Nieuw: Office365 groepen delen met externen

Blogs

8 november 2016

Leestijd: 2 minuten leestijd

Blog

Wat zijn Office 365 groepen eigenlijk? Met Office 365 Groepen kunt u op een laagdrempelige manier bestanden, notities en agendafunctionaliteit delen binnen een team of afdeling. Soms moet u informatie delen en samenwerken met mensen buiten uw eigen organisatie om zaken op school of op het werk voor elkaar te krijgen.

Office365 groepen zijn de ideale combinatie, het gemak van OneDrive en de functies voor samenwerken van SharePoint

Sinds kort is het mogelijk om een Office 365 Groep niet alleen binnen, maar ook buiten uw organisatie te gebruiken. Het is nu dus mogelijk om een groep te delen met externen, zo wordt het nog eenvoudiger om bestanden en informatie uit te wisselen en samen te werken. Microsoft noemt dit gasttoegang. Dit kende we al van SharePoint en OneDrive for Business, maar was nog niet mogelijk in Office groepen. Nooit meer bestanden per e-mail uitwisselen. Ook voorkom je hiermee dat er verschillende versies van hetzelfde document ontstaan. Je kan zelfs tegelijkertijd in hetzelfde Word of Excel document werken.

Handig om te weten: afhankelijk van de instellingen in Office365 kunnen alle leden van de groep deelnemers van buiten uitnodigen, maar alleen de groep-eigenaar kan deelnemers verwijderen.

We zijn direct aan de slag gegaan en zijn enthousiast over deze nieuwe functionaliteit.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager