Is jouw bedrijfsnetwerk veilig? Zo weet je wat je te doen staat!

Blogs

9 september 2019

Leestijd: 5 minuten leestijd

Blog

Ook al denk je dat je bedrijfsnetwerk goed is dichtgetimmerd, vaak blijkt dit niet zo te zijn. De veranderingen gaan zo snel, dat het moeilijk is om altijd te zorgen dat je veiligheid op en top in orde is. Toch kun je je wapenen tegen kwetsbaarheden, vertelt Marc Both, business consultant bij MostWare.

Bekend lek

Onlangs was het weer volop in het nieuws: bij tientallen bedrijfsnetwerken staat de deur open voor hackers. Hierbij gaat het om bedrijven en instanties in verschillende branches en van verschillende grootte. Deze kwetsbaarheid kwam aan het licht tijdens het hackersfestival ‘Black Hat’. Het blijkt hier om een bekend lek te gaan, waarvoor in april al een beveiligingsupdate is uitgebracht. Veel bedrijven en organisaties blijken deze beveiligingsupdate niet te hebben uitgevoerd en daar gaat het mis.

Kwetsbaarheidsanalyse

Om organisaties te helpen zich bewust te zijn van deze kwetsbaarheden en ermee aan de slag te gaan, voeren wij kwetsbaarheidsanalyses uit. Dit zijn analysescans waarbij we publieke IP-adressen van bedrijven onderzoeken. Het gaat bij deze analyse dus echt om de openbare IP-adressen van bedrijfsnetwerken, niet om interne netwerken. We onderzoeken of er bepaalde poorten openstaan, welke softwareversie is geïnstalleerd, welke SSL-certificaten het netwerk kent en – het belangrijkste – welke kwetsbaarheden hieruit naar voren komen.

We kloppen slechts aan, maar komen nooit over de drempel

Laten we duidelijk zijn: wij kloppen van buitenaf aan bij de deur van je bedrijf en kijken of deze deur misschien op een digitale kier staat, maar gaan nooit naar binnen. Waar de hacker doorgaat en inbreekt in je bedrijfsnetwerk, daar stoppen wij.

Voor een goede interpretatie is specifieke kennis nodig

Op zich kan iedereen zo’n scan doen; je schaft een bepaalde tool aan – voor een fikse prijs – en laat deze zijn werk doen op daarvoor geschikte hardware. Maar om de resultaten te lezen, te interpreteren en de mogelijke impact in te schatten, daar is specifieke kennis voor nodig. Die specifieke kennis bieden wij dus aan.

Hoe werkt zo’n analyse?

Hoe dat werkt? Allereerst gaan we met jou als opdrachtgever in gesprek, zodat je precies weet hoe de scan werkt en wat onze aanpak is. Wil je dat we de scan voor je uitvoeren? Dan tekenen we eerst een vrijwaringsverklaring. Zouden we dat niet doen, dan plegen we computervredebreuk en dat is wel het laatste wat we willen. Vervolgens gaan we aan de slag. We voeren de kwetsbaarheidsscan uit en interpreteren de resultaten. Onze bevindingen bespreken we weer met jou als opdrachtgever, we leggen uit wat de impact is van de resultaten en daar geven we een aantal passende adviezen bij. Deze scan kan op vrij korte termijn worden uitgevoerd en duurt niet al te lang. Wil je vervolgens aan de slag met onze adviezen, dan kan dat natuurlijk ook. Dat is aan jou om te bepalen.

Meer weten?

Maak je je zorgen over de kwetsbaarheid van jouw organisatie? We vertellen je graag meer over de kwetsbaarheidsanalyse en hoe we precies te werk gaan. De prijs voor een goede kwetsbaarheidscan inclusief een rapport waar je gelijk mee aan de slag kunt begint bij €895. Ons partnerschap begint met een goed gesprek, dus kom gerust langs voor een kop koffie. Bel even naar 071-5791010 of chat met ons via de website, dan plannen we een afspraak!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager