niet altijd even eenvoudig om de aandacht vast te houden tijdens een vergadering. Met korte interactieve uitdagingen injecteer je je vergadering met wat extra energie. Kahoot! is een gamebased leerplatform waarmee je eenvoudig leeruitdagingen (kahoots) kunt maken, delen en spelen. Of het gaat om een ijsbreker aan het begin van de vergadering, het faciliteren van een Q&A, feedback wilt verzamelen of gewoon voor de lol, met kahoots ‘gamificeer’ je je bijeenkomst en hou je je team veel meer betrokken. Sinds kort kun je als organisator van een Teams-vergadering live kahoots inzetten, tijdens of na de vergadering.

Vandaag aan de slag?

Ook een vliegende start met onze online spoedcursus Microsoft Teams – inclusief 12 maanden toegang tot het uitgebreide MostWare-leerplatform? Kijk dan op onze speciale pagina over de spoedcursus.

Ook is er een webinar beschikbaar gegeven door Martijn Bloem. Hij deelt op basis van de dagelijkse praktijk een aantal tips & tricks, zodat je als organisatie weer de controle krijgt over Microsoft Teams. Zo wordt jouw werkdag van jou en je collega’s niet alleen leuker, maar ook makkelijker. De webinar kan je hier bekijken

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager