Bent u al voorbereid op 25 mei 2018?

Blogs

21 februari 2017

Leestijd: 4 minuten leestijd

Blog

Nog ruim een jaar en dan gaan we definitief over op de nieuwe Europese wetgeving ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ of ook bekend als de ‘Privacy Verordening’. In aanloop naar die wetgeving heeft de Eerste Kamer sinds 1 januari 2016 de meldplicht datalekken ingelijfd. Bij een beveiligingsincident worden we geacht de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) op de hoogte te stellen. Het niet naleven van de meldplicht kan uw organisatie duur komen te staan.

Het afgelopen jaar zijn dagelijks meldingen gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. In totaal ruim 5000 meldingen. Details over de ernst van de lekken is nog lastig in te schatten, het lijkt vooral te wijten aan onbeveiligde verbindingen en menselijke fouten. Op dit moment voert de toezichthouder tientallen onderzoeken uit.

Hoe kunt u meer grip krijgen op wie uw gegevens kunnen raadplegen en verwerken?

 

We zijn bijna allemaal bekend met diverse beveiligingstoepassingen zoals een firewall, gebruikersnaam en wachtwoord-authenticatie, USB-poort-protectie, werken op afstand en apparaatbeheer. Om alles toe te kunnen passen heb je van verschillende leveranciers de applicaties nodig en dat kan behoorlijk oplopen in IT-kosten.

Waar organisaties traditioneel vooral gegevens op een eigen netwerk en servers opgeslagen hebben, wordt er tegenwoordig ook gebruik gemaakt van applicaties in de cloud. Denk hierbij aan Office365 of financiële pakketten zoals Exact en Afas Online.

Stel uzelf eens de volgende vragen:

  • Een medewerker meldt zich succesvol aan vanaf een laptop ergens in Nederland. Vervolgens meldt deze medewerker zich binnen een uur ook aan met de juiste gebruikersnaam en wachtwoord vanuit het Verre Oosten.

Kan dit? Nee natuurlijk niet, maar wordt u of uw IT-afdeling daar op geattendeerd?

  • Verstuurt een medewerker bijlagen per e-mail en kan deze per ongeluk bij de verkeerde geadresseerde uit komen? Dat kan iedereen wel eens overkomen.

Kunt u voorkomen dat de bijlage gelezen kan worden door de onbedoelde geadresseerde?

Er is nu één applicatie waarbij een extra beveiliging wordt toegevoegd aan uw IT-infrastructuur. De beveiliging wordt toegepast vanuit vier invalshoeken.

  • Identiteit
  • Apparaten en applicaties
  • Bescherming van uw informatie (data)
  • Toegang

Dit kan met Microsoft Enterprise Mobility + Security (EMS). Optimale beveiliging kan zonder concessies aan de vertrouwde gebruikservaring die uw medewerkers verwachten mogelijk worden gemaakt. Deze beveiliging gaat dus verder dan alleen de computers en medewerkers op kantoor, ook thuis en onderweg houdt de organisatie grip op data.

Doe meer met minder, bescherm gebruikers, apparaten en data met intuïtief mobiel beheer op een toekomstbestendig platform. Hiermee helpen we direct gegevens te beschermen en realiseren we een kostenbesparing.

MostWare kan uw organisatie of IT-afdeling helpen voorbereiden op 25 mei 2018 door de inzet van slimme technologie. Wilt u mee weten over Microsoft EMS of eerst starten met een risico-analyse? Neem contact op met Pasquel Boer, 088-6676066

Algemene Verordening Gegevensbescherming
Infographic Europese gegevensberscherming in het digitale tijdperk

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Dennis, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Dennis

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Dennis Schellekens

Brand Manager