Maak van IT een echte businessversneller

Blogs

17 februari 2021

Leestijd: 9 minuten leestijd

Blog

Heb je ook weleens het gevoel dat IT meer een noodzakelijk kwaad is, dan een middel om je organisatie vooruit te helpen? Dat IT een knelpunt is dat de vooruitgang van je business vertraagt? Door focus aan te brengen, maak je van je IT-omgeving een vrolijke tempomaker en maakt je hele business sprongen vooruit. Net als Herbie uit het boek The Goal van businessmanagementgoeroe Eliyahu Goldratt. In dit artikel vertelt Martijn Bloem hoe ook jouw IT een blije Herbie wordt.

Samen naar de eindbestemming

Eliyahu Goldratt is de grondlegger van de Theory of Constraints. Een managementtheorie die ervan uitgaat dat ieder (bedrijfs)proces knelpunten kent. Die knelpunten zijn niet altijd even duidelijk, maar zorgen wel voor een vertraging in je vooruitgang. In zijn boek The Goal (Het Doel) gebruikt Goldratt het trage jongetje Herbie als prachtige metafoor voor zo’n knelpunt. Herbie, met ietwat overgewicht en een veel te zware rugzak, houdt de groep op, waardoor ze als groep nooit op tijd de eindbestemming zullen halen. Door de inhoud van de rugzak van Herbie te verdelen en de nu veel lichtere Herbie het tempo te laten bepalen, lukt het de groep toch om gezamenlijk de eindbestemming te halen. Hiermee doelde Goldratt in eerste instantie vooral op productieprocessen in bedrijven, maar je kunt zijn theorie in feite op alle bedrijven toepassen.

Maak van IT een vrolijke tempomaker voor jouw organisatie

We zien dat er steeds meer een behoefte ontstaat naar meer hulp en ondersteuning bij de digitale transformatie en het juist inzetten van techniek. In veel organisaties voelt IT als het te dikke jongetje van de klas: het houdt de rest, die sneller en slimmer wil werken, voortdurend op. Een verouderde infrastructuur en niet-toereikende applicaties verhinderen dat je snel en flexibel op veranderingen en op wensen vanuit de markt kunt inspelen. Laat staan dat je erop kunt anticiperen. Tijd om de last wat te verlichten en van je IT-omgeving een vrolijke tempomaker te maken. Hoe je dit doet? Door te zorgen dat deze vier onderdelen op orde zijn: de basis (het IT-beheer), je security (een goede IT-omgeving kan niet zonder goede beveiliging), het technisch succes (de brug tussen IT en de rest van je bedrijfsvoering ofwel de digitale transformatie) en adoptie als continu aandachtspunt (blijf leren).

IT die bijdraagt aan jouw langetermijnstrategie

Wil je echt goed doen, heb je iemand nodig die je organisatie door en door kent en mee kan denken over op welke manier IT het best de missie en visie van jouw organisatie kan ondersteunen. Iemand die niet ‘alleen maar even’ jouw werkplekken, servers en back-upsystemen onderhoudt. Alleen problemen oplossen is niet meer genoeg. Een echte partner zorgt dat IT bijdraagt aan jouw langetermijnstrategie. Hiervoor zijn verschillende oplossingen mogelijk, waarbij een Managed Services-oplossing het meest voor de hand ligt.

Jouw IT als goed onderhouden auto

Managed Services is het outsourcen van je IT-omgeving of onderdelen van je IT-omgeving tegen een vast bedrag per maand. Dat kan zo weinig zijn als in stand houden en goed laten functioneren van wat er al is. Vergelijk het met het onderhoud van je auto. Je kunt zorgeloos blijven rijden, maar een Volkswagen Golf wordt niet ineens een BMW M850i. Natuurlijk kun je ook allerlei extra services afnemen, zoals pechhulp, bandenwissel, aircoservice of een wintercheck. Bij Managed Services is dit net zo. Denk aan diensten als het monitoren en beheren van de infrastructuur, een 24/7 servicedesk, werkplekondersteuning, securityoptimalisatie, back-up en recovery.

Welke vorm van Managed Services past bij jou?

Wat zo mooi is als je gebruikmaakt van Managed Services is dat je het helemaal kunt inrichten naar je eigen smaak. De ene organisatie is immers de andere niet. Hoe up-to-date – of verouderd – is je huidige IT-omgeving? Welke dingen wil je per se in eigen beheer houden en wat besteed je liever uit? Hoe bepalend is IT voor de continuïteit van je bedrijfsvoering? Is het enorm belangrijk of draait de toko ook wel even door zonder technologie? En tenslotte: waar wil je heen met je organisatie en hoe kan IT je daarbij helpen? Wil je de overstap maken van een oud on-premise serverpark naar de cloud, dan komt daar iets meer bij kijken dan wanneer je al in de cloud werkt en gewoon zoekt naar een manier om die omgeving netjes te onderhouden. Maar kennis van de laatste technologische ontwikkelingen en strategisch bedrijfsinzicht is altijd belangrijk. Je wil immers wel dat een partner met je mee kan denken over de juiste oplossingen, al voordat de problemen zich aandienen. Zo blijven alle onderdelen van de keten probleemloos en in onderlinge samenhang functioneren. Vandaag, morgen en in de toekomst.

Inspireren met IT

Bij MostWare springen we ’s ochtends uit bed om organisaties verder te brengen met de mooiste IT-oplossingen. Daarom delen wij al sinds 1990 graag onze kennis en kunde. Inspireren met IT noemen we dit. Dat doen we altijd vanuit het oogpunt van onze klant. We kijken verder dan de vraag die vandaag op tafel ligt en zijn we niet bang om buiten de gebaande paden te treden. Door alle aspecten van de digitale transformatie – van beheer tot adoptie – in één pakket te verwerken, maken we van de kostenpost die IT ooit was de tempomaker van jouw organisatie en komen we gezamenlijk tot de de beste en meest toekomstbestendige oplossingen. Of je nu IT wilt inzetten als businessversneller, meer wilt doen met slimme data of je beveiliging naar een hoger plan wilt tillen, met gave technologieën maken we jouw werkdag leuker en beter. En daar worden wij dan weer gelukkig van.

Meer weten?

Heb je het gevoel dat IT meer een noodzakelijk kwaad is, dan een middel om je organisatie vooruit te helpen? Ga dan eens vrijblijvend in gesprek met één van onze IT-consultants. Zij geven je graag nieuwe inzichten en inspiratie om met behulp van IT een boost te geven aan je business. Wij beantwoorden met plezier al je vragen over Managed Services.

Ook benieuwd hoe jij meer haalt uit jouw IT? Wil je weten hoe je jouw huidige IT-beheer transformeert van noodzakelijk kwaad tot de basis voor innovatie? Download snel onze whitepaper IT-beheer noodzakelijk kwaad of businessversneller? en ontdek hoe je met behulp van een strategische partner een toekomstbestendig platform bouwt.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager