IT-transformatie draait om mensen, niet om techniek

Technisch Succes

22 januari 2024

Leestijd: 5 minuten leestijd

Blog

IT-transformatie draait om mensen, niet om techniek

IT-transformatie draait om mensen, niet alleen om techniek. Al is je IT-landschap nog zo hip en modern, als het jou en je medewerkers niet verder helpt, schiet je er niets mee op. In deze blog vertelt Dennis Schellekens, brand manager bij MostWare, waarom wij ervan overtuigd zijn dat de menselijke factor cruciaal is.

IT zonder mensen bestaat uit enen en nullen

Mijn collega’s en ik horen het veel om ons heen. Veel IT-partijen verzanden in technisch jargon en verheerlijking van de nieuwste tech-snufjes. Maar de echte magie van IT zit ‘m natuurlijk in de manier waarop het mensen verbindt en hoe het de dagelijkse manier van werken transformeert. Ook wij zijn fan van technologie, maar als je er geen mensen blij mee kunt maken, is het nog altijd weinig meer dan een stapel enen en nullen.

Nadruk op mensen

Dankzij onze jarenlange ervaring weten we dat de meest succesvolle IT-projecten die projecten zijn die waarbij de nadruk ligt op mensen, niet op de machines. Het installeren van de nieuwste software, het opzetten van een geavanceerd netwerk of het introduceren van de coolste apparaten, het moet iets toevoegen. Alles draait om het creëren van een werkomgeving waarin iedereen zich gesteund en gesterkt voelt. Dat is waar wij voor staan.

De human touch van MostWare

Mooi verhaal, Dennis, denk je nu misschien. Hoe doen jullie dat dan? Hoe onderscheiden jullie je dan van andere IT-clubs? Ook wij beginnen met een diepgaande verkenning van jullie IT-landschap, maar daar stoppen we niet. We dompelen ons onder in jullie organisatie, jullie doelstellingen, jullie processen en vooral: jullie medewerkers en hun behoeften. Dan pas gaan we kijken wat de beste oplossing is. En we blijven betrokken, zodat we het ook weten als er iets nieuws speelt, als de behoeften veranderen, als er iets wijzigt in hoe we jullie optimaal kunnen ondersteunen. Onze aanpak is erop gericht om elke dag weer in lijn te zijn met jullie ambities, ook als die veranderen. Dat noemen wij wederzijdse samenwerking.

Een fundament voor de toekomst

Onze MostWare IT-standaard bevat ook een hoop technische checks en best practices, maar die gaat vooral over beleid, procedures en, je raadt het al, mensen. We willen niet alleen voldoen aan de huidige IT-behoeften, maar ook een stevig fundament leggen voor toekomstige groei en succes. We zien onze samenwerking met klanten niet als een typische leverancier-klant-relatie. Het is meer dan dat. Het is een partnerschap, een gezamenlijke weg naar innovatie en verbetering. Bij MostWare geloven we dat de echte kracht van technologie niet in servers of in code zit, maar in de mensen die technologie gebruiken om mooie dingen te doen. En dat is waar wij elke dag voor uit ons bed springen.

Van IT-beheer naar businessversneller?

Voelt IT-beheer meer als een noodzakelijk kwaad dan als een wendbare businessversneller die je medewerkers verder helpt? Wij geven je grip, overzicht en richting om vol zelfvertrouwen de digitale transformatie tegemoet te gaan. Ook jouw mensen blij maken met de juiste technologie? Neem vrijblijvend contact op!

 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager