Dit heeft Microsoft aangekondigd om jouw werkdag een stuk leuker en slimmer te maken!

Blogs

6 november 2019

Leestijd: 5 minuten leestijd

Blog

Na een fantastisch Microsoft Inspire deze zomer, is het nu tijd voor Microsoft Ignite. Is Inspire bedoeld voor de nodige inspiratie, Ignite brengt onze slimme koppen de nodige extra technische bagage. Namens MostWare zijn Frans Stapff en Marc Both afgereisd naar Orlando, Florida om zich een week lang onder te dompelen in alle updates rondom de nieuwste technieken die Microsoft te bieden heeft. Met meer dan duizend sessies en honderden sprekers een walhalla voor de mannen.

Vision key note Nadella

Terwijl het evenement nog volop gaande is, delen we alvast de eerste inzichten. Maandagochtend vroeg woonden Frans en Marc de vision keynote van Satya Nadella bij. Daar hebben ze lang voor in de rij moeten staan, maar het was meer dan de moeite waard. Het paradepaardje van Microsoft blijft Microsoft Teams: alle aankondigingen rondom Teams en de verdere integratie van bijvoorbeeld e-mail en todo volgen in een latere blog. Natuurlijk kun je alvast lezen wat Microsoft hierover vertelt. Maar er zijn nog vele meer nieuwe technieken en producten geïntroduceerd. Het viel de mannen dan ook zwaar een favoriet te kiezen om met ons te delen.

Project Cortex: Slimme informatie uit al jouw data

De favoriet van Marc van de eerste dag is project Cortex: ‘Het is de eerste keer dat ik heb gezien hoe kunstmatige intelligentie daadwerkelijk geïntegreerd wordt in Office 365. Project Cortex bouwt automatisch een Knowledge Network van alles wat in jouw Office-omgeving staat. Als je in een bericht iets schrijft over een klant, een project of een bepaald onderwerp, dan wordt dat automatisch gehighlight. Zodra iemand zijn muis boven het woord houdt, verschijnt er meer informatie over dat project, dat onderwerp of die klant. Ook geeft het je meer informatie over bijvoorbeeld de persoon die hieraan werkt of gerelateerde onderwerpen. En dat helemaal geautomatiseerd!’ Kortom, Project Cortex helpt je collectieve kennis te benutten en stelt mensen en teams in staat om sneller te leren en te innoveren. We zijn heel benieuwd!

Power all over the place

Frans wil op Ignite zoveel mogelijk kennis absorberen over data in het algemeen en het Powerplatform in het bijzonder: ‘Het Powerplatform is bekend van de PowerApps, Power BI en Flow. Flow is gerebrand en heet met ingang van deze week Power Automate. Maar nog interessanter is dat er een nieuwe applicatie is bijgekomen: Power Virtual Agents, een no-code chatbot-bouwer. Net zo makkelijk als je apps kunt bouwen met PowerApps, kun je met Power Virtual Agents chatbots bouwen, maar dan wel met de intelligentie van het huidige bot-framework.’ Of, zoals Nadella het stelde: ‘Power Virtual Agents, gebouwd op de bestaande AI-smarts en tools van Azure voor het bouwen van bots, belooft het bouwen van een chatbot bijna net zo eenvoudig te maken als het schrijven van een Word-document.’ Wij zijn er klaar voor!

Slimme inzichten om het morgen nog beter te doen

Deze twee voorbeelden van nieuwe aankondigingen op Microsoft Ignite 2019 geven eens te meer aan dat data en artificial intelligence steeds belangrijker worden. Aankondigingen als deze helpen jou om je werkdag leuker te maken, de belofte die wij als MostWare doen en elke dag met ons team nastreven voor onze klanten. Ons Data & AI team NEXT kan jou helpen om dit soort slimme dingen voor je te laten werken. We inspireren je graag. Vul het formulier in bij deze blog en we geven je slimme inzichten om het morgen nog beter te doen. Beloofd!

Marc en Frans vertellen in hun tweede video meer over PowerBI en adoptie van Microsoft technologie. Benieuwd? Kijk dan snel video 2!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager