Microsoft Autopilot – Lean back and enjoy the ride.

Blogs

2 januari 2019

Leestijd: 4 minuten leestijd

Blog

Een nieuwe medewerker of de vervanging van de huidige hardware.
Maar waarom moet het toch altijd zo lang duren voordat de hardware dan eindelijk uitgeleverd wordt aan mijn medewerkers? Autopilot kan dit proces aanzienlijk versnellen.

Vroegâh

Het installeren van een nieuwe laptop kost veel tijd. Het maken van een nieuw image, bijwerken hiervan, testen en dat hele riedeltje kan weer opnieuw beginnen als er nieuwe hardware modellen besteld moesten worden, omdat het vorige model niet meer leverbaar was. Al met al flink wat uren werk voor de IT-afdeling of jouw IT-dienstverlener.

Kan dat dan niet makkelijker ?

Zeker wel! Microsoft Autopilot in combinatie met Microsoft Intune is hierop het antwoord.
Met dit systeem wordt het installeren van de werkplekken niet meer bij de IT-afdeling neergelegd maar bij de eindgebruiker.

Zo werkt het:

  • Bij het bestellen van de hardware wordt aan de leverancier aangegeven dat er gebruik gemaakt gaat worden van Microsoft Autopilot.
  • De leverancier zorgt op zijn beurt voor een bestand met daarin de benodigde gegevens van de bestelde hardware waarmee de IT-afdeling de laptops in Microsoft Autopilot kan aanmelden.
  • Wanneer de hardware geleverd wordt kan deze direct aan de eindgebruiker meegegeven worden. Het enige wat zij dan nog hoeven te doen is aanmelden met hun Microsoft 365 account op de laptop en alle software die door de IT-afdeling gekoppeld is aan het account wordt automatisch geïnstalleerd.
  • Met behulp van Intune wordt niet alleen software maar ook bijvoorbeeld de indeling van het startmenu of het inschakelen van Bitlocker afgedwongen. Daarnaast zijn een groot aantal instellingen op afstand in te stellen voor de organisatie.

Deze “Out of the Box Experience” kost gemiddeld 30 minuten tijd van de medewerker. Daarnaast heeft Autopilot als bijkomend voordeel dat als een laptop gestolen wordt of verloren raakt deze op afstand gewist kant worden en je dus optimale controle hebt over je (gevoelige) data.

De voordelen en nadelen:

De voordelen:

+ Het installeren van nieuwe laptops hoeft niet meer volledig door de IT-afdeling of IT-dienstverlener gedaan te worden.
+ Geen lange testtrajecten meer wanneer een nieuw model laptop geleverd wordt.
+ Autopilot in combinatie met Intune biedt de mogelijkheid om ook “bring your own device” (BYOD) apparaten uit te rollen en is uitstekend geschikt om  mobile device management mee toe te passen
+ Bij diefstal is de laptop onbruikbaar.

Uiteraard zijn er ook wat zaken waar je rekening mee moet houden:

Intune vergt net als iedere andere uitrol oplossing een stuk configuratie en test werk
Wijzigingen zullen nog altijd door de IT-afdeling of IT-dienstverlener gedaan moeten worden

 

Nieuwsgierig?

Benieuwd of een Autopilot en Intune iets is voor jouw organisatie? We kijken graag met je mee! Je bent natuurlijk altijd welkom voor een kop koffie, want onze partnerschap begint bij een goed gesprek. Bel even naar 071-5791010 of chat met ons via de website, dan plannen we een afspraak!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager