Hoe haal ik energie en plezier uit mijn dag?

Het kan iets kleins zijn met een groots effect zoals een goedemorgen van mijn man of een glimlach van mijn kinderen. Met een gezin van 5 is het soms in de ochtend een drukte van jewelste. Zodra zij op werk, opvang en school zijn kan ik beginnen met mijn start van de dag onder het genot van een heerlijk kopje koffie. Door mijn dag inzichtelijk te maken met taken in To Do houd ik grip op mijn inbox, Teams, telefonische (aan)vragen en tickets.

Ik haal op verschillende manieren energie uit mijn dag. Dit varieert van de vraag achter de vraag te achterhalen bij mijn klanten; hoe is de vraag tot stand gekomen?, wie heeft de vraag gesteld?, waarom is deze vraag gesteld? én waarom is de vraag belangrijk voor je organisatie?

Alles met als doel om samen tot een resultaatgerichte oplossing te komen.

Ik vind het belangrijk om terug te kunnen vallen op mijn (technische) collega’s door ervaringen/situaties met elkaar te delen waardoor je elkaar kan helpen om tot die ene oplossing te komen of desnoods nee te zeggen omdat het onverantwoord is vanuit een bepaald oogpunt.

Een goede manier om energie en plezier uit mijn dag te halen is door een lange wandeling te maken in de groene buffer naast mijn woonwijk of in natuurgebied Bentwoud, afwisselend met man en kinderen of vriendinnen. Een goed bewaard geheim is dat ik een ontzettende Italofiel ben! In 2001 ging ik er voor het eerst heen en van toen af aan heeft het in mij in de greep. Sindsdien ben ik bijna jaarlijks geweest voor een lange vakantie of een stedentripje. De Italiaanse keuken – met de eenvoud en op elkaar afgestemde smaken – maken het koken voor mij een feestje. Een leesboek en magazine met als thema Italië pakt mijn aandacht. Ze hebben daar een uitdrukking die ik op z’n tijd goed kan toepassen bij ons thuis – dolce far niente – het zoete/zalige niets doen!

Een andere passie die ik samen met mijn man heb is barbecueën in weer en wind. Het uitproberen van gerechten en vleessoorten anders dan een standaard hamburgertje, saté of worstje. Een van mijn favoriete gerechten is toch wel de bloemkoolbom.

Het credo van MostWare is waarde toevoegen met slimme technologie. Met vraagstukken over Teams en SharePoint of hoe krijg je inzicht in je (waardevolle) data? Daar kan ik je bij helpen.
Heb je vragen of opmerkingen over een factuur, status van een ticket of over onze dienstverlening dan wil ik je verwijzen naar een van mijn collega’s hiernaast. Zij houden zich daar dagelijks mee bezig en met hun kennis en kunde jouw vraag of opmerking te beantwoorden. Zo proberen we jouw werkdag leuker en beter te maken.

Pasquel

Accountmanager

boer@mostware.nl

Kan ik je helpen?

Pasquel

Accountmanager

boer@mostware.nl

Dit wordt mij veel gevraagd, misschien heb jij dezelfde vraag.

Kunnen jullie mij is inspireren met data?

Maar natuurlijk, vinden we leuk! Dat kan op verschillende manieren zoals een data-date waarbij we in twee uur met je kijken waar we jouw business kunnen verbeteren of concreter met een sessie bring-your-own-data, dan gaan we echt even aan de slag met jouw data en bouwen we samen met jou in een ochtend een eerste dashboard. Gewoon om te laten zien hoe dat er dan uitziet. Stuur ons gerust een berichtje dan gaan we samen met je aan de slag!

Kan ik ook stap voor stap naar de cloud?

We horen vaak de wens om altijd en overal de beschikking hebben over de juiste en actuele informatie om het werk op een leuke en efficiënte manier te kunnen doen. Wat daar dan achteraan komt, is vaak: ‘Dan moet ik dus naar de Cloud; maar ik heb al infrastructuur.’ Dat is een – wijdverbreid – misverstand.
Jonge startups starten vaak helemaal in de Cloud, die slaan de fase van on-premise over. Maar voor bedrijven die al langer bestaan is dat lastig. Je kunt gefaseerd overstappen. Meestal wordt de Exchange-server als eerste naar de Cloud gebracht met Exchange Online.
Daar merkt de gebruiker weinig van, alleen komen er – vanuit de Cloud – extra functionaliteiten beschikbaar. Een volgende stap kan zijn dat je documenten waar je vaak aan samenwerkt naar de Cloud brengt met SharePoint Online. En natuurlijk met één gebruikersnaam en één wachtwoord voor alle functionaliteiten, of het nu on-premise is of in de Cloud. Zo kun je stap voor stap de voordelen van de Cloud inzetten in je organisatie.

We hebben een compleet volwassenheidsmodel ontwikkelt wat jou helpt om de juiste stappen te zetten in de goede richting? Hebben? Stuur mij gerust een bericht!

Ik heb medewerkers van verschillende generaties, hoe laat ik die goed digitaal samenwerken?

Op dit moment bestaat de grootste groep die de arbeidsmarkt bezet uit Millenials en Generatie X. Dat is een groep tussen de 22 en 53 jaar en daar zou best eens sprake kunnen zijn van een generatiekloof hier en daar. Neem Victor. Victor werkt al 20 jaar voor het bedrijf, is onderaan begonnen en heeft carrière gemaakt. Hij weet alles van de financiële administratie van het bedrijf en hij zit niet zo op een moderne werkplek te wachten. Victor werkt nauw samen met Clair. Clair is een stuk jonger, wil graag flexibel werken vanwege haar jonge kind. Clair is verantwoordelijk voor o.a. de jaarrekening. Ze werkt het liefst met apps en chat en staat open voor nieuwe technologie. Victor en Clair gebruiken hun communicatietools op een totaal verschillende manier. Dankzij de technologie kunnen zij toch goed met elkaar werken, zonder Victor te pushen of Clair te remmen. Clair werkt graag in de teamapplicatie. Met een goed ingerichte moderne werkplek kun je zorgen dat Victor berichten uit de teamapplicatie in zijn email krijgt, en als hij antwoordt verschijnt zijn antwoord gewoon weer in de teamchat. Zo kunnen ze, ondanks hun verschillende profielen, toch goed samenwerken. Met slimme technologie dicht je als het ware de generatiekloof

Ik ben eigenlijk nog niet klaar voor de GDPR, en nu?

Ben je nog niet GDPR-proof? Je bent zeker niet alleen! Maar het is wel zaak om zo snel mogelijk te schakelen. Begin met het opstellen van je privacybeleid. Daarin staat hoe je als organisatie omgaat met data en dient als ‘kapstok’ voor de verdere invulling van alles rondom de privacywetgeving in jouw bedrijf. In deze infographic vind je de meest relevante informatie. Het legt uit op basis waarvan je persoonsgegevens mag verzamelen, het vertelt over zorgvuldigheid, verplichtingen en natuurlijk ook de rechten van de betrokkenen. Op ieder element kan worden doorgeklikt en kun je meer lezen. In het kort: zorg dat alle persoonsgegevens in je organisatie in kaart gebracht zijn, beheer de manier waarop ze worden gebruik en ontsloten, zorg voor goede security, en reageer op verzoeken over gegevens en zorg dat ze beschikbaar zijn.

Een andere vraag? Ik denk graag mee!

Mostware

Mostware