Inwerkperiode vanuit huis? Lang leve Microsoft Teams!

Blogs

28 april 2020

Leestijd: 5 minuten leestijd

Blog

Op 1 april startte onze nieuwste collega Marc van den Berg bij MostWare. Noodgedwongen vanuit huis, in verband met de coronamaatregelen. Op die manier starten met een nieuwe baan, kan dat wel als je de organisatie, collega’s en klanten nog niet kent? We vroegen het Marc.

Geen 1-aprilgrap

Jarig zijn op 1 april is op zich al best bijzonder. Op die dag aan je eerste werkdag bij een nieuwe werkgever beginnen, is ook best apart. Als je die eerste werkdag dan ook nog eens vanuit huis beleeft, dan begint het op een 1-aprilgrap te lijken. Maar dat was het niet. ‘In verband met het coronavirus hebben we moeten besluiten ons kantoor te sluiten’, was me verteld. Dat werd thuiswerken dus. Best gek, om virtueel kennis te gaan maken met je collega’s. Ik had ze al één keer eerder de hand geschud, maar nu was het anders. Ik maakte me dus beste een beetje zorgen, die dagen voor 1 april.

Blij met Microsoft Teams

En toen was het zover: 1 april 2020. Een mooi inwerkprogramma lag voor me klaar. Helemaal coronaproof. Dankzij Microsoft Teams – wat ben ik blij dat dat bestaat – kon ik tijdens mijn eerste werkdagen toch supergoed begeleid worden door mijn nieuwe collega’s. Zomaar mensen gaan bellen om kennis te maken, het voelde een beetje als het ‘belletje lellen’ van vroeger: geen idee wie er open ging doen.

Warm bad

Ik heb nog niet iedereen persoonlijk kunnen spreken, maar ik heb wel al met alle collega geborreld tijdens de Microsoft Teams MostWare-vrijdagmiddagborrel. Ik kan wel zeggen dat ik direct een ‘warm bad-gevoel’ heb bij MostWare. Alle collega’s zijn heel aardig en iedereen is bereid me te begeleiden of te helpen. Als het nodig is, kan ik via Microsoft Teams of telefoon altijd iemand bereiken. Iedereen staat hier voor elkaar klaar. Zo sta ik zelf ook in het leven, dus dat is heel fijn.

Ongestoord aan het werk

Gelukkig heb ik veel ervaring in de IT, waardoor ik zelfstandig aan de slag kan. Bovendien ben ik van nature gemotiveerd en proactief. Ik pak werk met beide handen aan en als het er niet is, zoek ik het zelf wel op. Een inwerkperiode als deze is best pittig, maar ik weet zeker dat het me lukt. Wat ook helpt is dat ik de opvang van mijn kinderen van acht en vijf jaar goed heb kunnen regelen, met hulp van mijn vrouw en schoonouders en heb ik een lekkere werkplek. Zo kan ik elke dag ongestoord aan het werk. Dat dit niet vanzelfsprekend is, besef ik me heel goed.

Werk zat

De eerste tijd ben ik vooral druk geweest met het leren kennen van de klanten en de systemen. Ieder bedrijf heeft tenslotte zijn eigen werkwijze. Al na twee dagen kon ik zelf wat tickets oppakken en aan de slag met kleine projectjes, uiteraard onder virtuele begeleiding van een collega. Er ligt zat werk. Uitdagende incidenten, leuke projecten en interessante securityvraagstukken waar ik me lekker in kan vastbijten. Zo nu en dan helpen we een klant on-site, dat brengt weer de broodnodige afwisseling. Daarnaast neem ik zoveel mogelijk initiatief en ga ik achter bepaalde dingen aan, daar leer je tenslotte snel door. En zoals mijn manager Alex Oosterom al aangaf: ‘Fouten maken moeD!’

Ook een vliegende start?

Wil je ook een vliegende start met Microsoft Teams? Wij tillen jouw organisatie efficiënt, snel en op transparante wijze naar the next level. Wil je zelf een vliegende start als systeembeheerder? We zijn op zoek! Je bent gewaarschuwd: het wordt een sleepstart, maar wel een die je nooit meer zal vergeten!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager