Je als politieke organisatie beter beveiligen tegen cyberdreigingen

Blogs

5 maart 2019

Leestijd: 3 minuten leestijd

Blog

Wij als ITbedrijf houden ons normaal gesproken niet bezig met politiek, wij houden ons bezig met slimme IT en hoe je met IT waarde kan toevoegen binnen een organisatie om de werkdag van de medewerkers leuker, slimmer en efficiënter te maken. Maar, wat als IT, politiek en onze Nederlandse waarden gecombineerd worden? 

Als Microsoft Gold Partner volgen de ontwikkelingen bij Microsoft altijd op de voet, zoals nieuwe producten, supergave argumented realitytechnologie of een uitbreiding in de data-analyse software. Zaken die ons inspireren en waar we onze klanten graag van op de hoogte brengen. Eind vorig jaar publiceerde Microsoft haar ‘Defending Democracy Program’ wat wij erg interessant vonden, maar nog niet iets waar wij wat mee kunnen. Totdat Microsoft onlangs technologie introduceerde waar wij allemaal wat aan hebben! 

Wat is dat programma dan?  

Eerst even een korte introductie in het programma: ‘Bescherm de Democratie’.  

Microsoft richt zich in het programma op vier pijlers: 

  • Bescherming van hacks bij politieke campagnes 
  • Transparantie in politieke advertenties 
  • Tegengaan van ‘fake-news 
  • Ontwikkelen van nieuwe technologie 

Voor de laatste pijler heeft Microsoft onlangs technologie voor de Europese markt uitgebracht. Met het zicht op de Europese verkiezingen publiceert Microsoft ‘Microsoft AccountGuard’, een dienst voor organisaties die gebruik maken van het Office 365platform. De nieuwe dienst is beschikbaar voor politieke partijen, organisaties die sterke verbintenis hebben met onze democratie en andere politieke non-profit organisaties. De cybersecurityservice trekt aan de bel wanneer accounts van gebruikers binnen de organisatie bedreigd worden of gecompromitteerd zijn of dragen te raken en schakelt snel met verschillende organisaties wanneer nationale of zelfs internationale dreigingen zich voordoen. Tot slot kan de dienst organisaties, digitaal, advies geven in hoe haar infrastructuur verder beveiligd kan worden.

En nu?  

Willen we je met deze blog dan wijzen op een dienst die jij nu moet ‘aanzetten’ of waar iedere organisatie gister nog mee aan de slag moet. Nee, wat we onze klanten graag vertellen is dat wij niet zonder reden kiezen voor samenwerking met een partij als Microsoft. Wij vinden het heel goed om te zien dat een partij als Microsoft begaan is met de kernwaarden van onze samenleving en zich daar graag voor inzet, dit delen we dan ook  graag met jullie. 

 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager