20 december 2018

3

Goed beveiligd efficiënter samenwerken in de maakindustrie

Ook op de productievloeren van de maakindustrie wil iedereen snel informatie kunnen delen. Machines maken een raar geluid of er lijkt iets mis met de producten die uit de andere productiehal komen. Dan stuur je even een appje met foto naar de appgroep. Maar wie leest er eigenlijk allemaal mee? Heb jij grip op de informatiestroom? Waarschijnlijk niet…

We chatten, delen foto’s en video’s op kantoor en op de werkvloer van de productiehal. Hierdoor is iedereen snel op de hoogte. Ja, die groepsappjes ontketenden een ware revolutie in hoe we met elkaar communiceren. Nooit waren collega’s sneller op de hoogte van de nieuwe instructies en producten. Maar zijn het wel allemaal collega’s die meekijken?

Ongecontroleerde informatiestromen

We kunnen bijna niet meer om Whatsapp heen; iedereen gebruikt. Heb je een smartphone, dan kun je appen. Met vrienden en collega’s maak je afspraken, stem je af en deel je van alles. Maar waar is de centrale regie op deze appgroepen? Bij de meeste organisaties was het niet de IT-dienst die Whatsapp uitrolde. Daarom zien we overal ongecontroleerd gebruik van Whatsapp, en dus ook ongecontroleerde informatiestromen.

Schaduw-IT is gevaarlijk

Alle digitale technologie buiten het zicht van de organisatie heet schaduw-IT. Dit kan een groot gevaar betekenen voor intellectueel eigendom of andere gevoelige informatie. De eerste die de app-groep aanmaakte heeft vast niet de gebruikersvoorwaarde aan de organisatie voorgelegd. En de beheerder krijgt ook geen seintje van HR wanneer iemand bij een einde dienstverband uit de groep verwijderd moet worden. Dit betekent een groot gevaar, zeker als oud-werknemers kwaadwillend zijn. Wat gebeurt er eigenlijk met de informatie op een verloren telefoon? Je mag hopen dat die tenminste met een pincode beveiligd is…

Geef ze veilige tools

Is dat niet het geval dan kunnen jouw bedrijfsgegevens op straat terechtkomen. Dat wil je natuurlijk niet, maar je wil wel dat je collega’s efficiënt kunnen samenwerken. Dat kan met Microsoft 365 F1. Dit bestaat uit Office 365, Windows 10 en EMS waarmee je de veiligheid van gegevens waarborgt. Hiermee geef je je collega’s veilige alternatieven voor alle schimmige schaduw-IT. Chatten, mailen, bestanden delen en documenten maken kan allemaal, maar dan veel beter beveiligd.

Centrale controle

Hiermee krijgt je IT-dienst het gewenste overzicht. Neemt iemand afscheid van de organisatie, dan wordt hij of zij met een paar kliks definitief afgesloten van alle bedrijfsinformatie. Is een smartphone kwijt? Geen man overboord! IT-beheer wist op afstand alle bedrijfsgegevens. Ook wel eens een e-mail met bijlage per ongeluk naar iemand buiten de organisatie gestuurd? Die fout kun je nu niet meer maken. Je stelt centraal in welke documenten wel of niet gedeeld mogen worden.

Einde aan onveilig inloggen

Onderzoeken bewijzen dat het leeuwendeel van datalekken komt door te eenvoudige wachtwoorden en phishing. Je wilde natuurlijk ook af van onveilig inloggen met alleen een inlognaam en wachtwoord. Daar maak je met Microsoft 365 F1 ook direct een einde aan dankzij multi-factor authenticatie. Je wil dat je collega’s sleutelen met goed en veilig gereedschap, waarom zou je ze dan niet ook het beste digitale gereedschap aanbieden? Maak een einde aan de appgroepjes zonder toezicht en geef je collega’s tools waarmee ze efficiënt en veilig mee kunnen samenwerken.

Wil je weten hoe dat precies gaat? Download dan de whitepaper In 12 stappen veiliger en efficiënter produceren.

Dennis

Brand Manager

Kan ik je helpen?

Dennis

Brand Manager

Neem vrijblijvend contact op

Wij vertellen je graag meer.

Deel deze case

Leuk om te laten zien, maak je vrienden mee!

Wil jij veiliger, maar vooral ook slimmer werken?

Ontvang als eerste onze tweewekelijkse tips over de moderne werkplek, slimme data en veiligheid

E-mailadres


De maakindustrie kan meer in minder tijd

#efficientie #maakindustrie

3

Digitale transformatie? Vergeet je eerstelijnsmedewerkers niet!

#firstline #digitalisering

3

Productiviteit van je eerstelijn verhogen? Maak kennis met Microsoft 365 F1!

#firstline #m365

3

Mostware

Mostware