Van Caem Klerks Group had direct een klik met MostWare

Technisch Succes
#strategie
#technisch succes

Leestijd: 9 minuten leestijd

Case

Alex Oosterom

IT Architect

Op ons algemene nummer
+31 (0)
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)

Alex Oosterom

IT Architect

De eerste kennismaking tussen Van Caem Klerks Group en MostWare voelde meteen goed. “We waren op zoek naar een nieuwe IT-partner die onze visie op business en IT begreep”, vertelt Batoor Yazdari, Team Lead IT & Infra bij Van Caem Klerks Group. “Met de mensen van MostWare hadden we direct een klik, zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak.”

Een concreet plan en een goed gevoel

Van Caem Klerks Group is een internationale handelsonderneming met ruim vijftig jaar ervaring in de import en export van A-merkartikelen. Deze artikelen zijn onderverdeeld in drie divisies: Liquor (dranken), Prestige (parfum en cosmetica) en FMCG (Fast Moving Consumer Goods zoals voedingsmiddelen en toiletartikelen). Batoor: “Dankzij ons wereldwijde netwerk zijn we in staat een breed scala aan producten aan te bieden tegen de best mogelijke prijzen. Dit betekent ook dat onze IT altijd en overal goed moet werken en tegelijkertijd optimaal beveiligd moet zijn. We hadden daarin zelf al stappen gezet, maar we wilden graag naar een hoger niveau. Daar hadden we een IT-partner bij nodig die onze visie en bedrijfsvoering snapt. We zijn toen in gesprek gegaan met onze accountmanager bij Microsoft en die raadde ons drie partijen aan, waaronder MostWare. Na een eerste kennismaking bij MostWare op kantoor liepen mijn collega’s en ik met een concreet IT-plan én goed gevoel naar buiten. De rest is geschiedenis.”

Bij onze eerste ontmoeting met MostWare voelden we direct een persoonlijke en inhoudelijke klik. Zij begrepen onze visie op business en IT.

Batoor Yazdari – Team Lead IT & Infra bij Van Caem Klerks Group

Migreren naar virtuele desktops

De TSP-dienstverlening van MostWare sloot goed aan bij de wensen van Batoor en zijn collega’s. IT Business Strateeg Alex Oosterom vertelt: “We leveren bij Van Caem Klerks Group technisch succes, een aanpak gebaseerd op de laatste inzichten, tools en technieken afgestemd op de huidige en toekomstige behoeften van de organisatie. Omdat zij op dat moment nog gebruik maakten van een verouderde IT-omgeving met fysieke servers in een datacenter, zijn we begonnen met een migratie naar de cloud van Microsoft. Dit hebben we gedaan door middel van de Lift & Shift-methode, waarbij we de bestaande infrastructuur zonder grote wijzigingen naar de cloud brengen. Op die manier is de overstap goed beheersbaar en blijft voor de medewerkers alles werken zoals ze gewend zijn.” Batoor lacht: “Alleen dan beter. Iedereen was tijdens de eerste test al zo enthousiast dat ze het direct in gebruik wilden nemen.” Toch moesten ze nog even wachten tot de definitieve migratie. Vanaf dat moment konden alle medewerkers gebruik maken van Azure Virtual Desktop (AVD), waarmee zij vanaf elke werkplek ter wereld toegang hebben tot hun eigen bureaublad en applicaties. “Vooral de snelheid is een hele verademing ten opzichte van de oude situatie”, vertelt Batoor. “Medewerkers hebben nu de beschikking over een veilige en moderne werkplek met snelle toegang tot alle software, applicaties en documenten die ze nodig hebben. Waar ter wereld zij zich ook bevinden.”

Vlot en doeltreffend schakelen

Die snelle gebruikerservaring sluit aan bij de markt waarin Van Caem Klerks Group opereert. “Wij zijn een snelle organisatie”, bevestigt Batoor. “We willen dan ook vlot en doeltreffend kunnen schakelen met een IT-partner. De meeste eerste- en tweedelijns vragen en verzoeken pakken we zelf op. Voor de derde lijn maken we gebruik van de expertise van MostWare. Dan is het fijn als je direct bij de juiste persoon terechtkomt en snel geholpen wordt. Dat is gelukkig het geval.” Alex vult aan: “Dit werkt twee kanten op. Als wij aanvullende informatie of goedkeuring nodig hebben om een aanpassing door te voeren, dan is het ook prettig als die lijnen kort zijn en we efficiënt kunnen werken. Wat dat betreft hebben we echt een gelijkwaardige samenwerking waarbij we weten wat we aan elkaar hebben.”

Weten waar je staat

Bij de TSP-dienstverlening hoort ook een periodieke analyse van de IT-omgeving op basis van de MostWare IT Standaard. Deze standaard is een actuele weergave van de laatste technologische inzichten, ontwikkelingen, best practices, benchmarks, officiële richtlijnen en wet- en regelgeving. Alex legt uit: “We maken hierbij onderscheid tussen techniek, business, veiligheid en data. Een vaste IT-architect toetst elk kwartaal hoe de IT-omgeving scoort op deze verschillende onderdelen.” Bij Van Caem Klerks Group doet Jaco van Rijn dit. Jaco vertelt: “De eerste keer dat we de analyse – ook wel alignment genoemd – uitvoerden, hadden we een aantal aanbevelingen die we direct konden doorvoeren. Vervolgens hebben we samen gekeken wat verder nog kritische punten waren, die nu of in de toekomst een mogelijk risico konden vormen voor de bedrijfscontinuïteit. Zo hebben we inmiddels ook de firewall vernieuwd. Andere aandachtspunten zijn eerder kansen die de IT-omgeving naar een nog hoger niveau kunnen tillen en de business een boost kunnen geven. Al deze punten samen vormen een strategische IT-roadmap voor de korte, middellange en lange termijn.”

Na de migratie naar Azure Virtual Desktop waren we direct enthousiast. Medewerkers overal ter wereld ervaren nu de snelheid en veiligheid van moderne IT.

Batoor Yazdari – Team Lead IT & Infra bij Van Caem Klerks Group

Een roadmap voor de toekomst

Batoor: “Zo’n terugkerend alignment in combinatie met een IT-roadmap past goed bij ons. Aan de ene kant zijn we een groot, gevestigd en internationaal bedrijf, maar aan de andere kant hebben we wel altijd onze startersmentaliteit behouden. We vinden het belangrijk om proactief, wendbaar en flexibel te zijn in een snel veranderende markt. Alleen zo kunnen we voorop blijven lopen. Net als MostWare werken we daarom graag in korte sprints aan continue verbetering. Door onze strategische doelen te koppelen aan een concreet plan inclusief prioriteiten, doorlooptijden, budget en gewenste resultaten kunnen we heel gericht sturen op technisch succes. Waarbij technisch succes voor ons geen statisch gegeven is, maar een doorlopend proces met ruimte voor verschuivende prioriteiten, nieuwe kansen en uitdagingen. MostWare begrijpt dit. Alex, Jaco en hun collega’s fungeren als adviseur en sparringpartner, waarbij ze goed luisteren naar onze wensen. De combinatie van een hoog kennisniveau, snel kunnen schakelen, een goed persoonlijk contact en een professionele, nuchtere aanpak, maakt dat Van Caem Klerks Group en MostWare een goede match zijn op IT-gebied.”

Veelgestelde vragen

Onze klanten vroegen zich de volgende dingen af, misschien heb jij dezelfde vraag?

  1. Hoe zorgt MostWare voor een soepele 'Lift & Shift' cloudmigratie?

    MostWare’s ‘Lift & Shift’-strategie voor Microsoft Azure houdt een directe migratie in zonder veranderingen tijdens de overgang. Dit minimaliseert storingen. De aanpak bestaat uit een zorgvuldige projectplanning met fasen zoals voorbereiding, opzetten van Azure-abonnementen, koppelen van bestaande servers, en een proefmigratie. Afsluitend zorgt MostWare voor nazorg en optimalisatie om de dagelijkse bedrijfsvoering te waarborgen en de cloudomgeving te verbeteren.

  2. Hoe faciliteert MostWare de omschakeling naar modern werken voor diverse generaties medewerkers?

    De omschakeling naar modern werken wordt gefaciliteerd door een doordachte aanpak van training en adoptie. MostWare biedt trainingen op maat en toegang tot een online leerplatform, waar medewerkers van alle generaties de vaardigheden kunnen ontwikkelen die nodig zijn om efficiënt gebruik te maken van de nieuwe technologieën. Dit zorgt voor een soepele en inclusieve overgang naar modern werken.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager