De vier gezichten van Microsoft Teams

Blogs

4 maart 2020

Leestijd: 5 minuten leestijd

Blog

Modern werken met Microsoft Teams, we schreven er al vaker over. Collega Thomas is zelfs een beetje verliefd geworden op Microsoft Teams. Maar wist je al dat Teams meerdere kanten kent? Want behalve een samenwerkingsplatform, is het ook een vergaderplatform, een telefonieoplossing en een hulpmiddel bij het managen van projecten. In deze blog schijnt Martijn Bloem zijn licht op de vier gezichten van Microsoft Teams.

Samenwerkingsplatform

Tachtig procent van ons werkende leven besteden we aan samenwerken. Dat kun je dan als organisatie maar beter goed faciliteren. Met dat doel voor ogen hebben de knappe koppen van Microsoft Teams ontwikkeld. In hun eigen woorden: de hub voor teamwerk in Office 365. In de woorden van collega Thomas: de applicatie die je werkende leven verandert. Met Teams ben je altijd op de hoogte van het werk van je collega’s en andersom, je bent minder tijd kwijt aan mail, werkt sneller en beter samen aan documenten en ervaart meer werkplezier door leuke chats, likes en emojis in de gesprekken die je kunt voeren in Teams.

Hulp bij projectmanagement

Maar behalve een samenwerkingsplatform kan Microsoft Teams je ook helpen bij het beter managen van projecten. Zo kun je Teams koppelen aan een planningsapplicatie als Microsoft Planner, maar ook aan niet-Microsoft projectmanagementtools als Asana, Monday of Trello. In je tool kun je, zoals je dat gewend bent te doen, taken toekennen aan mensen en daar bijvoorbeeld deadlines aan koppelen. Door je tool te koppelen aan Microsoft Teams kun je zorgen dat alle communicatie rondom een project in Teams wordt gedaan. Daardoor staat alle communicatie bij elkaar op één plek, en niet bij iedereen afzonderlijk in een postvak, Whatsapp of Messenger.

Vergaderplatform

Microsoft Teams is ook ideaal als vergaderplatform. Wij zijn zelf enthousiast grootverbruiker van de vergaderfunctionaliteiten. Het maakt het niet alleen heel gemakkelijk om op afstand met elkaar en met relaties te (video-)vergaderen, ook de hele communicatie om een vergadering heen wordt met Teams veel eenvoudiger. Weg met eindeloze notulen die geen mens meer inkijkt. Taken die in een vergadering worden besproken, kunnen direct worden toegekend aan mensen en besluiten kunnen in Teams worden vastgelegd. Voor de vergadering nog even snel de relevante stukken doornemen? Door de meest actuele stukken in de ‘vergaderruimte’ te bewaren, heeft iedereen altijd de juiste versie en is de zoektocht in je mailbox verleden tijd. Kortom, met Microsoft Teams creëer je een moderne vergadercultuur die lekker to-the-point is.

Telefonieoplossing

Al die moderne dingen zijn natuurlijk fantastisch, maar met Microsoft Teams kun je vandaag de dag ook gewoon lekker traditioneel bellen. Daarmee wordt Teams je moderne telefooncentrale met alle functionaliteiten die daarbij horen, zoals doorverbinden, doorschakelen, keuzemenu’s en wachtrijen. Dankzij Microsoft Teams kun je ook direct zien of degene die je wilt bellen wel bereikbaar is.

Vandaag aan de slag?

Ook een vliegende start met onze online spoedcursus Microsoft Teams – inclusief 12 maanden toegang tot het uitgebreide MostWare-leerplatform? Kijk dan op onze speciale pagina over de spoedcursus

Neem gerust contact met ons op via mij, het algemene nummer 071 579 10 10 of de chatfunctie op onze website als je getraind wil worden of meer wil weten.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager