Zo stoom je je bedrijfscultuur klaar voor AI

Moderne Werkplek

20 september 2023

Leestijd: 6 minuten leestijd

Blog

Zo stoom je je bedrijfscultuur klaar voor AI

In onze vorige blog vertelde Dennis Schellekens, brand manager bij MostWare, hoe technologieën zoals AI, ChatGPT en Copilot je bedrijfscultuur een flinke oppepper kunnen geven. Maar soms moet je je medewerkers wel een handje helpen, zo lezen we in een artikel in Harvard Business Review. In deze blog legt Dennis uit hoe je je mensen – en misschien ook jezelf? – kunt voorbereiden op de komst van AI.

Kies nieuwsgierigheid boven angst

AI zorgt voor een nieuw interactiemodel tussen mens en computer en dat kan best spannend zijn. Angst voor verandering is begrijpelijk, maar een cultuur van nieuwsgierigheid helpt je organisatie een stuk verder. Moedig je medewerkers aan om zelf eens te ervaren hoe AI werkt en welke mogelijkheden het biedt. Geef het goede voorbeeld en experimenteer – uiteraard veilig en beveiligd – samen met nieuwe AI-tools zoals intelligente zoekopdrachten, slimme tekstassistentie en geautomatiseerde planning. Zo ontdekken je medewerkers hoe ze het meest uit deze nieuwe technologie kunnen halen.

Omarm mislukking

AI raakt vrijwel elk aspect van ons werkende leven. Moedig je teams aan om met een creatieve blik naar hun manier van werken te kijken en stimuleer een ‘trial-and-error’-aanpak. Alleen zo kunnen mensen uitvinden hoe AI zo goed mogelijk een bijdrage kan leveren aan hun werk. Fouten maken hoort erbij. Leer van die fouten en van elkaar en deel inzichten om sneller vooruitgang te boeken. Door een omgeving te creëren waarin experimenteren en leren als een voorwaarde voor vooruitgang worden gezien, zal je organisatie zich sneller aanpassen.

Word een leerling van AI

Dat je kunstmatige intelligentie kunt inzetten als hulpmiddel, is natuurlijk leuk. Maar als je het kunt gebruiken om een stap voor te blijven op je concurrentie, dan wordt het pas echt interessant natuurlijk. Realiseer je wel dat de waarde die AI je kan brengen, afhangt af van wat je erin stopt. Stel goed doordachte vragen – ook wel prompts of prompting genoemd – die leiden tot complexe analyses en die innovatieve ideeën opleveren. Wie goed kan prompten, heeft echt een voordeel. Deze manier van denken moet je ook zien over te brengen op je medewerkers. Zij hoeven niet langer alle antwoorden te hebben, ze moeten wel weten hoe ze de juiste vragen moeten stellen. Zorg dat je organisatie een mindset heeft van continu leren en bouw het AI-gebruik stap voor stap op door richtlijnen op te stellen en je mensen training en ondersteuning te bieden.

Haal het meeste uit AI met MostWare

We staan aan het begin van een AI-revolutie en jouw bedrijfscultuur speelt hierin een cruciale rol. Met bovengenoemde drie eigenschappen bereid je je organisatie voor op een toekomst met AI. Bij MostWare omarmen we de kracht van dit soort nieuwe technologieën en we staan te popelen om jou te helpen hetzelfde te doen. Wil je op een toegankelijke en veilige manier met AI aan de slag gaan, overweeg dan Bing Chat Enterprise of Microsoft 365 Copilot. Hiermee kun je op een laagdrempelige manier je AI-avontuur beginnen. Met onze ondersteuning kun je AI zo inzetten dat het bijdraagt aan een bloeiende bedrijfscultuur waarin innovatie en groei hand in hand gaan. Ben jij er klaar voor?

De MostWare IT Standaard

Onze MostWare IT Standaard (MITS) is een soort Managed Services 2.0. MITS geeft je meer grip op de complexe keten van schakels in je IT-omgeving. Samen creëren we een roadmap richting een digitale transformatie die je organisatie een positieve boost in de juiste richting geeft. Om jouw organisatie klaar te stomen voor de toekomst richten we ons bij MostWare op vier succesfactoren:

Deze vier onderdelen vormen samen ons MITS-programma. Managed Services, maar dan slimmer, beter en leuker. IT-beheer is slechts de basis. Een hele goede basis, dat natuurlijk wel, maar wat daarna komt is een stuk interessanter. Zodra de basis op orde is, gaan we namelijk pas echt meters maken. Zo toveren we jouw IT-omgeving om in een businessversneller. Ook jouw business versnellen met IT? Neem vrijblijvend contact op!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager