14 maart 2017

3

Teams van Microsoft, wat voegt het toe?

In november kondigde Microsoft de applicatie Teams aan. Op het eerste gezicht een chat-applicatie voor op het werk. En waarom eigenlijk? Er is immers al Yammer, Office Groups, Skype for Business. En buiten Microsoft wordt veel gebruik gemaakt van Slack.

Uiteindelijk is een deel van de vraag eenvoudig te beantwoorden. Slack is populair, wordt veel gebruikt, maar is niet van Microsoft en Microsoft wil uiteraard ook een stuk van de taart.
Wat Teams nou precies doet tussen de andere applicaties is wat moeilijker te beantwoorden.

Wij bij MostWare gebruiken Office 365 Groups, Yammer en Skype for Business intensief en hebben bij ons een specifieke functie.
Yammer is ons interne “Facebook” waarin we dingen posten waarvan we willen weten dat collega’s op de hoogte zijn van belangrijke gebeurtenissen, nieuwe releases en andere ontwikkelingen bij klanten en het werkveld.
Skype for Business is voor ons de tool om eenvoudig te vergaderen, met- en zonder camera en korte chatberichten te versturen. In Office 365 Groups kan je op een eenvoudige manier met elkaar samenwerken en documenten op een centrale plek bewaren en beheren als een groep.

Zo op het eerste gezicht lijkt teams dus een vierde applicatie en totaal onnodig, maar dat is niet het geval! Teams pakt eigenlijk het belangrijkste van alle drie de eerder genoemde applicaties in een nieuw programma. Teams wordt als een fikse update over Office 365 Groups heen gelegd. Dus de bestaande groups wordt geüpgraded, waardoor je group ineens een virtuele “hangout” is geworden. Waar je voorheen wel berichten kon sturen, kan dit nu chatbased waar wij eerder Skype for Business voor gebruikten. Ook videobellen is geïntegreerd via Skype for Business in Teams.

Half maart zal de preview versie die wij gebruiken ,maar ook al 30.000 andere organisaties wereldwijd, worden geüpgraded naar de nieuwe versie en zal dan snel beschikbaar zijn bestaande klanten van Microsoft met een “E” abonnement. Hierin verwachten we nog de nodige updates, want de preview functie laat nog wel wat steken vallen op het moment. De interface is nogal kaal en zet gebruikers soms op het verkeerde been. De mobiele applicatie hield tijdens de preview niet echt over, maar is 11 maart vernieuwd en het is nu wel erg fijn om via je tablet of telefoon te werken met Teams.

Samenvattend is Microsoft Teams een fijne aanvulling op bestaande producten en de verwachting is dat het nog sterker zal integreren met de losse platformen zoals Yammer en Skype for Business als de definitieve versie gelanceerd wordt.

Dennis

Brand Manager

Kan ik je helpen?

Dennis

Brand Manager

Neem vrijblijvend contact op

Wij vertellen je graag meer.

Deel deze case

Leuk om te laten zien, maak je vrienden mee!

Wil jij veiliger, maar vooral ook slimmer werken?

Ontvang als eerste onze tweewekelijkse tips over de moderne werkplek, slimme data en veiligheid

E-mailadres


Mostware

Mostware