Essentiële back-upstrategieën voor IT-security: een robuuste aanpak

Moderne Werkplek

20 november 2023

Leestijd: 5 minuten leestijd

Blog

Back-upstrategieën voor IT-security: een robuuste aanpak

In een tijdperk waar digitale dreigingen een dagelijkse realiteit zijn, is het essentieel om een effectieve back-upstrategie te hebben. Bij MostWare begrijpen we jouw behoeften en hebben we een back-upaanpak ontwikkeld die zowel robuust als AVG-compliant is.

Moderne back-up-aanpak

Onze aanpak omvat:

  • Automatische en regelmatige back-ups: Cruciaal voor het beschermen van jouw bedrijfsgegevens. Deze back-ups vinden automatisch en regelmatig plaats, zonder jouw dagelijkse werkzaamheden te verstoren.
  • Gericht herstel van gegevens: Als er iets misgaat, stelt onze methode je in staat om precies die gegevens te herstellen die je nodig hebt. Dit helpt om de bedrijfsvoering snel weer op gang te krijgen.
  • Veilige dataopslag: Jouw back-upgegevens worden veilig en volgens de wetgeving opgeslagen, zodat je altijd voldoet aan de eisen voor gegevensbescherming.

AVG-compliance en back-ups

In lijn met de AVG-vereisten, zorgt onze back-upstrategie ervoor dat als een gebruiker vraagt om zijn of haar gegevens te verwijderen, we dit ook uit de back-ups kunnen halen. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen voldoet aan de wettelijke vereisten, maar ook de privacy van jouw gebruikers respecteert.

Waarom een doordachte back-up noodzakelijk is

Een doordachte back-upstrategie is om verschillende redenen cruciaal:

  • Bescherming tegen gegevensverlies: Of het nu door een menselijke fout of een technische storing komt, een betrouwbare back-up helpt je snel weer aan de slag.
  • Cyberaanvallen: In geval van een aanval zoals ransomware, is een goede back-upstrategie de sleutel tot een snel herstel.
  • Beperkingen van standaard cloudoplossingen: Veel standaard clouddiensten bieden niet de complete back-up die je nodig hebt. Een gespecialiseerde aanpak geeft je die extra beveiligingslaag.

De rol van jouw security officer

Bij MostWare speelt de security officer een cruciale rol in het garanderen van een effectieve back-upstrategie en het beveiligen tegen bedreigingen. Deze rol is veelomvattend en omvat risicobeoordeling, beleidsontwikkeling, medewerkerstraining en snelle respons op incidenten.

Conclusie

Met MostWare’s geavanceerde benadering van back-up en IT-security ben je verzekerd van sterke bescherming tegen digitale dreigingen. Onze aanpak, ontworpen met jouw veiligheid en AVG-compliance in gedachten, zorgt ervoor dat jouw gegevens altijd veilig, toegankelijk en herstelbaar zijn, waardoor jouw bedrijf veerkrachtig blijft in het digitale tijdperk.

De MostWare IT Standaard

Bij MostWare hebben we het Zero Trust-model omarmd. Onze MostWare IT Standaard (MITS) is een soort Managed Services 2.0, met security als absolute must-have. En natuurlijk worden onze securityzaken gedaan door een speciaal team, dat niet kan worden afgeleid door operationele dagdagelijkse gebeurtenissen. Zo ben je als organisatie zeker dat je security voortdurend aan de nieuwste eisen voldoet. MITS geeft je meer grip op de complexe keten van schakels in je IT-omgeving én creëer je samen met ons een roadmap richting een digitale transformatie die je organisatie een positieve boost in de juiste richting geeft. Om jouw organisatie klaar te stomen voor de toekomst richten we ons bij MostWare op vier succesfactoren:

Deze vier onderdelen vormen samen ons MITS-programma. Managed Services, maar dan slimmer, beter en leuker. IT-beheer is slechts de basis. Een hele goede basis, dat natuurlijk wel, maar wat daarna komt is een stuk interessanter. Zodra de basis op orde is, gaan we namelijk pas echt meters maken. Zo toveren we jouw IT-omgeving om in een businessversneller. Ook jouw business versnellen met IT? Neem vrijblijvend contact op!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager