Hugo, 4 jaar, aan de slag op de pc – en op afstand hou ik controle

Blogs

17 maart 2017

Leestijd: 4 minuten leestijd

Blog

Voor velen zal dit herkenbaar zijn. Je groeit van een tweepersoonshuishouden naar een vierpersoonshuishouden. Los van het klein leed met de kids, loopt het op rolletjes. Sinds november 2016 gaat Hugo (4 jaar) naar de basisschool. Afgezien van het kijken van filmpjes op mijn telefoon en het spelen van een spelletje op een tablet, deed hij verder niet zoveel met een pc.

Op een gegeven moment zei hij dat hij thuis ook Squla wil doen. Met Squla kunnen kinderen alle vakken van de basisschool op een leuke en moderne manier leren. Natuurlijk zeg ik ja. Echter heb ik liever niet heb dat hij in mijn e-mail en andere zakelijke programma’s zit, dus heb ik een apart account aangemaakt voor hem aangemaakt. Hoppa. Hugo heeft zijn eigen e-mailadres en wachtwoord. Wat ik niet wist én waar je als ouder blij van wordt, is dat wanneer je voor je kind een nieuw account binnen een Windows 10 omgeving aanmaakt, dat je dan ook allerlei extra, kind veilige opties aan kunt zetten. Denk aan:

  • Schermtijd – de maximale hoeveelheid tijd die je kind op een apparaat mag besteden
  • Browsen – welke sites mag je wel of niet bezoeken
  • Recente activiteiten – welke sites worden er bezocht. Welke apps worden er gebruikt. En hoe lang ze het apparaat gebruiken
  • Apps en games downloaden – beperken wat ze wel of niet mogen downloaden

 

Superhandig. Hugo mag een halfuur per dag achter de PC zitten. Is dat halfuur voorbij, dan kan hij om verlenging vragen. Dit bericht komt op het scherm te staan. Hij weet niet wat er staat, maar drukt wel op de juiste knop. Ik krijg een mailtje (of er wordt geroepen…) en ik kan kiezen uit verschillende tijden om de schermtijd te verlengen. Ik klik hierop en hij kan verder. Daarnaast krijg ik wekelijks een overzicht van zijn activiteiten op de PC. Denk aan zijn recente zoekopdrachten. Het toch proberen om op geblokkeerde pagina’s te komen. Meest bezocht pagina’s. Ik vind het echt wel mooi. Hugo is aan de slag op de pc. Binnen Squla is hij al met groep 2 bezig. Hij komt niet op verkeerde sites terecht. En hij blijft ook niet te lang achter de pc te zitten, want buitenspelen is ook leuk. Gelukkig doet hij dat ook, hij is immers een jongen die moet rennen, voetballen, klimmen etc.

Deze blog verscheen eerder op de Linkedin pagina van Joris Rutten, senior Partner Channel Marketing Manager bij Microsoft.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager