De kracht van het warme welkom.

Blogs

11 december 2017

Leestijd: 5 minuten leestijd

Blog

Wie bij MostWare binnenkomt, wordt opgewacht door een welkomstscherm met naam en vergaderkamer waar je verwacht wordt, helemaal in de huisstijl van MostWare. Een technische toepassing die zorgt voor een welkom gevoel. Thomas Kool, Business Consultant bij MostWare, vertelt hoe dit scherm van ‘oplossing voor eigen gebruik’ nu ook al enthousiast door de eerste partner in gebruik is genomen.

Nuttige toepassingen die snel gerealiseerd kunnen worden.

Bij MostWare vinden we het allemaal heerlijk om met technologie bezig te zijn, ook als dat niet per se bij onze functie hoort. Technologie vinden we interessant en we zijn goed in het verzinnen van nuttige toepassingen die snel gerealiseerd kunnen worden. Dat doen we vaak voor hele alledaagse problemen en uitdagingen en dingen die we om ons heen zien.

Gebruikersvriendelijke oplossing

We hadden al een scherm bij de ingang hangen waar we wat boodschappen op konden plaatsen. Heel leuk, want het zorgt ervoor dat er meteen een gesprek ontstaat zodra een gast binnenkomt. Maar eerlijk gezegd was de oplossing die erop draaide nogal ingewikkeld. Het was niet echt mooi, zeker niet prettig in gebruik en dan moesten we er ook nog fors voor betalen. Allemaal minpunten. We vroegen ons af hoe moeilijk het kon zijn om iets te maken dat gebruik maakt van de bekende Outlook-functies die iedere kantooromgeving gebruikt om mensen uit te nodigen, agenda’s te raadplegen en kamers te reserveren. We waren ervan overtuigd dat we zo op een heel gebruikersvriendelijke manier zelf zo’n scherm aan konden sturen, en het er dan ook nog netjes en verzorgd uit te laten zien.

Een laagdrempelige oplossing, ook voor onze partners

Dus we hebben ons even flink kwaadgemaakt, en met behulp van de Cloud-technologie van Microsoft – dan heb ik het over Microsoft Azure en Office 365 – is het ons uiteindelijk gelukt om een heel makkelijk te gebruiken, goed uitziende, laagdrempelige oplossing te bedenken. En die draait inmiddels ook bij een partner van ons. Die partner was net bezig met het vernieuwen van zijn ontvangstruimte, zag ons scherm en was heel enthousiast. Daarmee hebben we laten zien dat het niet alleen leuk is voor de ‘techneuten’ van MostWare, maar dat het ook een oplossing is die door anderen wordt gewaardeerd.

Een simpel product dat krachtig is door z’n eenvoud

Omdat dit de eerste gebruiker was – na ons eigen kantoor – die deze oplossing wilde uitrollen, hebben we natuurlijk eerst een weekje proefgedraaid, zodat we zeker wisten dat we het ook daadwerkelijk zonder digitale kleerscheuren ergens anders konden ophangen. Dat ging prima, en in principe kunnen we dit systeem nu binnen een paar dagen leveren. Het is een product dat enorm krachtig is door z’n eenvoud. Iedereen die verstand heeft van Outlook, gewend is afspraken te maken en agenda’s te beheren, kan zo’n scherm bedienen. En, heel belangrijk, je kunt er ieder scherm voor gebruiken. Heb je geen scherm? Dan leveren wij die gewoon.

Let wel even op de privacy

Het enige aandachtspunt is natuurlijk de privacy. Als er bijvoorbeeld een sollicitant op bezoek komt, is het misschien niet handig die met naam en toenaam op het scherm te vermelden. Zeker met de nieuwe GDPR-privacywetgeving die in mei 2018 wordt ingevoerd vereist dit wel even aandacht. Bij oplevering zorgen we uiteraard dat mensen zich daarvan bewust zijn, zodat je eigenlijk alleen maar plezier en gemak van het scherm hebt.

Nieuwsgierig?

Op onze site vind je alle informatie over het welkomstscherm. Wil je even komen kijken? Dan ben je natuurlijk altijd welkom voor een kop koffie, want onze partnerschap begint bij een goed gesprek. Bel even naar 071-5791010, dan plannen we een afspraak!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager