Martijn

IT Business Strateeg

Eerstelijnstechnologie

Eerstelijnsmedewerkers zijn het visitekaartje van je organisatie. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor je klanten of cliënten, de mensen met de voeten in de klei en de handen uit de mouwen. Ook zijn zij de oren en ogen van je organisatie. Ze weten immers als geen ander wat er goed gaat en waar de knelpunten zitten. Best gek dus, dat juist deze medewerkers vaak de laatsten zijn die toegang krijgen tot de nieuwste technologie. Zeker als je je bedenkt dat met de juiste tools en technieken hun werkdag een stuk leuker en beter wordt. Iets wat je direct terugziet in tevreden medewerkers en blije klanten.

Eerst de mens, dan de technologie

Om de digitale transformatie echt te doen slagen is het daarom cruciaal dat we daar beginnen waar het ertoe doet: op de werkvloer. Niet door meteen te investeren in nieuwe technologie, maar door de eerstelijnsmedewerkers actief te betrekken bij de digitale transformatie. Met andere woorden: eerst de mens, dan de technologie.

  • Wat hebben zij nodig om hun werk nóg beter te doen?
  • Welke processen kunnen we stroomlijnen?
  • Hoe kunnen zij efficiënter samenwerken?
  • Welke tools hebben ze nodig om zichzelf te ontwikkelen?

De antwoorden op deze vragen zijn de sleutel naar een succesvolle inzet van eerstelijnstechnologie. Technologie die is bedacht met de voeten in de klei en de handen uit de mouwen, precies zoals de servicemedewerkers, zorgverleners en monteurs zelf werken.

Een moderne werkplek voor de eerste lijn

Alleen zo haal je het meeste uit de digitale transformatie. Microsoft begrijpt dat als geen ander met slimme oplossingen waarmee we een moderne werkplek kunnen inrichten die precies is afgestemd op de wensen van jouw eerstelijnsmedewerkers. Flexibel, efficiënt en veilig. Waar je medewerkers ook zijn en welk apparaat ze ook gebruiken. Wij helpen je graag in kaart brengen waar jouw organisatie behoefte aan heeft. Samen achterhalen we welke resultaten je wilt behalen en aan welke voorwaarden de technologie moet voldoen.

Slimme data om het beste uit je werkdag te halen

Ook slimme data kunnen je helpen om het beste uit een werkdag te halen. Met krachtige tools als Power BI, Power Apps en Flow verhoog je namelijk de productiviteit van je eerstelijnsmedewerkers. Niet door ze harder te laten werken, maar door het werk eenvoudiger en leuker te maken. ‘Minder werken, meer doen’ noemen ze dat bij Microsoft. Zo stellen deze tools de verpleegkundige aan bed of de monteur op locatie in staat om eenvoudig via een smartphone, tablet of bijvoorbeeld de Microsoft Surface Go formulieren in te vullen waarbij fouten tot een minimum beperkt worden. Zowel bij het invoeren, als bij de verwerking van de gegevens. Gegevens die nodig zijn voor de primaire werkprocessen van je organisatie, maar die je tegelijkertijd ook waardevolle informatie kunnen verschaffen over je bedrijfsvoering. Met de inzet van innovatieve technologieën en intelligente dashboards zie je in een oogopslag hoe de helden van de werkvloer hun kostbare tijd het beste zouden kunnen verdelen.

Al deze toepassingen zijn zo gemaakt dat ze naadloos aansluiten bij bestaande platformen en technieken. Ook de inrichting ervan is flexibel. Bij MostWare gaan we daarom graag samen met jou aan de slag om slimme oplossingen te bouwen die perfect aansluiten bij jouw organisatie en medewerkers. Zo inspireren we jou en je eerstelijnsmedewerkers om iedere werkdag leuker en beter te maken.

Onze klanten vroegen zich de volgende dingen af, misschien heb jij dezelfde vraag.

Ik heb al een IT-leverancier, moet ik volledig overstappen?

Je bent uiteraard meer dan welkom als klant voor al jouw IT-beheer, maar je kan ons prima inzetten als de specialist voor een Zero Touchconfiguratie, om het traject naar Modern Werken goed te begeleiden waarin veel aandacht is voor de mens of bijvoorbeeld om alle security-zaken op een onafhankelijke manier goed te regelen.

Kan ik mijn huidige Microsoftlicenties blijven gebruiken

Uiteraard, als je licenties hebt dan gaan we die gebruiken. Onderdeel van onze dienstverlening is een check van jouw licenties. Wij brengen voor jou in kaart welke licenties je momenteel hebt en welke je in de toekomst nodig gaat hebben. Overigens zien we vaak dat op basis van onze grondige analyse dat er een forse besparing op licentiekosten te realiseren is. Stuur gerust een bericht als je een analyse wil van jouw Microsoftlicenties.

Kan ik de verschillende producten ook combineren?

Kort en krachtig: ja! Combineren is zelfs aan te bevelen, want Modern Werken, beheer en uitrol via Zero Touch en optimale veiligheid met Zero Trust zorgt voor de beste werkervaring die je jouw medewerkers kan bieden op dit moment.

Zijn mijn devices ook geschikt voor Modern Werken?

In principe wel. Als je gebruikt maakt van Modern Werken krijg je de beschikking over Microsoft 365 inclusief Windows 10 en de laatste versies van Office 365 en dat is een uitstekende basis voor Modern Werken.

Als er nieuwe applicaties of updates zijn, vind ik die dan ook in het leerplatform?

Jazeker! Je profiteert optimaal van onze goldstatus bij Microsoft. Wij beschikken daarom ruim voor dat updates of applicaties worden vrijgegeven al over deze versies. Dat stelt ons in staat om alles goed te testen, maar ook om voorbereidingen te treffen voor ons leerplatform. Zodra de nieuwe functies voor jou beschikbaar komen, vind je ze ook in het leerplatform!

Hoe lang duurt een Modern Werkentraject

Of je nu de basis goed wil hebben en wij je naar de cloud mogen brengen of je wil een volgende succesvolle stap maken naar Modern Werken wij beloven jou een verse werkomgeving binnen 8 weken.
En waarom? Heel simpel. We hebben dit al heel vaak gedaan en hebben daarom onze aanpak gestandaardiseerd, zodat jij optimaal profiteert van onze kennis en kunde voor een efficiënte prijs.

Ik heb medewerkers van verschillende generaties, hoe laat ik die goed digitaal samenwerken?

Op dit moment bestaat de grootste groep die de arbeidsmarkt bezet uit Millenials en Generatie X. Dat is een groep tussen de 22 en 53 jaar en daar zou best eens sprake kunnen zijn van een generatiekloof hier en daar. Neem Victor. Victor werkt al 20 jaar voor het bedrijf, is onderaan begonnen en heeft carrière gemaakt. Hij weet alles van de financiële administratie van het bedrijf en hij zit niet zo op een moderne werkplek te wachten. Victor werkt nauw samen met Clair. Clair is een stuk jonger, wil graag flexibel werken vanwege haar jonge kind. Clair is verantwoordelijk voor o.a. de jaarrekening. Ze werkt het liefst met apps en chat en staat open voor nieuwe technologie. Victor en Clair gebruiken hun communicatietools op een totaal verschillende manier. Dankzij de technologie kunnen zij toch goed met elkaar werken, zonder Victor te pushen of Clair te remmen. Clair werkt graag in de teamapplicatie. Met een goed ingerichte moderne werkplek kun je zorgen dat Victor berichten uit de teamapplicatie in zijn email krijgt, en als hij antwoordt verschijnt zijn antwoord gewoon weer in de teamchat. Zo kunnen ze, ondanks hun verschillende profielen, toch goed samenwerken. Met slimme technologie dicht je als het ware de generatiekloof

Een andere vraag? Wij denken graag mee!

Deze bedrijven gingen je voor.

Bekijk wat wij voor andere slimme organisaties hebben gedaan

Mostware

Mostware