Microsoft MyAnalytics; de fitness tracker voor je work-life balance.

Blogs

11 februari 2019

Leestijd: 5 minuten leestijd

Blog

In de huidige wereld die door data wordt gedreven is tijd een groot goed. Maar om betere beslissingen te nemen over hoe we onze tijd indelen, moeten we eerst inzicht krijgen in waar we onze tijd aan besteden. In Microsoft MyAnalytics – voorheen Delve Analytics – worden data verzameld waarmee je dat inzicht krijgt. Op basis van dat inzicht kun je je dag beter indelen en efficiënter en productiever te werk gaan. Een fitness tracker voor werk dus.

Big Brother is watching you?

Dat is de eerste vraag die we vaak krijgen: kijkt de baas – aka Big Brother – mee? Nee, de baas kijkt zeker niet mee. MyAnalytics heeft geen optie waarmee iemand anders dan jijzelf toegang krijgt tot jouw persoonlijke data. Alleen jijzelf krijgt inzicht in hoeveel tijd je besteedt aan e-mailen, vergaderen en andere werkzaamheden die in Office worden uitgevoerd, zowel tijdens als buiten werktijd. Deze persoonlijke gegevens zijn gebaseerd op beschikbare gegevens in mailbox en agenda. Ook krijg je inzicht in activiteiten van andere medewerkers in de organisatie. Deze worden volledig geanonimiseerd zodat niets meer te herleiden valt naar een individu. Zo wordt ieders privacy gewaarborgd.

Een helder en overzichtelijk dashboard

Al deze data worden verzameld en weergegeven in het persoonlijk dashboard van MyAnalytics, die beschikbaar is als een Outlook add-in. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel procent van je e-mails wordt gelezen, met wie je het vaakst samenwerkt, met wie je al een tijd geen contact hebt gehad en hoe lang je in vergaderingen doorbrengt. Zodra je dat inzicht hebt, kun je je doelen gaan prioriteren. Vervolgens worden je gegevens afgezet tegen die doelen, zodat je kunt zien hoe goed je het doet en waar ruimte is voor verbetering. Daarnaast geeft MyAnalytics je suggesties om niet-productieve vergadertijden en overwerk te verminderen. Met behulp van kunstmatige intelligentie worden je e-mails geanalyseerd en aan de hand daarvan kan MyAnalytics automatisch taken toevoegen aan een to-do-lijst, op basis van afspraken die in berichten gemaakt worden.

Betere balans tussen werk en privé

Uit een recente Gallup-studie blijkt dat ongeveer twee derde van de voltijdwerknemers last hebben van een burn-out op het werk. Meerdere factoren dragen daaraan bij, zoals het toegenomen werktempo, een toename van samenwerkingsactiviteiten zoals chats, e-mails en vergaderingen, en de aanhoudende trend van technologie waardoor de grenzen tussen werk en privéleven vervagen. Door Microsoft MyAnalytics beschikbaar te stellen voor gebruikers van Office 365 en Microsoft 365 Enterprise en Business-suites waarbij Exchange Online is inbegrepen, draagt Microsoft bij aan een betere balans tussen werk en privé, betere vergaderingsgewoonten en betere relaties met collega’s.

Benieuwd hoe de medewerkers van NASCAR – National Association for Stock Car Auto Racing – MyAnalytics inzetten om een stapje terug te doen?

Meer weten?

Natuurlijk kunnen wij MyAnalytics voor je aanzetten. Maar daarnaast kunnen we ook goede tips geven over hoe je met de verworven inzichten je werkdag daadwerkelijk beter en leuker maakt. Ons partnerschap begint met een goed gesprek, dus kom gerust langs voor een kop koffie. Bel even naar 071-5791010 of chat met ons via de website, dan plannen we een afspraak!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager