Marc

Business Consultant

GDPR / AVG

Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe privacy wetgeving van kracht. Deze ‘Algemene verordening gegevensbescherming’ (AVG) ofwel de ‘General Data Protection Regulation’ (GDPR) houdt in dat organisaties die persoonsgegevens verwerken meer verplichtingen hebben. Ze moeten kunnen aantonen dat zij zorgvuldig en volgens de regels omgaan met deze persoonsgegevens.

AVG analyse

De wetgeving AVG beschermt persoonsgegevens. Bedrijven zijn niet alleen verplicht om niet alleen een privacybeleid verplicht maar moeten ook processen opnieuw ingericht worden. Deze processen moeten bij alle betrokken medewerkers bekend zijn en gewaarborgd worden. In de AVG analyse fase wordt de nulmeting vastgesteld. Hierbij wordt in kaart gebracht op welke punten jouw organisatie actie moet ondernemen. MostWare stelt een plan op om van de huidige naar de gewenste situatie te komen.

AVG advies

Vervolgens wordt er op basis van de punten uit de analysefase een advies gegeven. Dit advies is de leidraad voor de daarop volgende actiepunten. Aan de hand van deze stappen zal jouw organisatie voldoen aan de huidige AVG eisen.

AVG implementatie

Als laatste worden de actiepunten uitgevoerd om te voldoen aan de wetgeving. Uiteraard kan MostWare ook de volledige implementatie uit handen nemen. Zo weet je zeker dat jouw organisatie op alle punten voldoet aan de meest actuele wet- en regelgeving. Onze bijdrage in dit traject verschilt per organisatie. Bespreken graag uw wensen!

Wil je graag meer informatie over de beveiliging van jouw organisatie?

.

Onze klanten vroegen zich de volgende dingen af, misschien heb jij dezelfde vraag.

Ik heb al een IT-leverancier, moet ik volledig overstappen?

Je bent uiteraard meer dan welkom als klant voor al jouw IT-beheer, maar je kan ons prima inzetten als de specialist voor een Zero Touchconfiguratie, om het traject naar Modern Werken goed te begeleiden waarin veel aandacht is voor de mens of bijvoorbeeld om alle security-zaken op een onafhankelijke manier goed te regelen.

Kan ik mijn huidige Microsoftlicenties blijven gebruiken

Uiteraard, als je licenties hebt dan gaan we die gebruiken. Onderdeel van onze dienstverlening is een check van jouw licenties. Wij brengen voor jou in kaart welke licenties je momenteel hebt en welke je in de toekomst nodig gaat hebben. Overigens zien we vaak dat op basis van onze grondige analyse dat er een forse besparing op licentiekosten te realiseren is. Stuur gerust een bericht als je een analyse wil van jouw Microsoftlicenties.

Kan ik de verschillende producten ook combineren?

Kort en krachtig: ja! Combineren is zelfs aan te bevelen, want Modern Werken, beheer en uitrol via Zero Touch en optimale veiligheid met Zero Trust zorgt voor de beste werkervaring die je jouw medewerkers kan bieden op dit moment.

Kan ik inzicht krijgen in wat er gebeurt in het SOC?

Uiteraard! We delen natuurlijk alles wat betrekking heeft tot de veiligheid van jouw IT-omgeving, maar we zorgen ook voor een live dashboard zodat je altijd op de hoogte bent.

Wat is conditional acces?

Bij het moderne werken hoort dat iedereen overal, altijd en vanaf elk apparaat toegang heeft tot zijn of haar bestanden. Maar soms is het goed bepaalde voorwaarden te hanteren bij het geven van die toegang. Die ‘voorwaardelijke toegang’ kun je regelen met Azure AD conditional access. Die voorwaarden kunnen worden aangepast op basis van een aantal zaken. De belangrijkste drie:

  • Gebruikers en gebruikersgroepen

Om het risico te verkleinen dat gevoelige gegevens worden gelekt, kun je definiëren welke gebruikers of gebruikersgroepen toegang hebben tot welke applicaties of folders, waarbij je natuurlijk extra aandacht geeft aan zeer gevoelige informatie van bijvoorbeeld de afdeling HR of financiële gegevens.

  • Inlogrisico

Het Azure AD machine learning-algoritme evalueert elke inlogpoging en geven deze een lage, gemiddelde of hoge risicoscore mee, afhankelijk van hoe waarschijnlijk het is dat iemand anders dan de rechtmatige eigenaar van het account probeert in te loggen. Als de risicoscore hoog is, wordt de toegang geblokkeerd. Iedereen met een gemiddeld risico moet verplicht MFA gebruiken bij het inloggen.

  • Locatie

Het kan hier gaan om een land met een beperkt beveiligingsbeleid, om een locatie met een onveilig draadloos netwerk of om een locatie waar je organisatie doorgaans geen zaken mee doet. Je kunt toegangsvereisten instellen voor inlogpogingen vanaf locaties die niet op een veilige IP-lijst staan of die om andere redenen riskant zijn. Ook kun je medewerkers – of andere bekende gebruikers – die zich buiten het bedrijfsnetwerk bevinden verplichten MFA toe te passen.

Wat is multifactor-authenticatie?

Maar liefst 81% van de datadiefstallen ontstaat omdat een wachtwoord van een medewerker achterhaald is. Het is dus vreselijk belangrijk om de – digitale – identiteit van elke medewerker en elk account optimaal te beveiligen. De eerste stap om datalekken te voorkomen is door multifactor-authenticatie (MFA) of two factor-authenticatie (2FA) te gebruiken. Dit is een aanvulling op het wachtwoord van een gebruiker. Het combineert iets dat je ‘weet’ – het wachtwoord – met iets dat je ‘hebt’ om je identiteit mee te kunnen bevestigen. Vroeger waren dit tokens zoals een sleutelhanger met een code of een pasje dat je door een kaartlezer bij de computer moest halen. Microsoft heeft dit met de MFA Services een stuk makkelijker gemaakt. Als gebruiker heb je meerdere opties om uit te kiezen, variërend van het ontvangen van een sms, een belletje, maar nog veel veiliger en sneller een app op je smartphone. Bovendien kan je ook kiezen voor een moderne hardware authenticatie gebaseerd op het FIDO2-protocol en is op dit moment als publieke betaversie te gebruiken. FIDO staat voor Fast IDentity Online. Hiermee draag je je digitale identiteit fysiek bij je, bijvoorbeeld als een sleutelhanger, en kun je je identiteit ontgrendelen door deze met je vinger aan te raken.

Moet ik iedereen een smartphone geven ivm multifactor-authenticatie?

Dat kan maar dat hoeft uiteraard niet. Het bevestigen van jouw identiteit hoeft namelijk niet met een werktelefoon te gebeuren. Dit kan ook de telefoon van de werknemer zelf in combinatie met de Microsoft Authenticator-app en is beschikbaar voor iOS en Android. Ook kan er gekozen worden voor een hardware verificatie zoals de YubiKey.

Een andere vraag? Wij denken graag mee!

Deze bedrijven gingen je voor.

Bekijk wat wij voor andere slimme organisaties hebben gedaan

Mostware

Mostware