Microsoft Teams viert z’n 2e verjaardag en dit komt er aan!

Blogs

26 maart 2019

Leestijd: 5 minuten leestijd

Blog

Vorige week vierde Microsoft Teams zijn tweede verjaardag. Als cadeau kreeg de samenwerkingstool opnieuw de Best in Show Award; een erkenning voor het feit dat de tool communicatie en samenwerking voor alle medewerkers, inclusief de eerstelijnsmedewerkers, gemakkelijker maakt. Er zijn inmiddels meer dan 500.000 organisaties wereldwijd die Microsoft Teams gebruiken, waaronder 91 van de Fortune 100.

 

 

Tijdens Microsoft Enterprise Connect in Orlando kondigde Lori Wright, General Manager van Microsoft 365, acht nieuwe functies aan die Microsoft Teams nog inclusiever, intelligenter en veiliger maken. In het kort zijn dit de wijzigingen die later dit jaar worden verwacht.

1. Aangepaste achtergronden

Hiermee gaat Microsoft’s intelligente technologie om achtergronden te ‘blurren’ nog een stap verder. Deelnemers kunnen een aangepaste achtergrond tonen tijdens een vergadering of videogesprek. In plaats van de huiskamer of het drukke kantoor, kun je een bedrijfslogo, een rustig strand of een klimop-muur als achtergrond gebruiken. Op deze manier neemt de afleiding af en verbetert de effectiviteit van videobellen.

 

 

2. Extra camera

Contentcamera’s en Intelligent Capture in Microsoft Teams Rooms ondersteunen binnenkort een extra camera voor het vastleggen van content, zoals bijvoorbeeld content op whiteboards of flip-overs. Zo kunnen deelnemers op afstand deelnemen aan een brainstormsessie waarvoor een whiteboard wordt gebruikt. Ook als iemand voor het whiteboard staat.

 

 

3. Microsoft Whiteboard in Teams-meetings

Nieuw is een oneindig digitaal canvas voor deelnemers aan een vergadering. Met deze nieuwe functie kunnen ook personen die live aanwezig zijn een bijdrage leveren. Je kunt zelfs de inhoud van een fysiek whiteboard toevoegen aan het whiteboard-canvas zonder het opnieuw te hoeven creëren. Of je er nu voor kiest om deel te nemen vanuit de vergaderruimte of op afstand, met Whiteboard in Teams kan iedereen actief deelnemen aan het gesprek.

4. Live ondertiteling

Door sprekers live te ondertitelen, maakt deze nieuwe functionaliteit Microsoft Teams nog inclusiever en gebruiksvriendelijker.

 

5. Beveiligde privé-kanalen

Hiermee kun je aanpassen welke teamleden conversaties en bestanden kunnen zien die aan een kanaal zijn gekoppeld. Dit zonder een apart team te hoeven aanmaken.

6. Informatiebarrières

Met deze functionaliteit kun je belangenconflicten binnen je organisatie voorkomen door te beperken welke personen met elkaar kunnen communiceren en samenwerken in Microsoft Teams. Dit is vooral handig voor organisaties die zich moeten houden aan Ethical Wall-eisen en gerelateerde voorschriften.

7. Data Loss Prevention (DLP) in chats en gesprekken

Dit stelt gebruikers in staat om gevoelige informatie in chats en gesprekken binnen een kanaal te detecteren, automatisch te beveiligen en te screenen. Beheerders kunnen ervoor zorgen dat gevoelige informatie zoals bijvoorbeeld persoonsgegevens van paspoorten niet onbedoeld wordt gedeeld of uitgelekt, binnen of buiten de organisatie.

8. Live-evenementen in Microsoft 365

Met deze functionaliteit kan iedereen live en on-demand evenementen creëren voor werknemers, klanten en partners. Maximaal 10.000 deelnemers kunnen van overal ter wereld en op elk apparaat real time deelnemen, of later terugkijken.

Stay tuned!

Het is duidelijk: Microsoft Teams is hot! Binnenkort nemen we je mee in de wereld van Teams zodat je zelf kunt ervaren hoe deze geavanceerde tool samenwerken in jouw organisatie nog verder gaat verbeteren. Stay tuned voor de uitnodiging!

Meer weten?

Wil je nu al weten wat Microsoft Teams voor jouw organisatie kan betekenen en wil je aan de slag? Kom langs voor een kop koffie. Bel even naar 071-5791010 of chat met ons via de website, dan plannen we een afspraak!

 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager